Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.11.2018 13:30

1.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žabovřesky na domácím hřišti podlehly vysoko soupeři z Rudolfova "B"


Branky


24

Na poslední podzimní zápas OP zajíždělo rezervní mužstvo Rudolfova na hřiště do Žabovřesk na utkání s domácím družstvem TJ Sokol Žabovřesky. Oba týmy měly před tímto zápasem 17 bodů. Domácí šli do zápasu s dvěma neprohranými zápasy v zádech, za to rudolfovští hráči poslední 3 zápasy příliš nezvládli a nepodařilo se jim v nich zvítězit. V tomto duelu opět nastoupili v jiném složení, jako prakticky v každém zápase. V utkání dostali v základní sestavě celých 90 minut prostoru hráči, kteří toho na podzim tolik neodehráli. Na postech krajních beků odehráli zápas Petr Irmiš a Marek Valenta. Ve stoperské dvojici nastoupil jediný zkušený hráč, 34-letý František Pouzar se 17-letým dorostencem Filipem Hajným a tato spolupráce „taťky“ se „synem“ fungovala bezvadně. Na hrotu bojoval jako lev další sedmnáctiletý dorostenec David Plojhar, který mohl svůj první zápas v základní sestavě bez střídání v mužské kategorii vyšperkovat i nějakým gólem, ale bohužel žádnou ze svých šancí neproměnil. Pouze na lavičce při těchto změnách zůstali dva nejlepší střelci a stálé články základní sestavy Jaroslav Machovec, Martin Kocina a obránce Jan Tušl. Ti zasáhli do utkání až v průběhu druhé půle, když trenéři nechali odpočívat Michala Žočka, který druhý den nastoupil za áčko proti Třeboni v KP. A dále Filipa Hajného a Filipa Peigera, kteří druhý den hráli utkání KP dorostu proti Milevsku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pomalý rozjezd hostů a dvougólové vedení

Utkání začali hosté velmi soustředěně, ze zabezpečené obrany a s rychlými výpady po obou stranách hřiště. Tato taktika na domácí mužstvo platila. Hosté hráli v pohybu a rychlosti a nutili tím domácí k chybám. A hned v 1. minutě mohli jít do vedení, ale šanci neproměnili. Zato následně v 6. minutě rudolfovští na půlce domácí odzbrojili, M. Valenta se nerozpakoval a přesným křížným balonem na 40 metrů našel na pravé straně Martina Pflegera, který přesprintoval obránce a svůj samostatný únik s přehledem proměnil - 0:1. Tato brzká branka hostující celek uklidnila a až do konce utkání byli jednoznačně lepším týmem. Domácí hráče přehrávali zejména pohybem, rychlostí a přesnou kombinací. Žabovřesky v první půli zahrozili, jen když z přemíry útočné snahy hosté propadli ve středu hřiště a domácí se dostali k rychlému protiútoku a případně následné standardce. Ale prakticky za celý zápas branku vážněji neohrozili a tak si bez větších problémů připsal první vychytanou nulu brankář David Keřka a že to bylo ve venkovním utkání, je jen třešnička na dortu. Za zmínku z dalších šancí rudolfovského týmu stojí např. neproměněná dorážka z malého vápna D. Plojhara, nastřelená tyč F. Peigera a hlavička nad břevno R. Tyrpáka z bezprostřední blízkosti domácí  branky. Vedení tak hosté navýšili až ve 40. minutě, kdy proměnili rychlý kontr a nájezd dva na jednoho. Po vysunutí M. Pflegera, který využil svou rychlost a unikl domácí obraně, domácí nezachytili z levé strany náběh Marka Sládka, kterému M. Pfleger předložil přesnou přihrávku napříč malým pokutovým územím a ten už neměl problém zvýšit prakticky do prázdné branky - 0:2.

Ve druhé půli hosté dokončili demolici domácích 4 góly

Zápas hosté rozhodli hned po přestávce ve 47. minutě, kdy se prosadil Martin Pfleger svou druhou brankou. Po dlouhém balónu do pokutového území domácích zády k brance z první přes hlavu prodlužoval a to tak šikovně, že tím překvapil domácího brankáře M. Škaroupku, kterého tím přeloboval a míč zapadl pod břevno - 0:3. Tím bylo prakticky o osudu utkání rozhodnuto a až do konce se hrál fotbal na jednu branku a byla to už jen otázka skóre, jak zápas dopadne. Domácím viditelně docházely síly a tak branek v jejich síti přibývalo. Svou pověst kanonýra potvrdil v 66. minutě Jaroslav Machovec, který proměnil vysunutí od M. Kociny a samostatný nájezd s chladnou hlavou zakončil - 0:4. Za pár minut v 73. minutě si hráči role vyměnili, když Martin Kocina proměnil zpětnou přihrávku J. Machovce a z hranice vápna obstřelil houštinu těl k tyči a zvyšoval již na - 0:5. A brankostroj hostů uzavřel Jaroslav Machovec svou druhou brankou, když rudolfovští hráči tlakem v pokutovém území donutili jednoho z obránců soupeře k chybě, ten špatně odkopl a prakticky tím „namazal“ J. Machovcovi na prostor penalty, jenž s jistotou proměnil nabídnutou šanci na konečných a zasloužených - 0:6. Domácí se za celou druhou půli dostávali na útočnou polovinu jen sporadicky a když se o to pokusili, tak bezchybně fungovala defenziva hostujícího mužstva a co prošlo, tak s jistotou uhasil včasným vyběhnutím gólman D. Keřka. A kdyby hostující hráči tzv. „nesoukromničili“ a byli v koncovce ještě přesnější a trpělivější, tak skóre mohlo být i podstatně vyšší. Přesto dnes zřejmě podali svůj nejlepší výkon ve venkovním utkání, ale domácí jim to svým výkonem velmi ulehčili. I tak zaslouží pochválit za maximální bojovnost a za férovou hru bez tvrdých a zákeřných zákroků. Také za objektivní a slušné povzbuzování místních „Ultras“ a vytvoření příjemného a přátelského prostření domácími funkcionáři. Za výkon zaslouží pochválit i mladý rozhodčí utkání Štěpán Prinz, který předvedl bezchybný výkon.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): Moc nevím, co říct. Prostě jednoznačná převaha od hostů, kdy nás k ničemu nepustili a byli mnohem lepší úplně ve všem. Jednoduše jsme si neškrtli.

SK Rudolfov B
Josef Dvořák ( trenér ) a Petr Hlubocký ( vedoucí ): Vzhledem k tomu, že jsme na kluky nároční a spíše kritičtí, tak za dnešní venkovní výhru 0:6 musíme udělat výjimku a musíme je pochválit! A to do jednoho, dnes nikdo výkonem nepropadl a všichni udělali pro výhru maximum. Protože jsme tým a jsme na jedné lodi, tak nebudeme jmenovat. Konečně jsme do puntíku splnili to, co jsme si před zápasem a v poločase řekli v kabině. A kdybychom takhle přistoupili k některým nepovedeným zápasům, tak bychom měli minimálně o 6 bodů více a atakovali bychom čelo OP, což jsme po povedené letní přípravě chtěli a přáli si. Ale i tak jako nováček OP s jednoznačně nejmladším kádrem ze všech mužstev jsme s umístěním a zejména s hrou v domácích zápasech a s mužstvy z čela tabulky nadmíru spokojeni. Kdy jsme porazili lídra OP Olešník B 3:0 a Hlubokou B 5:3. Ve venkovním utkání jsme vyhráli ve Zlivi 3:1, utržili jsme zlivským jedinou porážku v soutěži a hlavně jsme byli po vyloučení i v deseti lepší. A zápas na Srubci proti tamním „zkušeňákům“ se nám celkem vydařil, kdy jsme sice prohráli, ale první půli jsme byli lepším týmem. Zdobila nás ofenziva, když jsme se 44 nastřílenými brankami skončili druzí za Srubcem. To jsou ta největší pozitiva. Z negativních věcí nás trápila defenzivní část hry našich mladíků, kdy jsme zejména v domácích zápasech inkasovali na náš vkus až příliš mnoho branek. To připisujeme zejména nezkušenosti a hlavně tomu, že prakticky v každém zápase hrála obranná čtyřka v jiném složení a protože chceme, aby se zapojili všichni hráči, tak nám někdy skřípala nesehranost. A taky v některých zbytečně prohraných zápasech jsme nastoupili s nosánkama nahoře, nebyli pokorní a tvrdě jsme se vrátili na zem. Věříme, že si kluci uvědomí, že bez pořádného tréninku se nedá hrát na špici žádná soutěž a že k zimní přípravě přistoupí zodpovědně a docházka bude maximální! Máme v kádru plno šikovných nebo rychlostně vybavených hráčů a byla by škoda, kdyby si jednou nezahráli vyšší soutěže. A hlavně by postupně během pár let mělo jádro našeho současného rezervního týmu tvořit základ A-týmu SK Rudolfov v KP a být to perspektiva našeho klubu do budoucna. Vzhledem k tomu, že je to poslední hodnocení před koncem roku, tak přejeme všem hráčům, trenérům, funkcionářům, rozhodčím, fanouškům a redakci fotbalu u nás, zejména P. Kubátovi, pěkný zbytek roku, příjemné prožití Vánoc a hlavně hodně zdraví v novém roce!



Sestavy


TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] - J. Hüttner [-] , P. Pokorný [-] , J. Hála [-] , J. Hála [-] , M. Velík [-] , L. Formánek [-] , V. Hrabčák [-] , P. Božovský [-] , T. Hála [-] , M. Vašíček [-]

SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - J. Tušl [-] , F. Hajný [-] , R. Tyrpák [-] , P. Irmiš [-] - M. Kocina [-] , J. Machovec [-] , M. Pfleger [-] , F. Peiger [-] , M. Žoček [-] - M. Sládek [-]

ŽK: 18. V. Hrabčák .
Hráči zápasu: M. Kocina , J. Machovec , M. Pfleger .
Místo: Žabovřesky. Počet diváků: 43.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2018 12:21

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Petr VAZAČ
Tip experta: remíza

Žaby mají dobrý tým, ale nevím, co od nich v OP čekat. Rudolfov bude aktivní a běhavý, vidím to na bod - 2:2

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích