1:1
(1:0)
76. P. Vazač (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2018 14:00

13.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby mezi Rudolfovem "B" a Úsilném skončilo bez vítěze


Branky


33. J. Machovec - 76. P. Vazač (p.)
21

Po dvou venkovních utkáních bez získaného bodu Rudolfov "B" v domácím utkání přivítal mužstvo SK Úsilné, nedalekého souseda. Jednalo se o pikantní derby utkání po mnoha letech a návrat několika bývalých hráčů, kteří v současné době oblékají dres SK Úsilné. A také několika současných funkcionářů SK Úsilné, kteří v rudolfovském klubu kdysi hráli a také trénovali. Utkání se hrálo před velmi slušnou diváckou návštěvou a kulisou, kdy se na derby přijelo podívat i velké množství fanoušků hostujícího mužstva, kteří zaslouží pochválit za velmi korektní a přátelské chování. Do rámce utkání zapadl i rozhodčí pan Krčín Zdeněk, který utkání odřídil bez jediné vážné chyby a s velkým přehledem. Jedinou kaňkou tohoto derby bylo bohužel velmi podmočené a rozbahněné hřiště, které utrpělo újmu již v sobotu při utkání domácího A-mužstva v KP se Slavojem Č. Krumlov a po tomto derby je takřka v žalostném stavu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí ze spousty šancí dokázali proměnit pouze jednu

Domácí zahájili utkání velkým tlakem. V prvních 15-ti minutách se na hosty valil jeden útok za druhým a hostující defenzíva odolávala jen s vypětím všech sil. A co prošlo, to pochytal brankář Úsilného R. Hlouška, který byl zřejmě po celé utkání nejlepším mužem hostujícího týmu. Je pravda, že měl někdy i velké štěstí, ale to k dobrému výkonu patří. Domácí hráči zahrávali množství standartních situací, které však nedokázali efektivně využít nebo byli nepřesní a ve vápně nedůrazní. A tak se mezi 20. - 30. minutou začali osmělovat i hosté. Zejména z levé strany zlobil T. Sláma, uprostřed hřiště byl vidět hostující kapitán J. Čada / jen pro zajímavost, ten pře x-lety končil mládežnickou kariéru 5-ti vstřelenými góly v druhém poločase posledního utkání rudolfovského staršího dorostu v jednom z ročníků KP... Ještě si to Kubo pamatuješ ? / a obranu trápil rychlý a důrazný P. Vazač. Hosté mohli jít i do vedení, když se prakticky z jejich jediné větší šance v celém utkání mohl po zpětné přihrávce z místa penalty trefit R. Trousil, ale branku přestřelil. A tak až do konce utkání převzali iniciativu domácí, měli trvalý tlak a velké množství šancí, které však trestuhodně a lehkovážně zahazovali. Jednu však přeci jen proměnili a v 33. minutě šli do vedení. To se po centru do vápna hostů a po odraženém balonu dostal k míči M. Kocina, který opakovaným centrem z levé strany našel přesně na malém vápně Jaroslava Machovce, jenž potvrdil své střelecké předpoklady a z první uklidil míč k pravé tyči hostující branky - 1:0. To však bylo od této dvojice středních záložníků a zkušenějších hráčů vše, co v celém zápase víceméně předvedli. Do konce poločasu domácí nedotáhli do úspěšného zakončení ještě několik přečíslení a centry ze stran řešili zbrkle. Buď je z první zakopli za brankovou čáru nebo s úspěchem nacházeli hlavu prvního bránícího hráče. Vrcholem ne-produktivity byla šance M. Kociny, který těsně před přestávkou neproměnil po chybě hostujících obránců samostatný nájezd, kdy jeho střela z malého vápna ani nedoskákala do sítě.

Hosté z mála vytěžili maximum a nakonec vybojovali bod

 

Hned v úvodních minutách přišel moment domácí nemohoucnosti v proměňování i těch nejvyloženějších šancí. Po průniku z pravé strany přišla prudká přihrávka malým vápnem podél hostující brankové čáry, která pravděpodobně i směřovala do sítě, ale dobíhající M. Pfleger ve snaze doklepnout míč do sítě, tak i vinou terénu, svou slabší nohou míč prakticky vykopl z brankové čáry zpět do pole. Škoda, že nebyla přítomna žádná kamera, jinak by se tento moment určitě objevil v televizní rubrice borec na konec! Martinovi určitě není třeba něco vyčítat, to se prostě stane a stává se to i jiným borcům, kteří za fotbal inkasují milióny. Ale podobných situací měli rudolfovští následně ještě několik, kdy přihrávky po průnicích ze stran létaly malým vápnem hostů a domácí nebyli schopni míč dotlačit do branky. Prostě v tlaku do brány byli vždy o krok pozdě a to je provázelo celým zápasem. Když už se pokusili překonat bránící hostující blok střelou z dálky, tak buď netrefili branku nebo předvedl výborný zákrok brankář R. Hlouška. A tak když hostující mužstvo přežilo tzv. klinickou smrt a zjistilo, že domácí tlak je sice trvalý, ale začíná být zcela neefektivní, sebralo zbytky fyzických i morálních sil a pokusilo se vyrovnat. Prakticky z jediné nebezpečné situace za druhý poločas se hosté dostali po zbytečném faulu domácích k rozehrání volného přímého kopu. Do vápna se nastěhovali všichni hlavičkáři hostů, po rozehrání domácí hráči centr nedůrazně odvrátili, ten se dostal na hranici vápna k volnému obránci P. Píchovi, který pronikal napříč pokutovým územím a po zcela zbytečném a naivním zákroku sedmnáctiletého stopera F. Hajného, jinak zřejmě nejlepšího domácího hráče v tomto utkání, který nohou sáhl do cesty P. Píchovi, byla proti domácím zcela oprávněně nařízena penalta. Tu v 76. minutě i trošku se štěstím, když brankář D. Keřka vystihl stranu a na míč si sáhl, proměnil po zemi k tyči Petr Vazač a vyrovnal - 1:1. Do konce utkání se už toho moc neudálo. Hostující mužstvo obětavě bránilo naději na zisk alespoň bodu a domácí už neměli dost síly na větší zámek, takže si nevytvořili žádnou vyloženou šanci. Několik náznaků řešili již v křeči, zbrkle a nepřesně. Proto utkání skončilo remízou, pro někoho možná překvapivou, ale protože každé mužstvo vsítilo jednu branku, tak zcela zaslouženou.

 



Ohlasy k zápasu


SK Rudolfov B
Josef Dvořák a Petr Hlubocký st. ( trenér a vedoucí ): Dnes jsme chtěli získat jednoznačně tři body. Na utkání jsme mužstvo připravovali celý týden. Věděli jsme o kvalitách a zkušenosti soupeře a čekali jsme, že nás nic jednoduchého nečeká. A to se jednoznačně potvrdilo. A k překvapivému výsledku přispěl i podmočený terén, který nám částečně znemožňoval praktikovat hru, která je nám vlastní. Ale na to se nechceme, ani nemůžeme vymlouvat. Měli jsme v tomto utkání jednoznačně prodat svou větší kvalitu a druhou nejlepší ofenzivu v OP. To se nám bohužel úplně nepodařilo a darovali jsme hostům bod za remízu. Celé utkání jsme byli aktivnějším týmem a bylo by špatné, kdyby ne. Samozřejmě i na vytvořené brankové situace jsme měli jednoznačně navrch. Ale nebylo nám dnes prostě dáno. Kdybychom hráli do půlnoci, tak druhý gól dnes prostě nedáme. Na druhou stranu zase musíme kluky pochválit, že v některých fázích utkání, i na tak těžkém terénu, předváděli kombinační fotbal plný pohybu a rychlosti. A to je velká devíza a perspektiva našeho klubu do budoucna! Jen to využívání vyložených šancí nás stojí ztrátu zbytečně mnoha bodů. Náš mladý tým by potřeboval jednoho zkušeného hráče, který by mančaft ze středu hřiště dirigoval, uklidnil, dal mu myšlenku a taky ořval, protože na náš vkus jsme moc hodní a tiší… Myslíme tím hráče, my jako trenéři rozhodně na lavičce tiší nejsme a pokud u mužstva budeme pokračovat i dále, tak určitě nebudeme! Ale fotbal se hraje na góly a v tomto zápase jich mužstvo Úsilného vstřelilo stejně jako my, tak si zcela zaslouženě odváží bod za remízu. Musíme hosty pochválit za velmi obětavý, bojovný a zejména v defenzivě dobře odehraný zápas, gratulujeme k získanému bodu a přejeme v dalším průběhu soutěže maximum získaných bodů a záchranu v OP. A také se již nyní těšíme na jarní utkání ve vylepšeném areálu v Úsilném.

Úsilné
Petr Vazač ( hráč ): Bylo to přesně tak, jak jsme předpokládali, museli jsme srdnatě bojovat a využít zkušenosti starších proti dravému mládí, kterým oplývá béčko Rudolfova. Bylo to znát zejména vzadu, kde mladíci občas propadávali a naopak v zakončení byli zbrklí, což nám pomohlo a vydřeli jsme velmi cenný bodík. Domácí měli sice více ze hry a vyhráli i na šance, ale všichni jsme to po celých 90 minut odmakali na plno a podržel nás i Roman po dlouhé době v brance.



Sestavy


SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - J. Tušl [-] , F. Hajný [-] , R. Tyrpák [-] , P. Kryeziu [-] - M. Kocina [-] , J. Machovec [-] , M. Pfleger [-] , A. Janura [-] , M. Žoček [-] - M. Sládek [-]

Úsilné
R. Hlouška [-] - J. Jeřábek [-] , P. Kaše [-] , P. Pícha [-] , T. Sláma [-] , P. Vazač [-] , J. Jírovec [-] , R. Trousil [-] , J. Čada [-] , O. Samek [-] , V. Dolejšek [-]

ŽK: 45. J. Tušl , 50. M. Žoček - 45. T. Sláma , 45. Z. Německý .
Hráči zápasu: F. Hajný , J. Machovec - R. Hlouška .
Místo: Rudolfov. Počet diváků: 70.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 18:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 13:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 21:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 17:52
Petr Kubát

Expert: Petr HLUBOCKÝ
Tip experta: výhra domácích

Zde musím dát vítězství domácích. Derby jsou ale zrádná a nemívají favorita. Pevně věřím, že prodloužíme domácí neporazitelnost a všechny body zůstanou doma. Dravé domácí mládí si poradí s hostující zkušeností.

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 06:51

Tip: výhra domácích