D. Kroc 24.
V. Totzauer 90. (vl.)
2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2019 17:00

18.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Smíchov ve skvělém šlágru udolal vedoucí Dýšinu!


Branky


24. D. Kroc , 90. V. Totzauer (vl.) - 46. J. Soroka
12

Souboj druhého Smíchova s vedoucí Dýšinou přinesl fotbal, který by se svou kvalitou neztratil ani na krajské úrovni. Větší štěstí měli domácí, kteří zvítězili 2:1 díky vlastnímu gólu hostujícího stopera v závěru. Smíchovští se tak vrátili do hry o postup, Dýšinu totiž stáhli zpět na rozdíl tří bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli se trefil jen domácí Kroc

Zápas druhého s prvním měl mnohé napovědět o nadějích obou týmů na postup do 1.B třídy. Smíchov však před týdnem senzačně prohrál ve Lhotě a jeho manko na Dýšinu tak narostlo na rozdíl šesti bodů. Domácí tedy potřebovali vyhrát, aby si vůbec reálnou naději na první místo ještě udrželi.

 

Před pěknou diváckou kulisou se hrál od začátku fotbal, který byl hoden souboje dvou nejlepších mužstev soutěže a kvalita hry městský přebor převyšovala. Domácí byli v prvním poločase mírně aktivnější a Dýšinu několikrát podržel brankář Fiala. Ve 24. minutě ale ani on nestačil na akci domácích, kdy z levé strany dával míč do šestnáctky Zikmund a jeho přihrávka prošla až k Danielovi Krocovi, který se mezi bránícími hráči trefil do protipohybu gólmana. Hosté kontrolovali několika nebezpečnými situacemi, které však změnu skóre nepřinesly. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Smíchov.

Soroka bleskově vyrovnal. Smíchovu přinesl tři body vlastní gól

Do druhého poločasu měla Dýšina raketový start. Hned v jeho úvodní minutě předvedl velké sólo středem hřiště přes několik protihráčů Jan Soroka, jehož první zakončení ještě zastavila tyč, ovšem při dorážce už měl hostující hráč snadnou práci – 1:1. Vstřelený gól hosty hodně nabudil a další minuty se tak hrálo pod jejich taktovou. Tlak Dýšiny přinesl i gólové příležitosti a několik závarů v šestnáctce Smíchova, ovšem gól tomu scházel. V závěrečné dvacetiminutovce se pak zase probudili domácí, kteří měli po prostřídání možná i více sil. Smíchovští tak měli velké šance, ovšem prosadit se nedokázal ani kanonýr Kovář, jenž netrefil dokonce ani odkrytou bránu. Štěstí se nakonec na Smíchov přeci jen usmálo. V 89. minutě si totiž centr Gruncla srazil ve skluzu do vlastní sítě stoper Vlastimil Totzauer.

 

Smíchov tak ve skvělém zápase zdolal Dýšinu 2:1 a v tabulce se svému soupeři zase přiblížil na hratelný rozdíl tří bodů.



Ohlasy k zápasu


SK Smíchov Plzeň
Jiří Sulek (trenér): Na úvod bych chtěl říci, že se potkaly dva asi nejlepší týmy za dobu, co na Smíchově působím. Silnějšího soupeře jsem tu v rámci městského přeboru nezažil. Mají tam opravdu šikovné kluky a o to víc mě těší, že jsme je porazili. To znamená, že asi i my jsme kvalitní. Přišlo i hodně diváků, kteří fandili, takže ten zápas měl opravdu všechno. Lidi se bavili, zápas úrovní daleko převyšoval městský přebor. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, vytvořili jsme si tak nějaké příležitosti a jednu z nich proměnili. Soupeř měl asi dvě nebezpečné střely. Myslím, že to byl od nás asi nejlepší poločas, co tu pamatuji. O poločase jsme si říkali, že musíme hrát hlavně zodpovědně dozadu, abychom zbytečně nedostali nějaký gól, ale hned ve 46. minutě nám Honza Soroka proběhl mezi pěti hráči ve středu hřiště a vyrovnal. To nasadilo soupeři křídla a asi 20 – 25 minut měli více ze hry. Tolik šancí zase neměli, byť 1 – 2 góly jsme dostat mohli. Naštěstí se nám vše podařilo odvrátit a přestát a zbytek zápasu jsme zase byli aktivnější my. Možná to bylo i proto, že naše lavička je silnější, než má Dýšina, a proto se nám podařilo udržet vysoké tempo a soupeře jsme trošku předčili kondičně. Vytvořili jsme si tam několik gólových situací, několik přečíslení a Honza Kovář dokonce minul prázdnou bránu. To už jsme si říkali, že není možné, co nedáme. V závěru nás naštěstí zachránil stoper Dýšiny, který si míč ve skluzu srazil do vlastní brány. Asi jsme vyhráli nakonec zaslouženě, ale před Dýšinou musím smeknout, protože mají opravdu výborné mužstvo a lepší utkání jsme v téhle soutěži ještě neviděl.




Sestavy


SK Smíchov Plzeň
J. Hlaváč [-] - J. Kovář [-] (90. L. Rout [-] ) , K. Fajfrlík [-] (63. J. Gruncl [-] ) , J. Krčál [-] (78. D. Tobrman [-] ) , D. Kroc [-] , A. Zikmund [-] , B. Mičan [-] (70. J. Ostrolucký [-] ) , P. Konopík [-] , L. Rous [-] , R. Tyll [-] , J. Černý [-]

FK Dýšina
J. Fiala [-] - J. Špánek [-] (54. J. Pěč [-] ) , V. Totzauer [-] , V. Muzika [-] , J. Mužík [-] - T. Glazer [-] , F. Imber [-] , J. Soroka [-] , J. Soroka [-] - Z. Matas [-] - V. Nový [-]

ŽK: 74. D. Kroc , 78. P. Konopík , 90. J. Kovář , 90. J. Hlaváč - 56. J. Pěč , 66. Z. Matas .
Hráči zápasu: D. Kroc , A. Zikmund - J. Soroka .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: KRAČMER Marek - MYTISKA Leoš, ADÁMEK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Vyrovnaný zápas Smíchov potřebuje 3 body, aby si udržel naději na postup, Dýšina ale tuto sezonu předvádí skvělé výkony. Myslím, že se budou body dělit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Administrátor klubu - TJ Plzeň-Litice | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: výhra hostů