Borek přehrál Dívčice v ofenzivní bitvě a dostal se na třetí místo


Branky


44. J. Svatoš , 59. O. Dosek , 76. J. Svatoš , 89. O. Vaník - 63. L. Tvrzický (p.) , 86. V. Strnad
29

Fotbalisté Borku jsou i nadále ve hře o druhé místo tabulky, když v jednom z taháků 21. kola porazili na svém hřišti Dívčice. Oba týmy vyznávají ofenzivní pojetí fotbalu, což se potvrdilo také tentokrát. Diváci viděli hned šest branek, z toho čtyři obstarali domácí. Zápas tak skončil výsledkem 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se dokázali prosadit ke konci poločasu

Utkání dvou týmů z popředí tabulky začalo podle očekávání opatrněji. Přesto se více do hry dostávali Dívčice, které diktovali tempo hry a na trávníku působili aktivněji. Na Strnadovu střelu z voleje mohl na druhé straně odpovědět v dobré pozici Dosek, jenže jeho pokus obrana Dívčic zastavila. Hosté nepolevili a tlačili na zatím bezradného soupeře. V průběhu prvního poločasu se hra postupně vyrovnávala, ale šance stále nepřicházely. Až po půlhodině hry doběhl Vondrka přihrávku za obranu, ale zblízka na Žemličku nevyzrál. Hosté se dostávali do ojedinělých příležitostí, ale žádnou nedokázali proměnit v pořádnou šanci. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, tak domácí záložník Eliáš zahrával rohový kop, který brankář Kácal pouze vyrazil před sebe, kde stál připravený Jiří Svatoš a propálil vše co mu stálo v cestě. Do šaten se tak šlo za jednobrankového vedení domácích, kteří si během první půle nevytvořili větší tlak nebo šanci. 

Přestřelka ve druhé půli se šťastnějším koncem pro domácí

Druhá půle začala stejně jako ta první. Dívčice se snažily tlačit dopředu, ale pořádnou šanci si nevytvořily. Netrvalo to dlouho a i Borek se vydal na útočné výlety. A hned ten první byl i úspěšný. Kastl dostal balón do velkého vápna na Ondřeje Doska, který se zblízka nemýlil. Hosté se marně snažili přesvědčit hlavního sudího, že se jednalo o offside - 2:0. V 63. minutě utekl záložník David domácí obraně a nahrál na rozběhnutého Strnada, který byl zastaven jen za cenu faulu. K pokutovému kopu se postavil kapitán Luboš Tvrzický a svým dvanáctým gólem v sezóně dal hostům naději. Jenomže hned třináct minut na to udělala hostující obrana chybu, Jiří Svatoš si našel správný prostor k zakončení a vrátil tak rychle dvoubrankové vedení zpět na stranu Borku. Vypadalo to, že si domácí výsledek již pohlídají, ale malou jiskřičku naděje vykřesal v 86. minutě Václav Strnad, který potrestal chybu domácího brankáře. Když se zdálo, že Dívčice konec zápasu zdramatizují přišla školácka chyba obrany a Ondřej Vaník už neměl problém dostat míč do sítě. Dívčice byly Borku více než vyrovnaným soupeřem, ale nezvládly rozhodující momenty. Naopak, domácím v útoku vyšlo takřka vše, na co sáhli. Výsledkem pro ně je průběžné třetí místo v tabulce a důležité vítězství.



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Stanislav Bryx (trenér): Tradičně "vyhecované" rychlé a tvrdé utkání, které jsme po bojovném výkonu zvládli , ale bohužel s -4 hráči pravděpodobně na další zápas díky "pěkně" "kombinační" hře soupeře.

TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): Povedl se nám výborně začátek, vytvořili jsme si dost šancí. Obranu jsme hodně trápili, ale góly jsme nedaly. Pak nás trochu přibrzdilo vedení domácích a "pan" rozhodčí. Závěrečný čtvrtý gól už byl takovou fackou za náš výkon.



Počet diváků: 56. Rozhodčí: STACH Josef - PETERKA Josef (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 5. 2018 11:55
Jaky komentář byl smazan , rad bych si ho přečetl...
15. 5. 2018 11:34
Komentář byl smazán
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - STACH Josef: 4
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - FK Borek: 6
Výkon hostů - TJ Mír Dívčice: 8
Hodnocení hráčů - hosté: Libor Waldhauser - 7, Luboš Tvrzický - 8, Jan Bezpalec - 6, Vladimír Valenta - 7, Václav Strnad - 7, Štěpán Hájek - 7, Jiří Vondrka - 6, Jan Dvořák - 7, Pavel Hezoučký - 8, Václav David - 6, Jan Valenta - 7, Lukáš Kácal - 6,
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - STACH Josef: 2
Občerstvení - nápoje: 7
Občerstvení - jídlo: 7
Hrací plocha: 8
Zázemí: 8
Výkon domácích - FK Borek: 6
Výkon hostů - TJ Mír Dívčice: 7
Hodnocení hráčů - hosté: Libor Waldhauser - 8, Luboš Tvrzický - 8, Vladimír Valenta - 6, Václav Strnad - 7, Štěpán Hájek - 6, Jiří Vondrka - 8, Jan Dvořák - 6, Pavel Hezoučký - 7, Václav David - 6, Jan Valenta - 7, Lukáš Kácal - 6,
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - STACH Josef: 3
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 10
Zázemí: 10
Výkon domácích - FK Borek: 7
Výkon hostů - TJ Mír Dívčice: 7
Hodnocení hráčů - hosté: Libor Waldhauser - 8, Luboš Tvrzický - 8, Jan Bezpalec - 7, Vladimír Valenta - 7, Václav Strnad - 8, Štěpán Hájek - 7, Jiří Vondrka - 1, Jan Dvořák - 6, Pavel Hezoučký - 8, Václav David - 8, Jan Valenta - 7, Lukáš Kácal - 7,

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Pavel Příhoda
Tip experta: remíza

3:3. Divoká přestřelka. Čekám vyrovnaný duel.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Administrátor klubu - SK Ševětín | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích