Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.08.2019 15:00

2.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Devítigólovou přestřelku ovládla rezerva Jankova


18

Příznivci jankovsko-dubenského fotbalu si nemohli přát lepší vstup do nové sezóny okresního přeboru. V domácím prostředí před nadprůměrnou diváckou návštěvou přivítali blízkého rivala ze Žabovřesk a v úchvatném derby zvítězili 6:3. O výsledku rozhodla gólová smšť z úvodu zápasu a také hattrick a spolehlivý výkon zkušeného Martina Řezníčka. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kanonáda v prvních 12 minutách

Žabovřesky zažily horový vstup do velice prestižního a sledovaného derby. Jmenovitě mladý gólman Eliáš neustál tlak jak samotného utkání, tak také tlak domácích fotbalistů. Ti začali jak jen nejlépe mohli a hned ve 2.minutě skórovali. Rohový kop Klímy na přední tyči hlavou prodloužil Prediger a na zadní tyči osamocený Martin Řezníček zamířil přesně - 1:0. V tento moment ještě gólman hostů nemohl nic dělat, ale o tři minuty později už byl při další inkasované brance v hlavní roli. Jeho trestuhodnou minelu po malé domů potrestal lacinou trefou Matěj Prediger - 2:0. Uběhly další tři minuty, Řezníček přesným pasem našel Matěje Maurera a ten tvrdou střelou propálil Eliáše - 3:0. Ve 12.minutě vrátil hosty do zápasu Jan Horský, který napřáhl ke střele z nějakých pětadvaceti metrů a nachytal P.Šindeláře na švestkách - 3:1. Hned po rozehrávce vybojovali jankovští rohový kop. Centr do vápna poslal Klíma, Eliáš nedokázal odvrátit balón, který měl na rukavicích a na zadní tyči opět číhal Martin Řezníček - 4:1. Za pouhých dvanáct minut tak diváci viděli pět gólů!!! Až poté se hra trochu uklidnila. V 21.minutě vysunul Formánek vysokého Pilného, ten se dostal do slibné příležitosti, jenže P.Šindeláře nepřekonal. Mladý gólman Jankova se blýskl dobrým zákrokem. To bohužel pro Žabovřesky neplatilo na druhé straně ve 24.minutě po dalším Klímově rohu a další slabší chvilce Eliáše, díky níž Martin Řezníček zkompletoval hattrick - 5:1. Sedmnáctiletého Vítka Eliáše poté trenér Martin Vašíček raději vystřídal. V 32.minutě našel skvěle technicky vybavený Formánek svým centrem v pokutovém území Hrabčáka, jehož hlavičku P.Šindelář nadvakrát zlikvidoval. A když na další skvěle kopnutou standardku Formánka v 40.minutě nikdo z hostujících hráčů nereflektoval, divoký první poločas skončil výhrou Jankova 5:1.

Hosté stihli stav zápasu pouze zkorigovat

I druhé dějství začalo rychlou brankou. Střelcem byl opět Martin Řezníček, avšak skóre se nenavyšovalo, nýbrž naopak. Stoper domácích ve snaze odvrátit další Formánkův centr nešťastně zamířil za záda vlastního gólmana - 5:2. Hra neměla takové tempo a spád jako v první půli, přesto některé šance k vidění byly. Například v 55.minutě po centru D.Šindeláře zakončoval těsně vedle Klíma. O dvě minuty později se zase po závaru ve vápně dostal ke střele Pokorný, ale zamířil příliš vysoko. Šestý gól Jankova měl v 69.minutě na noze Jirkovský, leč střelou z vápna orazítkoval pouze tyč branky náhradního gólmana Škaroupka. O chvíli později to technicky zkoušel Klíma, ale tomu přáno nebylo. Druhou trefu v utkání nepřidal ani Horský, jehož dělovce chyběla větší přesnost. Mezi střelce se pokoušel zapsat taktéž střídající Tušl, jenže z přímého kopu Škaroupka nepřekonal. Ten musel chvíli nato pro zranění střídat a závěrečné minuty tak dochytal hráč z pole, jmenovitě Pavel Božovský. Ten z vlastní branky sledoval své spoluhráče, jak v 87.minutě výsledek korigují. Hrabčák poslal dlouhý balón do šestnáctky domácích a posledním, kdo se z trmy vrmy dotknul míče, než doputoval do sítě, byl Pavel Pokorný - 5:3. Poslední slovo však měli domácí fotbalisté. Dominik Šindelář povedeným "angličanem" střelou z vápna upravil na konečných 6:3.

Zdroj: skjankov.cz



Ohlasy k zápasu


SK Jankov B
Petr Maxa ( nehrající hráč ): Na začátek sezóny jsme se hrozně těšili, obzvlášť, když jsme věděli, že nás hned čeká derby. Se Žabama se navzájem velmi dobře známe, jsme kamarádi, chodíme na pivo, ale na hřišti samozřejmě chceme uspět jak my, tak oni. Nám se výborně povedl vstup a za osm minut jsme vstřelili tři góly, což nás samozřejmě nakoplo a soupeře zase přibrzdilo. Poté obě mužstva přidala po jednom gólu. Za 12.minut jich padlo celkem pět, což jsem asi ještě nikdy nezažil. Nutno říci, že nám dost pomohl i nepovedený výkon gólmana Žabovřesk. Na jeho podporu je třeba říci, že je to mladý kluk a že takové zápasy v kariéře prostě přijdou. Příště je třeba zase podrží. Po divokém začátku se to pak přeci jen uklidnilo a hrálo se poměrně vyrovnané utkání, které sledovala nádherná divácká návštěva. Byť soupeř ve druhém poločase snížil na rozdíl dvou branek, myslím, že jsme si zápas poměrně v klidu hlídali a nakonec zvítězili. Devět branek, skoro 150 diváků, naše výhra = spokojenost. V dalších zápasech budeme samozřejmě Žabákům přát.

TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): Nepamatuju si, že bysme takhle špatně někdy vstoupili do zápasu. Do půl hodiny jsme prohrávali 5:1 a vlastně bylo skoro po zápase. Domácí na nás vlítli, nedali nám čas na rozehrávku, ale hlavně jsme inkasovali čtyři góly po našich velice hrubých chybách. Domácí vyhráli zaslouženě, ale hodně jsme jim k tomu pomohli. Druhý poločas byl z naší strany lepší, vytvořili jsme si několik šancí, stáhli náskok soupeře, ovšem opět nás trápila produktivita jako na jaře. Domácí ke konci ještě přidali jeden gól a vyhráli 6:3.



Sestavy


SK Jankov B
P. Šindelář [-] - M. Řezníček [-] , F. Černý [-] - O. Maxa [-] , P. Klíma [-] , V. Jirkovský [-] , J. Beníšek [-] , M. Maurer [-] - J. Tušl [-] , D. Šindelář [-] , M. Kudláček [-] -

TJ Sokol Žabovřesky
V. Eliáš [-] - J. Hüttner [-] , P. Pokorný [-] , J. Hála [-] , J. Hála [-] , L. Formánek [-] , V. Vácha [-] , V. Hrabčák [-] , P. Božovský [-] , T. Hála [-] , J. Horský [-]

Hráči zápasu: P. Klíma , M. Řezníček .
Místo: Dubné. Počet diváků: 110. Rozhodčí: Šafránek Josef - KOTNAUER Lukáš, BÜRGER Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

První derby v tomto kole. Myslím si, že Jankov si domácí body uhlídá. Dávám 1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů