Den před zápasem jsem zkouknul pár videí s názvem ,,best saves in football”, prozradil k přípravě na zápas Václav Kotěšovec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Václav Kotěšovec z Černic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na Unionu jsi zaskočil na netradiční pozici. Jak se ti chytalo a kdy ses tuhle novinku dozvěděl?
To že chytám, jsem se dozvěděl v autě cestou na zápas. Trošku jsem to i čekal, jelikož žádnej z gólmanů se na whatsappu neozýval a já jsem párkrát v šatně nakecal, že jsem v žákách chytal. Problém mi to nedělalo a v bráně jsem snad i dobře zaskočil. Při prvním gólu jsem trošku zapomněl, kde je brána, ale jinak bych řekl, že jsem předvedl nadprůměrný výkon na hráče z pole.
Role brankáře pro tebe ale není nic úplně nového. V útlém věku jsi občas chytával. Jaká byla tvá příprava na zápas, nemusel jsi po tak dlouhé době sledovat po internetu instruktážní videa?
Nebudu lhát, den před zápasem jsem zkouknul pár videí s názvem ,,best saves in football” a představoval jsem si, že to jsem já. I přesto, že pozice gólmana nebyla ještě jistá, stejně jsem se na to radši kouknul, abych věděl, co kdyžtak v tý bráně dělat. Je pravda, že když ještě Senco mělo v mládežnických soutěžích i Bčko, tak jsem tam pár zápasů odchytal. V bráně mi to vždycky bavilo a nedělá mi problém i v dalších zápasech v bráně znova zaskočit.
Dokážeš říct, na jaké pozici se po zkušenostech na beku, stoperu a v bráně cítíš nejlépe?
Nejradši bych řekl že na hrotu, ale jelikož mi tam trenéři nedali ještě důvěru, tak bych řekl asi stopera. Tam jsem to řešil vždy konstruktivně a nic složitého nevymýšlel. Jakmile jsem měl balón u nohou, tak okamžitě letěl dlouhej balón za obranu a doufal jsem, že si s tím borci v útoku poradí.
Blíží se opět pěkné počasí, na Doubravku přijela pouť. Nejen to schyluje může schylovat k zanedbávání tréninků. Jakou nejhorší výmluvu k neúčasti na tréninku/zápase jsi zažil. A přiznáš nějakou svou, která by zde stála za zmínku?
Asi jako nejbizarnější, co se mi vybavuje, je neúčast na zápase z důvodu modelingu obarvených vlasů u tety v kadeřnictví. Pak třeba pozdní příchod na trénink z důvodu uklouznutí na ledě cestou na bus, kterej mu pak ujel. Já takové zajímavé omluvenky nikdy neměl, ale abych ze sebe nedělal svatouška, někdy jsem taky zalhal s nevolností, když se mi třeba nechtělo na trénink.
Tvůj sourozenec hraje za Petřín a jelikož se občas objevíš i v áčku, už jste proti sobě samozřejmě také nastoupili. Jak to bylo u vás doma? Komu drželi rodiče v tomto souboji více palce?
Doma mi hlavně říkali, ať ho nezraním. Kdybych mu cokoliv udělal, tak bych skončil asi bez večeře. Naštěstí jsme hráli proti sobě asi jen jednou a to ještě jen první poločas.
Ve světovém fotbale fandíš anglickému Burnley. Věříš ještě v záchranu mezi anglickou elitou nebo se už připravuješ na pořádnou dávku zápasů v Championship?
Burnley je asi tak konzistentní jako moje tikety na betanu, převážně hrůza děs, proto udržení mezi nejlepší anglickou smetánkou by byl teď sen a velkej zázrak. Návrat do Championship bych ale neoplakával, protože vím, že se do PL vrátíme hned po jedný sezóně.
Řídíš se prý heslem “co nejdál a co nejvejš”, což možná evokuje souvislost s tvým oblíbeným klubem. Vysvětli prosím čtenářům, co to znamená.
Jak jsem už říkal, na stoperu jsem to prostě čistil a řešil to heslem “co nejdál a co nejvejš”, což znamená, že jsem prostě míč kopl co nejvejš a co nejdál, abych si odpočinul a zbavil se nebezpečí před naší brankou, i když to bylo třeba na půli hřiště. Jednoduché konstruktivní řešení hry. V Burnley to aplikoval génius Sean Dyche, kde stoperské duo Tarkowski a Mee vždy nakoplo balónek na urostlého hroťáka a doufalo v zázrak.
Jdou hlasy, že jsi jednoho dne v nočních hodinách podepsal smlouvu, ve které stojí, že přestupuješ do B týmu doubraveckého Senca. Můžeš říct, co je na tom pravdy?
Ten podpis není můj a ta fotka pořízená při podávání rukou byla vytvořena pomocí technologie AI.
Opustíme fotbal. Minulý rok jsi na své narozeninové oslavě hrál tenis a byl to tam prý Nadal vedle Nadala… Jaký byl poměr zbylých tenisových míčků a těch, které sesbírali vaši sousedé?
Těch míčků u sousedů je tolik, že by je mohli začít prodávat na blešáku. Pomineme-li fakt, že každej druhej míček skončil mimo kurt, tak úroveň a kvalita tenisových klání by se mohla srovnávat s těma na Wimbledonu.
Na té samé oslavě ti kamarádi na hlavě vytvořili Řepku. Vlasy už ti sice dorostly, otázka ale zní: Neplánuješ opět tento rok na hlavě vytvořit nějakou parádu?
Bratr mi říkal, že s těma vlasama vypadám trochu jako Eric Dier, takže nevím, jestli se mi do takového sestřihu ještě chce. Ale nic nevylučuji, názor můžu kdykoliv změnit. Jedinou parádu, co bych teď na hlavě nechal udělat, by byl R9 legendární sestřih, co měl na mistrovství světa 2002.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.