Borek po výhře nad rezervou Olešníku dál drží krok se špicí tabulky


Branky


28. M. Gutwirth , 53. A. Novák - 26. O. Vaník , 49. D. Eliáš , 63. V. Rys , 69. R. Horejš , 88. D. Hájek
13

Další kolo nás zavedlo do Temelína, kde nás přivítal FK Olešník B. Nejprve musím pochválit Zdeňka Hrdinu za perfektně připravený plácek, kde i přes nadmíru deštivou sobotu to na hřišti nebylo vůbec znát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

Do zápasu jsme vstupovali jako jasný favorit a taková utkání bývají často dost ošidná. Po úvodním oťukávání jsme převzali otěže hry a bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme gólově. Do první šance se dral z pravé strany R. Horejš, předložil míč J. Houškovi, ale jeho pokus domácí gólman vyrazil na roh. V další šanci se po centru V. Ryse ocitl R. Horejš, ale jeho hlavička šla těsně nad břevno. Domácí se téměř nedostávali z tlaku a útoky se na ně jen valily. V další šanci se ocitl R. Horejš, když na vápně obešel dva protihráče a jeho střelu směřující do pravé šibenice bravurně vyrazil domácí gólman O.Cihla na roh. Ve 26. minutě se hosté konečně dočkali. Rychle rozehraný roh poslal do vápna M. Bárta a Ondra Vaník poprvé rozvlnil síť - 0:1. Hosté se však radovali jen dvě minuty, když M. Hučík špatně vyhodnotil situaci a Michal Gutwirth ho dokázal přehodit - 1:1. Poté se hrálo opět převážně před domácí brankou. Po rohu trefil J. Houška břevno a následnou dorážku R. Horejše zablokovali domácí opět na roh. Do další šance se dral také D. Hájek, ale jeho střelu gólman vytěsnil na tyčku. Poslední šanci prvního poločasu měl na kopačce J. Houška, ale ideální přihrávku od R. Horejše nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Po první půli tak byli šťastnější domácí za stav 1-1.

Druhý poločas už hosté ovládli

I druhá půle začala útokem hostů. D. Hájek zatáhl balon po lajně, předložil jej před prázdnou branku V. Baščevanovi, ale ten trestuhodně přestřelil. Ve 49. minutě už se ovšem hosté radovat mohli. D. Hájek zahrával rohový kop, na který si naběhl opět Ondra Vaník a podruhé mířil přesně - 1:2. V 53. minutě chyboval na půlicí čáře M. Bárta, když domácí útočník vystihl jeho přihrávku, byl z toho brejk 2 na 1 a následná penalta za faul L. Horejše. Tu s jistotou proměnil Aleš Novák - 2:2. Hostům nezbývalo nic jiného, než zase bušit do zavřené obrany. To se povedlo v 63. minutě, kdy J. Houška vysunul Vadima Rysa a ten mířil přesně k tyči - 2:3. V 69. minutě rozjel akci M. Votruba, přihrál Radkovi Horejšovi, který si narazil s J. Houškou a následně zvyšoval na 2:4. Za tohoto stavu už hosté zkušeně kontrolovali hru a dostávali se do dalších šancí. Jmenovitě O. Vaník, O. Hanžl, D. Hájek a J. Houška buďto ale branku netrefili nebo je vychytal výborně chytající O. Cihla v domácí brance. Poslední tečka přišla v 88. minutě, když V. Rys krásně našel za obranou Davida Hájka a ten lobem pečetil na pro domácí přijatelných 2:5.
Za týden doma přivítáme SK Dobrá Voda a tři body z venku budeme chtít potvrdit. Přijďte nás podpořit FK BOREK OLEEE

Autor : Radek Horejš



Ohlasy k zápasu


FK Olešník B / Temelín
Pavel Hasil ( vedoucí týmu ): Do Temelína přijel druhý tým tabulky a bylo to znát. Hosté s ambicemi na postup si postupem času vytvářeli převahu a hlavně nebezpečnými standartkami zatápěli domácí obraně. Z toho pramenil i vedoucí gól. Domácím se podařilo vzápětí před odchodem do kabin vyrovnat. Zkraje 2. poločasu šli hosté opět do vedení, ale domácí ještě dokázali skóre srovnat. Pak se ale projevila větší kvalita hostí, kteří si nakonec odvezli z Temelína všechny tři body.

FK Borek
Michal Hučík ( FK Borek ): Do zápasu jsme šli s jasným cílem, vyhrát. Po úvodním hvizdu jsme moc dobře nechytli začátek, soupeř byl na míči a také hrozil ze strany "šestnáctky". Nakonec se hra srovnala a začali jsme ohrožovat bránu soupeře my. Měli jsme velké příležitosti, které několikrát brankář domácích výbornými zákroky zneškodnil, ale na hlavičku Ondry Vaníka ve 26. minutě nestačil a vedli jsme 1:0. Domácí se nesesypali a vzápětí dlouhým balónem se dostali k našemu vápnu a s mojí pomocí, kdy jsem neodhadl vyběhnutí, se jim podařilo skóre srovnat. Do konce poločasu jsme dál tlačili domácí u jejich vápna, ale skóre zůstalo stejné. Do 2. poločasu jsme vstoupili skvěle, kdy jsme opět vedli a i přes druhý obdržený gól, který jsme dostali z penalty, jsme nepřestali hrát naší hru a dokázali jsme soupeře přehrát a v utkání zvítězit. V příštím kole nás doma čeká těžký soupeř z Dobré Vody a my budeme chtít navázat na naše výsledky a potěšit naše fanoušky!



Sestavy


FK Olešník B / Temelín
O. Cihla [-] - J. Pešek [-] , J. Petr [-] , A. Kotlár [-] , J. Bláha [-] , M. Gutwirth [-] , J. Knotek [-] , J. Kříž [-] , A. Novák [-] , O. Jirák [-] , P. Mach [-]

FK Borek
M. Hučík [-] - L. Horejš [-] , M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] - O. Hanžl [-] , O. Vaník [-] , V. Rys [-] - V. Baščevan [-] , J. Houška [-] , R. Horejš [-] - D. Hájek [-]

ŽK: 56. P. Mach - 53. L. Horejš , 70. V. Rys .
Hráči zápasu: O. Vaník , J. Houška , V. Rys .
Místo: Temelín. Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠAFRÁNEK Josef - KOTNAUER Lukáš, HORA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 9. 2020 12:57
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Matěj MAURER
Tip experta: výhra hostů

Borek, jako troufám si říct nejlíp hrající tým v okrese, určitě nebude mít problém v Olešníku vyhrát.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů