Borek porazil Žabovřesky a připsal si druhé vítězství v řadě


Branky


20

Borek se představil podruhé v řadě před domácím publikem a opět z toho byli tři body. Tentokráte hostil mužstvo ze Žabovřesk, které požádalo, zda se může utkání odehrát na Borku. ( V Žabech na hřišti se konala obecní slavnost ) Domácím sice přibyl na marodku zraněný O. Bíca, ale ani hosté se nescházeli snadno, vždyť na lavičce měli jen náhradního gólmana.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas byl na branky chudý

Utkání začalo za značného vedra a obě mužstva se dostávala do tempa pozvolna. Borek nechával hostující obránce kombinovat na vlastní polovině, ti se však dál moc často nedostávali. V 15. minutě rozjeli domácí akci, která už ale přinesla gól. R. Horejš prostrčil do strany na R. Diviše, ten poslal před branku střílený centr, který hostující gólman M. Škaroupka nedokázal zkrotit ve svých rukavicích a pro dobíhajícího Ondřeje Doska už nebyl problém dopravit balón do sítě - 1:0. Hosté toho v první půli moc nepředvedli, ale ani domácím se nedařilo kombinovat a tak se odcházelo do kabin za těsného stavu 1:0.

Druhou půli ovládli domácí fotbalisté

I druhý poločas začali aktivněji borečtí a chtěli co nejrychleji přidat druhý gól, který by přinesl na domácí kopačky přeci jen větší klid. To se podařilo v 54. minutě, kdy na levé straně dobře kombinoval P. Vajgel a přesnou nahrávkou našel na vápně Romana Diviše, který levačkou s přehledem zvyšoval na 2:0. I nadále byl Borek lepší. R. Horejš získal míč na polovině hřiště, před vápnem ho posunul doprava na D. Eliáše, který z jedné dával na J. Endlichera, ale ten v jasné tutovce napálil jen spojnici tyče a břevna. Hosté se sice snažili snížit, ale do větších šancí se nedostávali. A tak udeřilo zase na druhé straně. V 86. minutě byl na rohu vápna faulován agilní R. Horejš. Míč si postavil R. Diviš, jeho bombu hostující gólman neudržel a při snaze odkopnout balon trefil dobíhajícího Radka Horejše, který svým skvěle vytvarovaným břichem vrátil balon do sítě - 3:0. V 89. minutě přihrál střídající J. Frank na vápno opět Radku Horejšovi, ten obešel dva obránce a tváří v tvář M. Škaroupkovi pečetil na konečných - 4:0. Výborný výkon podal Roman Diviš, který byl u tří ze čtyř domácích branek. Za týden se do třetice představí Borek doma a přivítá mužstvo SK ZLIV.



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Martin Leština ( kapitán týmu ): Do druhého zápasu jsme vstoupili s tím, že chceme potvrdit domácí neporazitelnost. To se nám také povedlo a s výsledkem můžeme být spokojeni. S předvedenou hrou už to zase taková sláva nebyla a stále v ní máme dost prostoru pro zlepšení. Důležité jsou tři body a žádný inkasovaný gól. Děkujeme fanouškům a věříme v jejich podporu v dalším domácím utkání.

TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): Do zápasu jsme vstoupili pouze se základní sestavou a na lavičce jsme měli druhého gólmana. Na krásném hřišti jsme se snažili hrát po zemi kombinační fotbal a dařilo se nám to, ovšem po celý zápas jsme se do velký vyložený šance nedostali a to nás stálo body. První gól nás zase trochu položil, protože jednoduchý centr do vápna vypadl našemu gólmanovi z rukou a domácí útočník pouze doklepl do brány. První poločas se odehrál spíš mezi vápny bez větších šancí. Druhou půli nás domácí zmáčkli na naší půlku, ale taky pořád bez větších šancí. Na nás se později projevovala úleva, naopak domácí pořád střídali a to bylo znát. Pět minut před koncem jsme prohrávali ještě pouze 2:0, ale potom jsme dostali ještě dva góly. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, my se bohužel musíme smířit s tím, že máme málo lidí a nějaký to zranění.



Sestavy


FK Borek
V. Sýkora [-] - P. Schandl [-] , M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] , O. Vaník [-] , M. Leština [-] - D. Eliáš [-] , P. Vajgel [-] , R. Diviš [-] - R. Horejš [-] , O. Hanžl [-] -

TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] - M. Vašíček [-] , J. Pilný [-] , O. Houdek [-] , J. Hála [-] , P. Pokorný [-] , L. Formánek [-] , J. Lapeš [-] , V. Vácha [-] , V. Hrabčák [-] , J. Horský [-]

ŽK: 30. P. Pokorný .
Hráči zápasu: M. Leština , R. Diviš , R. Horejš .
Místo: Borek. Počet diváků: 39. Rozhodčí: Pileček Josef - KOLOUCH Radek (N), ŠTANDA Rudolf (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 8. 2019 20:28
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Milan PLACHTA
Tip experta: výhra domácích

Domácí mají dlouho trvající domácí neporazitelnost, navíc posílil před sezónou na více postech, takže bych tipoval jejich výhru.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích