Nováček OP z Borku začal sezónu vítězně


Branky


54. L. Kantor , 82. R. Horejš (p.) - 10. P. Žáček
19

V prvním zápase nové sezóny hostil nováček soutěže FK Borek na svém stadionu mužstvo TJ Sokol Římov. Soupeři navzájem o sobě moc nevěděli, snad jen to, že hosté se loni jen tak tak zachránili v OP a domácí naopak postoupili do OP z nižší soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se dostali do těsného vedení

Zápas začal opatrně. I když domácí měli více času míč na svých kopačkách, do vážnějších příležitostí se nedostávali. A tak udeřilo na druhé straně. Z nevinně vyhlížejícího autu se míč odrazil rovnou k nohám Petra Žáčka a ten nabídnutou šancí v 10. minutě nepohrdl - 0:1. To byl pro domácí šok, ze kterého, než se vzpamatovali, dostali další ránu. Pro svalové zranění musel opustit hřiště O. Bíca jedna z nových akvizic Borku. Hosté i nadále byli nebezpečnější a tak při jednom ze závarů musel své umění předvést domácí gólman V. Sýkora (další z letních posil), který si poradil se střelou i následnou dorážkou. Také domácí hrozili, ale většinu jejich střel zblokovali obětaví obránci Římova. Fotbalisté a diváci domácího týmu se také dvakrát dožadovali odpískání pokutového kopu, ale ani jednou píšťalka nezazněla. Poprvé při průniku R. Horejše do vápna a následném zákroku hostujícího beka a podruhé, když D. Eliáš dával zpětnou přihrávku a hostující obránce ji v leže zblokoval rukou. Další šance Borku přišla po rozehraném rohu, kde na zadní tyči hlavičkoval L. Kantor, ale míč se smolně odrazil od před brankou stojícího R. Diviše (třetí letní posily) ven z brány. Největší šance domácích přišla ve 41. minutě, když R. Horejš ideálně vyslal kolmicí O. Hanžla, ten postupoval z úhlu sám na bránu, ale hostujícího gólmana R. Jánského se mu nepodařilo překonat. Poločas tak skončil  0:1 pro hosty.

S druhou půlí přišel obrat ve skóre

Do druhé půle nastupoval Borek s cílem otočit skóre ve svůj prospěch a na vyrovnání se nečekalo moc dlouho. V 54. minutě přešel agilní R. Diviš přes celou šířku hřiště až k vápnu, kde přihrál Lukáši Kantorovi a ten přesnou střelou k tyči srovnal skóre na 1:1. Nutno říct, že vyrovnávací branka přišla pro domácí jako blesk z čistého nebe, protože i na začátku druhého poločasu byli hosté nebezpečnější. Borek chtěl ale zvítězit a dál se snažil o druhou branku, jenže ani hosté se nevzdávali a nebezpečné byly především kolmé přihrávky do domácí obrany. K jejich smůle si ale velmi často nedokázali pohlídat ofsajdovou linii, kdy jim v 72. minutě kvůli tomuto prohřešku nebyl uznán vedoucí gól. Na druhé straně se ke střele dostal střídající J. Frank a hostující obránce ji zastavil rukou. PENALTAV 82. minutě si míč na značku pokutového kopu postavil Radek Horejš a s přehledem rozveselil domácí publikum - 2:1. Navýšit skóre mohl D. Eliáš, ale ideální přihrávku od O. Hanžla nedokázal přetavit v gól. I přes závěrečný tlak hostů už gól nepadl a tak se domácí mohli radovat z prvních třech bodů v Okresním přeboru.



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Radek Horejš (hráč): Mužstvo, které proti nám nastoupilo, vůbec nevypadalo, že bude mít letos podobné starosti jako v loňské sezóně. Ve svém středu má hned několik velice šikovných fotbalistů a prvních bodů v OP si moc ceníme. Děkujeme všem fanouškům, kteří přišli a zároveň je zveme na další domácí zápas, který nás čeká už příští sobotu a přivítáme v něm fotbalisty TJ Sokol Žabovřesky.

TJ Sokol Římov
Pavel Crkva ( hráč ): Jednoznačně ztráta. Měli jsme několik vyložených příležitostí a domácí jsme vlastně pustili do jedné velké šance, ale přesto nula bodů. Musíme přidat a příští kolo doma bodovat. Domácím přeji, aby jim vydržel elán a nasazení.



Sestavy


FK Borek
V. Sýkora [-] - M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] , O. Vaník [-] , M. Leština [-] - D. Eliáš [-] , O. Bíca [-] , P. Vajgel [-] , R. Diviš [-] - R. Horejš [-] , O. Hanžl [-] -

TJ Sokol Římov
R. Jánský [-] - D. Štojdl [-] , F. Šmíd [-] , M. Michal [-] , J. Martiš [-] , F. Kukačka [-] , M. Koupal [-] , M. Bauer [-] , L. Froněk [-] , J. Daniel [-] , P. Crkva [-]

ŽK: 62. P. Vajgel , 65. R. Horejš - 54. P. Žáček .
Hráči zápasu: V. Sýkora , M. Leština - D. Štojdl .
Místo: Borek. Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 8. 2019 12:30
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip experta: výhra domácích

Ač jsme nováčkem soutěže, máme dostatečně silný kádr na to, abychom v okresním přeboru hráli důstojnou roli. V loňské sezoně jsme doma neztratili ani bod a nehodláme na tom nic měnit. Proto dávám 1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích