Halámky nastřílely Kunžaku čtyři branky a dýchá se jim teď o něco lépe


Branky


6. J. Herzog , 29. M. Bubal , 39. M. Bubal , 82. J. Macho - 65. V. Pudil
18

Do Halámek přijel Kunžak, který bojuje o záchranu stejně jako domácí a proto se čekal vyrovnaný zápas. Domácím k řadě zraněných a absentujících navíc chyběl vykartovaný M. Slavík, to je nicméně neodradilo od poctivého výkonu a konečně prolomili střeleckou smůlu. Výše skóre mohla být podstatně vyšší, kdyby domácí využili nadstandardní možnosti. Jejich vítězství je i tak naprosto zasloužené.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po poločase bylo hotovo

Ofenzivní smršť domácích odšpuntoval jejich na jaře nejlepší hráč Jiří Herzog, který si postavil balon k trestnému kopu a již v 6. minutě za přispění obránce hostí otevřel skóre utkání 1:0. V 16. minutě předložil Staněk na zlatém podnose Adensamovi, který se pomalu vrací do sestavy, ten se ocitl sám na malém vápně, ale jeho střela mířila vedle. Až ve 20. minutě se ke slovu dostal Kunžak, když po centru střílel z první z voleje jejich útočník. Rána však nebyla razantní a Koranda si poradil. Ve 29. minutě skvěle uvolnil Jirka Herzog štírka Martina Bubala, jenž obhodil hostujícího gólmana a domácí vedli 2:0. Ve 37. minutě si vyměnili balon postupně Macho s Adensamem, ale druhý jmenovaný opět trestuhodně minul zívající prázdnou bránu hostí. Ve 39. minutě vytvořil brutální chybu stoper hostí, kterou s přehledem využil Martin Bubal a svým druhým golem v utkání zvýšil na 3:0 pro domácí. Pak nastala kuriózní situace, protože gólman Koranda přesným dlouhým výkopem ve 41. minutě našel přímo Jirku Herzoga, který pelášil sám na bránu, střela mu sklouzla a místo na první tyč mířila na druhou, kterou však těsně minula. Skončil první poločas za jasné převahy domácích a hosté mohli být rádi, že to bylo pouze tříbrankovým rozdílem.

Halámky berou tři body

Druhou půli chtěl Kunžak začít lépe s cílem brzy skórovat a zdramatizovat vývoj. Hrálo se za poměrně teplého počasí a všem účastníkům tak začali docházet síly. Domácím se dařilo kouskovat hru a nepustit hosty do stálejšího tlaku. Jejich technicky dobře vybavený Sulimenko sice posílal výborné pasy za obranu, ale domácí stačili pokrývat. Domácí i tak stále hrozili i směrem dopředu a výborně kopnutý trestňák Bubala v 53. minutě s námahou Kovář vyrazil. Po rohovém kopu domácích se skvěle vyznamenal podruhé když v 62. minutě zlikvidoval tvrdou ránu z voleje od Jirky Herzoga. Snížení stavu přeci jen přišlo v 65. minutě, když se také po rohu na 3x po přestřelce prosadil Vojtěch Pudil - 3:1. Kunžaku to vlilo novou krev a začal domácí přehrávat v poli. Nejprve v 70. minutě těsně střílel jejich střídající hráč mimo a potom v 77. minutě dokonce nastřelili hosté tyč domácí brány. Tuto skoro dvacetiminutovku domácí přečkali bez úhony a v utkání hodně viditelný Bubal vybojoval téměř ztracený balon, předložil na svého skoro příbuzného Macha, který však z náběhu přestřelil prázdnou bránu Kováře. O minutu později si však podobnou situaci oba zopakovali a to již byl Jakub Macho přesnější a v 82. minutě hlavou poslal domácí opět do třígolového vedení 4:1. Hosté definitivně rezignovali a domácí si připsali zcela zaslouženě po neuvěřitelně dlouhé době první plný bodový zisk. Ještě je však čeká hodně práce. 

Autor: Jiří Samec



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec (vedoucí mužstva): Nic jiného než domácí výhra nám nezbývalo a proto kluci k utkání přistoupili zodpovědně. Vlétli jsme na Kunžak a náš matador Jirka Herzog otevřel již v 6. minutě skóre krásnou střelou z trestňáku, kterou ještě nadzvedl hostující hráč. Do poločasu jsme byli jasně lepší a přidali další dvě branky, ale mohlo jich být daleko více a hosté mohli být rádi za jen 3:0. Do druhé půle se oklepali a zatápěli nám po jejich snížení. To jsme však ustáli, přidali čtvrtou branku a bylo hotovo a to jsme opět další spálili. Konečně jsme však dali více jak jednu branku a dnes nás táhla zkušenost v podobě Jirky Herzoga s dravým mládím v podobě Martina Bubala, který dal dvě branky. Oba jsou proto po zásluze dnes našimi nejlepšími hráči. Zasloužené vítězství, cesta k záchraně však bude ještě trnitá.




Sestavy


TJ Sokol Halámky/Hranice
L. Koranda [-] - J. Macho [-] , P. Kollmann [-] , P. Kubák [-] - M. Bubal [-] , P. Novák [-] , J. Herzog [-] , A. Havel [-] (77. R. Brůha [-] ) , R. Adensam [-] - Z. Staněk [-] , M. Svoboda [-] -

TJ Kunžak
P. Kovář [-] - F. Fáber [-] , P. Němec [-] , D. Karpíšek [-] , P. Janeček [-] (63. V. Rejžek [-] ) , K. Winkler [-] , K. Vopravil [-] , V. Pudil [-] , P. Janák [-] (86. J. Süssenbeck [-] ) , F. Kopřiva [-] (60. O. Beran [-] ) , Y. Sulimenko [-]

Hráči zápasu: M. Bubal , J. Herzog .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: JANÍČEK Marek - ŠŤASTNÝ Jiří, HANES Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
27. 5. 2019 08:25
Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec
Hodnocení zápasu
Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů