Derby ve Strmilově ovládla Studená


0

V 11. kole OP se mohli fotbaloví fanoušci těšit na jindřichohradecké derby mezi Jiskrou Strmilov a FK Studená a rozhodně bylo na co koukat, jelikož na strmilovském hřišti padlo hned osm branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli gólová přestřelka

Do zápasu skvěle vstoupila domácí Jiskra. Hned v první minutě utkání si totiž na centr před bránu sběhl František Procházka a z bezprostřední blízkosti otevřel skóre zápasu. A pro Studenou bylo ještě hůř. V 5. minutě odpískal hlavní rozhodčí naprosto nesmyslný faul v pokutovém území a Strmilov šel kopat penaltu. Té se ujal Pavel Šuba a s přehledem zvýšil na 2:0 pro domácí. Pak se ale karta zcela obrátila a Studené se dařilo vše, na co sáhla. Nejprve v 6. minutě skóroval ze samostatného úniku rychlonohý Jakub Šára. Poté se v 17. minutě několik hráčů Studené dostalo za obranu Strmilova a díky přesné kombinaci do prázdné brány dorážel Tomáš Lindourek. Za stavu 2:2 strmilovští hráči zpozorněli a vytvořili si několik šancí, kdy byli velice blízko gólu. Ovšem tížený účinek jejich akce nepřinesly. Slovo si pak vzal studenský kanonýr Josef Šimánek a mezi 36. a 42. minutou se mu podařilo vstřelit hattrick. A to v situacích, kdy dvakrát šel sám na brankáře a potřetí zamotal hlavu všem strmilovským obráncům. Divoký první poločas tak končil za stavu 5:2 pro hosty.

Studená si vývoj utkání pohlídala

Opaření hráči Strmilova chtěli v druhé půli před domácími diváky dohnat gólový náskok Studené za každou cenu. Posílali tak na branku hostů jeden útok za druhým, zatímco hráči Studené bránili na vlastní polovině a s hrou dopředu rozhodně nikam nepospíchali. V 54. minutě ještě korigoval stav utkání podruhé Tomáš Lindourek, když jeho střela z rohu šestnáctky na bližší tyč nečekaně propadla do brány. Za stavu 6:2 Studená pochopitelně už jen dohrávala. Domácí Strmilov i přes některé nadějné šance nakonec už nedokázal skórovat a musel tak zkousnout krutou porážku od svého rivala. Strmilovští sice měli častěji balón na kopačkách a počet inkasovaných gólů neodpovídá jejich předváděné hře, ale Studená z každé akce vytěžila maximum a zaslouženě bere tři body. Hlavní sudí Miroslav Vican až na velkou nepřesnost na začátku zápasu odpískal vcelku přesné utkání.



Ohlasy k zápasu



FK Studená
Petr Adamec: Ještě jsme se na hřišti nerozkoukali a v 5. minutě jsme prohrávali 2:0. Hned za minutu se dorostenec Kuba Šára drze prosmýkl mezi dvěma obránci a sám postupoval na Ondru Přibyla a proměnil, což byl jeden z důležitých momentů zápasu, že jsme velmi rychle zareagovali na dva góly domácích. V 17. minutě jsme vyrovnali, po velmi pěkné kombinaci zakončoval do prázdné Tom Lindourek. Následně měli kluci ze Strmilova dvě šance a protože neproměnili, zápas jsme rozhodli v rozmezí šesti minut na konci poločasu, kdy zaznamenal 3 góly Pepa Šimánek. V druhé půlce jsme se už nikam nehnali, hlídali si náskok a Strmilov k ničemu nepustili. Naopak my jsme přidali ještě jeden gól a další tři samostatné nájezdy neproměnili. Dneska rozhodla naše důraznější koncovka v prvním poločase. Vyhrát jsme si určitě zasloužili, Strmilov měl pro mě překvapivě dneska velké problémy v obraně. Možná ale příliš krutý výsledek pro domácí. Ještě bych rád zmínil kvalitní rozhodčí a velmi slušnou návštěvu, která derby slušela. Díky patří i našim fanouškům.



Sestavy


TJ Jiskra Strmilov
O. Přibyl [-] - M. Novák [-] (58. T. Lemeš [-] ) , J. Dvořák [-] , D. Hanzal [-] , M. Lehejček [-] (75. J. Lukáš [-] ) - J. Kubíček [-] , P. Šuba [-] (84. M. Přibyl [-] ) , F. Procházka [-] , L. Janák [-] - J. Hanzal [-] (52. Z. Popelka [-] ) , T. Dohnal [-] -

FK Studená
K. Duchoň [-] - J. Pospíšil [-] , M. Šimánek [-] , R. Popelínský [-] (80. P. Šimek [-] ) , L. Makovička [-] - J. Šára [-] (65. T. Přibyl [-] ) , P. Maška [-] (78. K. Reidl [-] ) , M. Pelej [-] (82. L. Danyi [-] ) , T. Lindourek [-] - J. Šimánek [10.0] , K. Mitas [-]

ŽK: 5. P. Šuba - 41. P. Maška , 59. K. Mitas , 76. J. Šimánek .
Hráči zápasu: J. Šimánek , T. Lindourek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Vican Miroslav - REISNER Jiří, SAIDL Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.