Našim cílem bude skončit v první čtyřce a v nadstavbě se poprat o co nejlepší umístění, říká hráč sezóny Jiří Tomeš

Opora a gólman desátého celku v soutěži je pro svůj tým nepostradatelným hráčem. Jiří Tomeš, brankář Kroučové, své spoluhráče držel v každém utkání a pravidelně zachraňoval Sokol od daleko větších debaklů. Zcela zaslouženě tak získal nominaci do jedenáctky sezóny, kterou ovládl. S hráčem sezóny přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Očekával jsi nominaci do top jedenáctky soutěže? Přeci jen v brance je jen jedno místo...
Nominaci jsem rozhodně neočekával. Bylo pro mě velké překvapení, že jsem se do sestavy dostal na úkor brankářů, kteří působili v týmech hrajících o přední příčky v tabulce. Paradoxně mi možná pomohlo to, že jsme téměř v každém zápase byli pod tlakem a já měl v zápasech hodně zákroků.
Jaké jsou tvé pocity poté, co jsi v diváckém hlasování získal nejvíce hlasů a sestavu ovládl?
Dost mě to zaskočilo. Vůbec jsme nepředpokládal, že bych mohl nasbírat nejvíce hlasů v takové vybrané společnosti. Vždyť v sestavě byli hráči Pavlíkova, který soutěž ovládl, střelec Dušička s neuvěřitelnými 46 góly a další velice kvalitní hráči. Velice si toho vážím.
Co tě bude tenhle úspěch stát do kabiny?
Spoluhráčům jsem slíbil soudek piva, když pro mě budou hlasovat. Zřejmě to zafungovalo dokonale a hlasy mi posílali ve velkém počtu (smích).
Jak bys zhodnotil uplynulý soutěžní ročník?
Především jsme spokojeni s tím, že se ročník dohrál do konce na rozdíl od předešlých, které byly poznamenány covidem. Nespokojeni jsme byli s našimi výsledky a s předváděnou hrou.
Byla záchrana soutěže primárním cílem?
Vzhledem k tomu, že jsme nevěděli dopředu, jak to dopadne se IV. třídou, tak rozhodně ano. Před sezónou to nikoho z nás ani nenapadlo. Nejdůležitější krok jsme nejspíš udělali v Šanově při vysoké výhře, kde bylo vidět, že kdybychom se scházeli pravidelně v kompletním složení, nemuseli bychom se strachovat o záchranu.
Kdo byl v týmu největším tahounem a kdo zaznamenal největší progres?
Vyloženého tahouna jsme v týmu neměli už několik sezón (smích). Hodně vidět byla dvojčata Lukáš a Matěj Řehořovi, kteří se i přes svůj nízký věk adaptovali na dospělý fotbal velice dobře.
Nová sezóna je za rohem. Jak probíhá v Kroučové příprava?
Období letních prázdnin je vždy složité, protože hodně lidí si užívá dovolených a na fotbal nemá ani pomyšlení. Přípravu jsme začali teprve minulý víkend, kdy jsme se zúčastnili turnaje v Ročově, kde jsme obsadili 2. místo. Nyní nás čeká přátelák a příští týden sehrajeme zápas okresního poháru, mezitím se snad párkrát sejdeme na tréninku.
Nastane v kádru Sokola nějaká změna nebo půjdete do soutěže ve stejném hráčském složení?
Nejspíš se objeví jedna nebo dvě nové tváře, žádné odchody hlášené nejsou, takže tým bude mít velice podobné složení jako v uplynulém ročníku.
Jak si povede čtveřice týmů z III. třídy, která se posunula o soutěž výš? (Pavlíkov, Janov, Mšecké Žehrovice a Čistá)
Vzhledem ke kvalitě kádru Pavlíkova si troufám říci, že bude patřit k hlavním adeptům na vítězství II. třídy. Zbylé týmy budou patřit spíše do spodní poloviny tabulky. Vzhledem k tomu, jak se okresní soutěž obsazením proměnila, si ale myslím, že bude velice vyrovnaná.
Dali jste si v kabině do nové sezóny nějaký cíl?
Cíl je v Kroučové stejný již několik let. Na zápasy jezdit v co největším počtu hráčů, hrát fotbal pro radost nebo tzv. "pro žízeň" a bavit fanoušky, kteří na nás pravidelně chodí. Sportovním cílem by mělo být umístění v první čtyřce a v nadstavbě se poprat o co nejlepší umístění.
Na co se mohou těšit fanoušci Sokola v nové sezóně?
V létě 2023 oslaví Sokol Kroučová již své 50. narozeniny! Doufám, že tuto "narozeninovou" sezónu odehrajeme důstojně a na jejím konci uspořádáme velkou oslavu k tomuto krásnému výročí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.