0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.08.2021 17:00

1.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Slavonice porazily jednoznačně Suchdol a vedou tabulku


Branky


15

Po dlouhých měsících byla zahájena soutěž Český trávník, s.r.o. Okresní přebor muži na Jindřichohradecku. Slavoničtí ke svému prvnímu utkání vyrazili do Suchdola, kde se od 17:00 střetli s místním béčkem.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas promarněných šancí

Slavonice vstoupily do utkání aktivně, což přineslo v druhé minutě z první střely na branku gól, střelcem branky byl František Žampa. Slavonice byli prvních 25 minut silní na míči a soupeři ho takřka nepůjčili, s tlakem přicházeli šance, které bohužel nebyly proměněny. Dalo by se to nazvat festivalem neproměněných šancí, za zmínku stojí krásná akce, která po ose stoper, levý útočník, který naservíroval míč do malého vápna před prázdnou branku střednímu útočníkovi, ten nedokázal stoprocentní šanci zužitkovat. Suchdol se snažil dostat do hry, ale všechny pokusy končily již v zárodku ve středu hřiště, nebo na bezchybně hrajících hostujících stoperech. V prvním poločase na straně hostí šance střídala šanci, ale stav se měnil až ve 36. minutě, kdy po rohovém kopu se k odraženému míči dostal skórující Matouš Nikrmajer. První poločas ovládli hosté, střelecky i herně, první střela na bránu domácích byla vyslána ve 42. minutě, kterou bez velkých problémů zachytil zaskakující gólman hostí. První poločas se dohrál za stavu 0:2 pro hosty.

Velká chyba a chycená penalta v poslední minutě utkání

Druhý poločas začal tak jak první skončil. Domácí i hosté prostřídali, na hřišti byla ze strany domácích vidět větší kvalita, ale hosté se s tím popasovali velmi dobře a stále si hráli svojí hru, soupeře do ničeho nepouštěli a když domácí zahrozili, skončilo to na obranné řadě hostí, nebo v rukavicích gólmana. Hosté se snažili hrát konstruktivně, jen finální fáze se nedařila, a když se nedaří dát gól z vyložených akcí, musí se jít štěstí naproti a dotlačit to do sítě silou, v 69. minutě po rohovém kopu, v závaru pře gólmanem domácích se odrazil míč na hlavu Pavla Slabého, který vsítil svojí první branku v soutěžním utkání za muže. Ve druhém poločase hosté odstřelovali branku domácích, střely, které mířily na branku, bravurně vytěsňoval gólman domácích, proto se skóre měnilo už jen jednou, v 72. minutě zakončoval jednu z mnoha akcí útočník Petr Marhoun. Domácí bojovali, snažili se vsítit čestnou branku, ale hostující tým, tak jak v celém zápase, je do ničeho vážnějšího nepouštěl. Až v poslední minutě, po chybě středního záložníka, který přihrávkou do středu hřiště namazal soupeři, který se řítil na branku hostujícího týmu. Akce byla přerušena v pokutovém území faulem hostujících, rozhodčí neváhal a nařídil pokutový kop pro domácí. Domácí cítili, že čestnou branku mají na dosah, v bráně ale stál Vojtěch Balík, bývalý záložník, útočník a teď i gólman, který nahradil zraněného Jana Pospíchala. Vojta, jako bývalý zkušený exekutor pokutových kopů si načetl zahrávajícího střelce, naznačil pohyb do leva, ale šel doprava a bravurně lapil pokutový kop. V tu chvíli rozhodčí odpískal konec a hosté se mohli radovat z prvního vítězství v nové sezóně. Velké poděkování patří oběma mužstvům, které v úmorném vedru hráli ve vysokém tempu, nic nevypustili, hráli fair play, poděkování patří i rozhodčím, kteří zápas zvládly s velkým přehledem.

Autor: Martin Skoumal

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Slavonice
Martin Skoumal (trenér): V utkání svými výkony vyčnívali dva hráči hostí, neúnavní dříči, kteří bránili, útočili, Martin Jindrák a František Žampa. Ale pokud máme zvolit dva hráče utkání za hosty a dalo by se v tomto případě říci i za celé utkání, tak František Žampa vyčníval svým výkonem nejvíc, k tomu vsítil první branku svého týmu v nové sezóně, druhým je Vojtěch Balík, který po ukončení kariéry ze zdravotních důvodů přišel pomoci v době zranění naší gólmanské jedničky. Nejenom že chytil penaltu, ale svým přehledem dirigoval tým, podporoval, radil a uklidňoval ho. Vojto, děkujeme…. !! RESPEKT !!



Sestavy


Sokol Suchdol nad Lužnicí B
V. Kanděra [-] - K. Pecha [-] , J. Vaněk [-] , M. Havelka [-] , T. Koranda [-] , T. Záruba [-] , J. Záruba [-] , F. Rácik [-] , D. Kreim [-] , M. Dunaj [-] , M. Durek [-]

TJ Sokol Slavonice
V. Balík [-] - P. Slabý [-] , M. Trávníček [-] , F. Žampa [-] , P. Marhoun [-] , M. Jindrák [-] , M. Balík [-] , T. Lukš [-] , M. Bodlák [-] , M. Janák [-] , M. Jahoda [-]

ŽK: 11. D. Trmal , 53. T. Záruba - 63. M. Trávníček , 89. P. Marhoun .
Hráči zápasu: V. Balík , F. Žampa .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Kříž Karel - BICEK Roman, BARTYZAL Vlastimil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Fanoušek - TJ Sokol Plavsko | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra domácích