Rapid si nese z vyrovnaného utkání proti Lhotě výhru na penalty


Branky


0

Utkání mezi Rapidem a Letnou slibovalo pěknou podívanou. A doopravdy přišla. Vyrovnané utkání, kdy se aktivita přelévala ze strany na stranu a gólové příspěvky se střídaly, alespoň v druhé půli, za rychlého tempa. Rapid urval v domácím utkání po výhře na penalty dva body a obsadil pátou příčku tabulky. Lhota s deseti body sedí na třetím místě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zasloužené vedení Lhotských

Do zápasu nastoupily oba týmy ve vysokém tempu. Držení míče ovládal spíše Rapid. Tempo jim ale vydrželo kolem desíti minut, poté balon na svoje kopačky převzali hráči Lhoty. Bylo k vidění několik šancí na obou stranách hracího pole. První se zapsal gólově ve 33. minutě Michael Křížek, který po centru ze strany dokázal úspěšně propasírovat míč za záda gólmana Matějky – 0:1 pro Lhotu. Lhota dokázala skórovat v první půli ještě jednou. A byl to znovu Michael Křížek, kdo se z gólu mohl radovat. Ve 40. minutě po dalším centru ze strany využil zmatku ve vápně soupeře a střelou, která se od břevna odrazila za brankovou čáru zvýšil pro hosty na 0:2. Lhota tak první půli až na prvních deset minut držela pod svou taktovkou. Do šaten odcházeli hosté za pro ně příznivého stavu 0:2.

Gólový příděl v druhé půli a aktivní Rapid

Po úvodním hvizdu vstoupili do utkání aktivně hráči Rapidu. Po zranění hostujícího Jiřího Hrdličky, který byl velkou oporou Lhoty, dokázali domácí zvýšit tlak. Z několika šancí se nakonec prosadil až v 65. minutě Ondřej Faist, který dal domácím naděje na vyrovnání utkání – 1:2. A ono se to doopravdy povedlo. Ondřej Faist totiž přidal druhý gólový zápis podvečera hned 74. minutě a gólman Lhoty Böhm tak musel sbírat míč ze sítě znovu. A u toho domácí neskončili. V 79. minutě zvýšil na 3:2 po kombinační akci Ladislav Holý a poslal tak Rapid poprvé v tomto zápase do vedení. Domácí se ale nemohli radovat dlouho. V 85. minutě totiž Jakub Horník využil závoru ve vápně Rapidu a rozvlnil síť domácích potřetí – 3:3. Skóre opět na stranu Lhoty převrátil znovu Michael Křížek, který po pěkné akci překonal brankáře Matějku a zvýšil na 3:4. Ačkoliv už si Lhota jakoby šla pro hubené vítězství, nestalo se tak. V 92. minutě totiž využil standartní situace Michal Peroutka, který znovu vyrovnal na 4:4 a poslal tak zápas do penaltového rozstřelu.

Penalty nakonec vybojoval Rapid

Do penaltového rostřelu se pustily oba týmy aktivně. Všichni hráči proměnili. Až v předposledním kole gól vstřelit nepodařil, to ale na obou stranách. Rozhodnulo tedy čtrnácté kolo, kdy Rapid úspěšně proměnil, zatímco Lhota chybovala. Na hráčích se zajisté projevila i únava z druhého poločasu. Rapid si tak odnáší z domácího hřiště dva body, Lhota odjíždí s jedním.



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň B
SKP Rapid Sport B: Předvedli jsme dobrý obrat. V druhé půli jsme dokázali, že na výhru máme a nakonec utkání dovedli do vítězného konce.

TJ Sokol Lhota B
Martin Varga: Byl to vyrovnaný zápas, začali jsme dobře, Rapid byl sice prvních 10 minut lepší, zbytek prvního poločasu jsme ale ovládli my. V druhé půli jsme vypadli z role, remíza je určitě zasloužená. Rapid podal dobrý výkon, penalty rozhodla únava.



Počet diváků: 18. Rozhodčí: Švantner František - ADAMČÍK Miroslav, OPALECKÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.