Z Kravař jsem odešel kvůli neshodám s trenérem, říká strahovický Vojtěch Tomíček

V průběhu minulého týdne jste hlasovali pro nejlepší hráče předešlého kola. Z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal zástupce klubu SK Meteor Strahovice - dvaadvacetiletý útočník VOJTĚCH TOMÍČEK. Redakce Fotbalunas.cz ho vyzpovídala a poskytla pro vás rozhovor. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, dovol nám, abychom Ti pogratulovali k vítězství v hlasování a k ocenění Hráč kola. Můžeš na úvod prozradit, co pro tebe toto vítězství znamená a zda jsi už něco podobného v minulosti vyhrál?
Moc si tohoto ocenění vážím a děkuji všem za hlasy. Vždy je fajn získat individuální ocenění, ale hlavně jsem rád, že jsme konečně jako tým vyhráli a získali důležité tři body.
Nominaci v sestavě kola a potažmo i ocenění jsi obdržel za povedený zápas v minulém kole, kdy jsi jedním gólem a dalšími akcemi přispěl k výhře Strahovic nad Kozlovicemi. Můžeš tento zápas a svůj výkon zhodnotit ze svého pohledu?
Zápas hodnotíme určitě pozitivně. Od začátku jsme hráli aktivně a vytvářeli si šance, které konečně proměňovali. Po poločase jsme vedli 2:0, ale zase jsme nezachytili začátek druhé půle a dovolili soupeři dát gól na 2:1 a dostat ho do hry. Naštěstí jsme dali gól na 3:1 a v závěru už jsme si to pohlídali. Svůj výkon taky hodnotím pozitivně, konečně jsem dal gól, i když mohl přidat i další.
Pro Strahovice to byla důležitá výhra. Po dlouhé době konečně poznaly, jak chutná pocit z vítězství. Co podle tebe přinese tato výhra týmu pro další vývoj v soutěži?
Konečně jsme vyhráli a byl to super pocit. Jestli se nepletu, vyhrály Strahovice naposledy na podzim proti Hradci. Výhra nám určitě přinese sebevědomí do dalších zápasů a chuť vyhrávat.
Strahovice několikrát ukázaly, že nehrají špatný fotbal, ale výsledkově to není žádná sláva. Pouhých 13 bodů, to je dost málo. V čem vidíš hlavní příčinu a na čem by měl tým více zapracovat?
Strahovice na podzim nehrály špatný fotbal, ale měly smůlu v proměňování šancí. Vždy jim chybělo trochu štěstí, aby zápas vyhrály. Na jaře v prvních třech zápasech jsme měli taky problém proměňovat šance, ale snad se to proti Kozlovicím protrhlo a naše koncovka se bude jen a jen zlepšovat.
Ve Strahovicích jsi čerstvě od tohoto jara. Ještě na podzim jsi hrával za Kravaře. Můžeš prozradit, co bylo příčinou tvého přestupu a proč sis za své nové angažmá zvolil zrovna Strahovice?
Hlavním důvodem mého odchodu z Kravař byly neustále neshody s trenérem. Do Strahovic mě přilákal Petr Nevřela, pokoušel se o to už v létě, když Strahovice postupovaly do I.A třídy. Jenže já to tehdy odmítl, protože jsem chtěl zůstat v Kravařích. Jenže v zimě jsem tam skončil, tak nebylo co řešit. Nový trenéři ve Strahovicích o mě okamžitě projevili zájem, tak jsme se domluvili na přestupu do Strahovic.
Jak se cítíš v kabině Strahovic? Byl jsi po příchodu úplný nováček, anebo ses už s někým znal osobně?
V kabině se cítím super. Hraje tam můj bratr a s většinou kluků jsem se znal osobně, takže pro mě nebyl žádný problém se rychle zapojit do kolektivu.
Prozraď nám něco ze zákulisí strahovické kabiny. Určitě i u vás platí některé zajeté rituály. Tak třeba, kdo chodí jako první z kabiny na hřiště? Nebo kdo je největší šoumen v kabině?
Zatím jsem v kabině krátce, ale co jsem tak už postřehl, tak první z kabiny chodí vždy brankář Jirka Nevřela. A co se týče toho šoumena, tak bych řekl, že asi nikdo. Ale srandu si udělat jeden z druhého umíme, to zase ano. Celkově je v kabině super parta.
Teď něco čistě o tobě. V kolika letech jsi začínal s fotbalem? Kde to bylo a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal právě ve Strahovicích, mohlo mi být 6 nebo 7 roků. K fotbalu mě přivedl můj taťka společně s dědou.
Který hráč je tvůj fotbalový vzor a proč zrovna on? Viděl jsi už ho hrát někdy naživo?
Můj idol je Cristiano Ronaldo, protože se mi líbí jeho styl hry. Obdivuji na něm, že se i v jeho věku dokáže držet na úplném vrcholu a překonávat neustále rekordy. Líbí se mi na něm, že dokáže dát gól jakýmkoliv způsobem a z jakékoliv pozice. U nás v Česku to byl Václav Kadlec nebo Martin Fenin. Ronalda už naživo asi neuvidím, ale Kadlece a Fenina jsem viděl (smích).
Kterému slezskému týmu z dua SFC Opava - Baník Ostrava fandíš? Jezdíváš se občas podívat živě na jejich zápasy? A co říkáš na jejich současnou formu?
Z těchto dvou týmů nefandím ani jednomu, ale blíž mám asi k Opavě. Občas se zajedu podívat na její zápasy. Po příchodu manažera Kolínka jde ovšem v Opavě všechno špatně a obavám se, aby po této sezóně nespadli do třetí ligy. Forma Baníku taky není moc extra, ale ti se z toho určitě dostanou.
Kdo podle tebe vyhraje letošní ročník Ligy mistrů a proč zrovna tento tým?
Myslím si, že to bude určitě Real Madrid. Jednak jsem jeho velkým fanouškem, ale i proto, že Realu je Liga mistrů souzena. Ve španělské La lize už o nic nehraje, takže se může čistě soustředit jen na Ligu mistrů.
A poslední otázka. Jaké jsou tvé další fotbalové cíle? Kam by ses rád v kariéře posunul?
Momentálně si přeji získat se Strahovicemi co nejvíce bodů a dát také co nejvíce gólů. Zatím jsem spokojený tady ve Strahovicích a uvidíme, co přijde potom.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.