Derby pro Olešník B


Branky


1. T. Houska , 40. J. Klička (p.) - 38. P. Stejskal (p.) , 52. P. Stejskal , 69. P. Stejskal , 76. J. Pešek
0

Oba dva týmy měly ve svém kádru kvalitní hráče a tak hra převyšovala okresní úroveň. I proto to pro diváky bylo derby jak se patří, i když šlo o souboj "pouze" B týmů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Týn šel do kabin s mírnou výhodou

Hráči obou mužstev se velmi dobře znají a zápas sliboval zajímavou podívanou. Tu ještě umocňovala sestava hostů, ve které se představila řada hráčů s týnskou minulostí - Pešek, Červenka, brankář Cihla a také Zdeněk Hrdina - aktuální místopředseda a jednatel FK Olympie. Zápas ani pořádně nezačal a domácí už vedli. V 1. minutě Houska vystihl chybu v rozehrávce, na vápně si připravil střeleckou pozici a s přispěním teče obránce překonal Cihlu – 1:0. Olešník B se snažil rychle kontrovat - dvakrát se nebezpečně prosadil do zakončení Pešek - nejprve levačkou nastřelil tyč, poté sám před Valtrem selhal a mířil vedle. Brankovou konstrukci orazítkovala také Olympie - Vanda se snažil Cihlu z 20 metrů obstřelit, mířil ale až příliš přesně na tyč.  Diváky musel v nepříjemné zimě dramatický zápas zahřát, útoky se přelévaly na obě strany. Ve 38. minutě padl ve vápně Říha a sudí Granec nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Stejskal – 1:1. Dvě minuty na to po podobné situaci šel k zemi Klička, rozhodčí Granec opět neváhal a z následného pokutového kopu vrátil sám faulovaný Klička Olympii vedení – 2:1.

Hosté zápas otočili i díky střídajícímu Hrdinovi

Do druhého poločasu nastoupili hosté s Hrdinou ve středu pole a právě toto střídání bylo klíčovým momentem zápasu. Hosté získali klid do rozehrávky, Hrdina začal ve spolupráci s pendlem Červenkou dirigovat hru a Olympie ve středu hřiště značně zaostávala. V 52. minutě utekl obraně Stejskal, obešel i Valtra a do prázdné branky srovnal na 2:2. Olympie se nedokázala dostat zpátky do hry, Olešník ji přehrával a v 69. minutě už hosté vedli, když Hrdina z pravé strany poslal přízemní centr před branku, kde číhal Stejskal a pohodlně dovršil hattrick – 3:2. Gólová pojistka přišla v 76. minutě, když po podařené kombinaci do prázdné uklízel balon Pešek – 4:2. Olešník jasně opanoval druhou půli a dokázal otočit nepříznivý stav, hráčům Olympie nelze upřít bojovnost, nasazení odpovídalo derby atmosféře, avšak fotbalovost a zkušenosti byly na straně hostů. Utkání sledovala parádní návštěva – 120 diváků!!



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč Týna n. V. B): Na velké derby se všichni v Týně těšili, i když je otázka, jestli lze vůbec zápas jako derby nazvat. Temelínský klub už neexistuje, hráli jsme "jen" proti béčku Olešníka. Sestava hostí jako Olešník také vypadala... My jsme nastoupili také v poměrně nabité sestavě a v první půli nám dobře vycházela taktika na tři útočníky, hrál se hodně otevřený a zajímavý fotbal. Poločasové vedení 2:1 jsme však neudrželi, B-tým Olešníka nás ve druhé půli přehrál ve středu hřiště a skóre otočil, krajská kvalita byla znát.




Počet diváků: 127. Rozhodčí: GRANEC Robert - KLIČKA Martin (N), SLEPIČKA Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.