2:1
(1:0)
88. F. Vaněk (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.06.2019 13:30

29.kolo, Divize A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jihočeské derby ovládla Čížová i bez Jirouše


Branky


13. M. Šlapák , 80. P. Janda - 88. F. Vaněk (p.)
15

Jihočeské derby nabídlo duel mezi domácí Čížovou, která na svém hřišti přivítala Soběslav. Od tohoto celku se dal očekávat vyrovnaný duel podobně jako v plzeňském derby, byť kvalita a především zkušenost byla na domácí straně. Sokol se ale musel obejít bez kanonýra Jirouše, na druhé straně chyběl Bouchal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hezký gól Šlapáka

Velmi těžké utkání pro Soběslav, která tak trochu zaspala začátek a to se jí ve 13. minutě vymstilo. Šlapák dobře zalepil míč za obranu, přehodil si bránícího hráče a poté i vyběhnuvšího Kuníka, krásný gól - 1:0. Hráči v zeleno-bílém skórovali znovu, branka ale neplatila pro ofsajdové postavní, a tak Spartak živil naději na dobrý výsledek. Vstup do první půle se mu nevydařil, zachránila ho i branková konstrukce, kterou orazítkoval Lukeš. Jakoby to hosty nakoplo, ti byli rovnocenným soupeřem a do druhé půle šli s jednobrankovým mankem.

Drama do poslední minuty

Čížová zvolila defenzivnější taktiku a spoléhala na brejkové situace. Ty si také vytvořila, avšak nepřesná finální fáze nebo ofsajdové postavení bylo proti vstřelení druhé branky. Dlouho bylo skóre neměnné, a tak byla jen otázka času, kdo se gólově prosadí. Na začátku poslední desetiminutovky se to podařilo domácím. Janda vysunul Chytrého, jehož pokus dokázal Kuník vyrazit. Bohužel pro Soběslav jen na kopačku exligového Jandy, který nezaváhal a přidal pojistku - 2:0.

 

Dvě minuty před koncem si zkušeně došel Novák pro centr a vyrazil jej. Poté šel dál za míčem a srazil střídajícího Žaldu. Spartak mohl korigovat z penalty. Tíhu okamžiku unesl Vaněk - 2:1. Naděje umírá poslední. Soběslav se tlačila a šla pro kýženou branku. Vytvořila si tlak a gólovka nastala v samém závěru po rohovém kopu. Nebezpečnou střelu Vaňka vyhlavičkoval jeden z bránících hráčů na další roh. Na ten šel i Kuník, vyrovnání se ale nekonalo, domácí tak přečkali závěrečný nápor a berou plný počet bodů.

 

Galerie od Jana Škrleho.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Čížová
Zdeněk Staroba, trenér: Do 85. minuty jsme měli zápas pod kontrolou a soupeři nic nedovolili. Posledních pět minut jsme zaspali a soupeř dal paradoxně kontaktní gól. Zápas byl zdramatizovaný a málem došel do penalt, v závěru měla Soběslav dva rohy po sobě a mohli jsme inkasovat. Měli jsme zápas dohrát s nulou, ale s výhrou jsem spokojen. Soběslav má dobrý a zkušený tým.

FK Spartak Soběslav
Michal Lemberka, vedoucí týmu: Vyrovnané utkání, kdy jsme bohužel nezachytili začátek. Později se hra vyrovnala a dalo by se říci, že jsme zbytek poločasu byli lepším týmem. Druhá půle byla jen o tom, že jsme se tlačili za vyrovnáním a soupeř hrál na brejky, kdy se mu jeden vydařil a my poté jen kontrovali z penalty. Vyrovnání nedovolil v poslední minutě domácí obránce, který vyhlavičkoval střelu Vaňka z čáry.



Sestavy


TJ Sokol Čížová
J. Novák [-] - J. Lukeš [-] , M. Šlapák [-] , I. Krasnyanyk [-] (76. D. Chytrý [-] ) , M. Kočí [-] , D. Novák [-] (83. M. Gregor [-] ) , O. Gregor [-] , M. Rozhoň [-] , R. Zahrádka [-] , P. Janda [-] , L. Dvořák [-]

FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] - L. Podráský [-] , M. Hromada [-] , K. Chotovinský [-] , J. Boháč [-] , V. Zeman [-] - F. Vaněk [-] , T. Mazouch [-] - M. Dvořák [-] (62. V. Žalda [-] ) , M. Varačka [-] (83. M. Smetana [-] ) , A. Kutner [-]

ŽK: 77. M. Šlapák , 79. D. Novák .
Hráči zápasu: D. Novák - M. Varačka , M. Hromada .
Počet diváků: 156. Rozhodčí: JANÍČEK Marek - TESAŘ Tomáš, EIBL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Pešek

Expert: Jan Červený
Tip experta: výhra domácích

Čížová je jedním z nejlepších celků a potvrdí, proč chce do ČFL.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích