P. Tomek 21. (vl.)
1:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.08.2019 17:00

3.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Borovany podlehly po bitvě vítězi loňského ročníku OP Olešníku "B"/Temelínu


Branky


21. P. Tomek (vl.) - 29. F. Mrkvička , 80. F. Mrkvička , 90. L. Říha
20

Na dobře připraveném hřišti v Borovanech, v ideálním fotbalovém počasí se potkala dvě mužstva, která chtěla získat body jen pro sebe. Domácí Borovany chtěly odčinit prohru z prvního kola a Olešník "B"/Temelín chtěl potvrdit výhru nad nováčkem z Dobré Vody. Bohužel hned na úvod zápasu se držela minuta ticha za zesnulého domácího skalního fanouška Václava Kadlece.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

I když se dvakrát do černého trefili hosté, poločasový výsledek byl nerozhodný

První minuty ukázaly, že obě mužstva půjdou za svým cílem. Během prvních 15 minut se hostující F. Mrkvička ocitl 2x sám před domácí brankou, ale v jasné gólové situaci nedokázal prokázat střelecké umění a neproměnil své šance. Domácí hráči hrozili po křídlech, kde byla jejich největší síla, ale šance D. Babky i M. Tomáška zůstaly také nevyužity. Co se nepodařilo domácím útočníkům, to dokázali hostující hráči. Ve 21. minutě se kopal roh a hostující Pavel Tomek nasměroval hlavou míč do vlastní sítě - 1:0. Temelín nesložil zbraně a v podstatě z další vážnější situace ve 29. minutě L. Říha poslal míč před domácí branku, kde zcela neobsazený František Mrkvička konečně prolomil svoji smůlu v zakončení a vyrovnal - 1:1

Konec druhé půle rozhodl o výhře favorita

Stav 1:1 vydržel do poločasu a diváci se těšili, co obě mužstva předvedou po pauze. Hra byla tentokrát rozkouskována častým střídáním domácích, jejichž trenér nenechal ani 10 minut stejnou jedenáctku na hřišti. Jednou byli v dobré pozici domácí, za chvíli dokázali svoje umění ukázat i hostující hráči. Štěstí se nakonec ale přiklonilo na stranu hostí v 80. minutě zápasu, kdy po nejistém zákroku domácího gólmana V. Knechtla vstřelil František Mrkvička svůj druhý gól a poslal hostující tým do vedení - 1:2. Domácí poté vrhli všechny síly do útoku a následoval trest v podobě třetí inkasované branky z kopačky Lukáše Říhy, který byl v zápase jasný tahounem temelínských - 1:3.



Ohlasy k zápasu


FK Calofrig Borovany
Milan Plachta ( trenér ): Den zápasu nevyšel jak po stránce výsledkové a fotbalové, tak ani po té lidské. Krom na úvod držené minuty ticha jsem se v průběhu zápasu dozvěděl o dalším úmrtí z mého blízkého okolí, kdy se tentokrát jednalo o fotbalového srdcaře super člověka pana Musila. K našemu zápasu bych řekl, že v prvním poločase oboustranně nepostrádalo utkání bojovnost a nasazení. I když jsme si dokázali vytvořit proti oslabenému soupeři spoustu šancí, bohužel nás vychytal výborně chytající brankář Cihla. Proti prvnímu dobře odehranému poločasu se nám ale vůbec nevydařila druhá část utkání, kde už hosté byli daleko lepším týmem.Částečně vinu beru i na sebe, kdy můj kolega na čáře Miloš Langer chtěl udělat změnu na dvou postech, ale já ho v tomhle případě neposlechl a nakonec to asi také trochu ovlivnilo průběh zápasu.

FK Olešník B / Temelín
Václav Havlíček ( hráč ): Náš trenér měl bohužel k dispozici omezený počet hráčů z důvodu zranění a souběžně hraného utkání A mužstva. Před zápasem nás důrazně varoval před rychlými protiútoky a snahou Borovan odčinit úvodní porážku. Jak už bývá naším smutným pravidlem, z jasných gólových situací z úvodu utkání jsme nic nevytěžili a proto jsme museli dotahovat skóre. Nicméně Lukáš Říha měl svůj den a soupeř si s ním nevěděl rady. Dokázal připravovat šance z každého protiútoku a my jsme rychle vyrovnali. Po přestávce jsme již jen čekali, kdy se Lukáš opět prosadí. Dokázal připravit jak druhou, tak i třetí branku, kdy sám prošel přes tři domácí hráče a skóroval. Dá se říci, že byl u všeho podstatného.



Sestavy


FK Calofrig Borovany
V. Knechtl [-] - M. Tomášek [-] , M. Blažek [-] , M. Pečman [-] , P. Langer [-] , M. Račák [-] , R. Chrástka [-] , D. Langer [-] , B. Kratoška [-] , F. Sedlák [-] , M. Račák [-]

FK Olešník B / Temelín
O. Cihla [-] - P. Vornay [-] , J. Pešek [-] , J. Fořter [-] , M. Gutwirth [-] , J. Kříž [-] , P. Tomek [-] , F. Mrkvička [-] , L. Říha [-] , V. Havlíček [-] , T. Volf [-]

ŽK: 75. D. Langer - 77. M. Gutwirth , 85. J. Fořter .
Hráči zápasu: L. Říha , F. Mrkvička .
Místo: Borovany. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav - VELICKÝ Lukáš (N), BERÁNEK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Milan PLACHTA
Tip experta: remíza

Olešník "B"/Temelín je velice dobrý manšaft a rozhodně favorit našeho zápasu, takže určitě remízový bod bychom brali všemi deseti.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů