Stále věřím, že i po nevydařeném podzimu půjdeme výš, říká hráč kola Filip Tomovič

V dohrávce 1. kola OP Pelhřimov se mužstvo Obrataně představilo na půdě Počátek, odkud si také odvezlo vysoké vítězství 6:0. Svými dvěma góly a především velmi dobrým výkonem se na tomto výsledku podílel Filip Tomovič, který se stal zaslouženě hráčem kola. Nyní Vám přinášíme rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě a zároveň ke třem bodům z Počátek, kam jste zavítali v rámci dohrávky 1. kola OP Pelhřimov. Jak toto utkání zpětně hodnotíš?
Děkuji, a zároveň bych chtěl poděkovat všem kdo hlasovali a pomohli mi. Počátky nás překvapily svojí vcelku dobrou hrou a prvních 30 minut bylo docela složitých ale pak nám pomohl dost šťastný gól který nás nakopnul a pak už jsme si došli docela v pohodě pro vítězství.
Jednalo se o vaše druhé vítězství v letošní sezóně, takže je v rámci boje o záchranu velmi důležité. Jak vidíš šance Obrataně na posun v tabulce a věříš, že vám zimní přestávka pomůže k lepším výkonům?
Vítězství to bylo opravdu velmi důležité a stále věřím, že i po tom nevydařeném podzimu půjdeme výš a přestávka nám pomůže dát se dohromady a hrát jako dříve.
Ty jsi před působením v Obratani hrával v Pacově, jak porovnáš tyto dvě štace? Jakým způsobem by si zhodnotil působení v Pacově a to v Obratani?
V Pacově sem ještě hrával 1.A třídu. takže rozdíl oproti Okresnímu přeboru je to obrovský, jak v kvalitě mužstev tak v kvalitě hry a fyzické náročnosti. V Pacově sem odehrál dlouhých přibližně 15 let takže vzpomínky mám převážně kladné, v Obratani máme skvělou partu a fotbalem i mimo něj se hlavně bavíme jako tým.
Obrataň nemá v této sezóně přesvědčivé výsledky. Čemu tuto špatnou formu připisuješ?
Určitě jeden z důvodů bude přestup Radka Vítámváse který znatelně chybí, různá zranění a covidová pauza tomu asi taky moc nepomohla.
V dalším kole vás čeká domácí utkání opět s Počátky. Do utkání vstupujete jako favorit, přestože se jedná o souboj posledního s předposledním. Jak vidíš samotné utkání a jaké do něho vkládáš očekávání?
Utkání je to znovu moc důležité a my musíme opět uhrát tři body. Důležité bude nezaspat a hrát od první minuty a ne jako minulý víkend.
Dále by mě zajímalo na jakém hřišti se ti doposud hrálo nejlépe a naopak, které hřiště nebo tým je ti nesympatický.
Musím říct, že nejlépe se mi zatím hrálo teď o víkendu na hřišti v Počátkách. Moc dobře se mi nehraje na hřišti v Červené Řečici.
Předpokládám, že sleduješ Fortuna ligu, takže bych se tě rád zeptal, kterému týmu fandíš a koho tipuješ na celkové prvenství v nejvyšší soutěži a proč?
Fandím Spartě. Na mistra ligy teda tipuji Spartu, myslím že v tomto ročníku předvádí skvělé výkony a tuto sezonu si zasloužíme titul.
Když se odpíchnu od nejvyšší soutěže, tak bych rád věděl, kdo je podle tebe favorit na vítězství a kdo je pro tebe největším překvapením OP Pelhřimov.
Favorit podle mě je rezerva Pelhřimova, hrají opravdu moc dobrý fotbal. Letošním překvapením pro mě je Horní Cerekev, která podává pěkné výkony a sbírají body.
Co hodnotíš jako největší úspěch ve tvé kariéře a proč?
V mládežnických letech jsem si po krajských výběrech zahrál i přípravný zápas za FC Vysočina Jihlava ale nakonec z toho sešlo, ale to beru asi jako svůj největší úspěch v kariéře a samozřejmě můj první start v A týmu Pacova kde jsem dával gól. Jsou to hezké vzpomínky a zároveň si člověk řekne že mu to docela i šlo (smích).
Kde myslíš, že v závěru soutěže Obrataň skončí?
Doufám a pevně věřím, že jaro bude jiné a posuneme se někam kolem sedmého místa.
Děkuji za rozhovor. Chtěl by si ještě něco vzkázat fotbalovým fanouškům, případně spoluhráčům a využít tak tohoto menšího mediálního prostoru?
Také děkuji. Bavte se fotbalem a fanděte Spartě (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.