Jsem rád, že jsem Radimovi i klukům v Petrohradě mohl pomoct, říká Jiří Masopust

Petrohrad má za sebou náročný zápas v Chrášťanech, který skončil nerozhodně. Slavoj hrál důrazně, což petrohradští fotbalisté pocítili. Hattrickem se v tomto duel blýskl Jiří Masopust, který poslal zápas do penalt. Dost možná to byl jeho vůbec poslední zápas za Petrohrad. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Letošní ročník jsi zakončil ve velkém stylu, hattrickem v Chrášťanech. Co chybělo na hřišti Slavoje k vítězství?
Chyběl možná větší klid v zakončení u spoluhráčů, ale řekl bych, že dva body jsou dobré.
Jak bys zhodnotil svou půl sezónu v barvách Petrohradu?
Mrzí mě, že někteří borci přestali jezdit na zápasy, když byli vystřídáni v nějaké minutě, a nebo že začali na lavičce. Jinak si myslím, že výsledky jsme neměli špatné.
Jaký zápas se vám povedl nejvíce a naopak, na jaký bys chtěl nejraději zapomenout?
Nejvíce se nám povedl zápas v Kolešovicích a v Kroučové. Nejraději bych zapomněl na Slabce, kde jsem nedal penaltu (smích).
Za půl sezónu jsi zvládl jedenáct branek. Jsi se svým gólovým účtem spokojen?
Asi jsem spokojen. Myslím si, že na útočníka i dost gólů připravuji, takže takový můj standard, i když může být vždycky lépe.
Dost možná to byl tvůj vůbec poslední zápas v petrohradském dresu. Jaká bude tvá příští fotbalová zastávka?
Nechci zmiňovat, kde bude moje další zastávka, ještě to není stoprocentní, ale určitě to nebude III. třída nebo okresní přebor. Na tohle mám ještě tak deset let čas a vlastně i soupeři jsou rádi, že už tady nebudu, přitom jsem jim nic špatného nedělal (smích). Na tom, kde budu hrát, závisí i naše bydlení s rodinou.
Na okresní soutěž, kterou Sokol hraje, jsi velmi nadstandardním hráčem. V čem tě rakovnická okresní kopaná překvapila a jak bys okresní úroveň na Rakovnicku porovnal s jiným krajem, kde jsi hrával dříve?
To se porovnat nedá. Pro mě většina zápasů byla spíše tréninková, nepřekvapila mě vůbec v ničem. Věděl jsem, že to je, jak se říká, prales, ale jsem rád, že jsem Radimovi i klukům mohl pomoct, snad i oni jsou rádi.
Máš malého synka, který po tobě dost možná zdědil fotbalový talent. V kolika letech plánujete nazout první kopačky?
Jak jsem říkal, třeba bude chtít dělat jiný sport, ale zkusím mu je dát ve čtyřech letech jako rodiče mně a buď ho to bavit bude nebo ne. Zatím ho ale kopání baví v posteli (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.