Utkání v Obratani má vždy specifický náboj, je to prostě sousedské derby s výbornou diváckou atmosférou, říká hráč 7. kola Radek Vítámvás.

V sedmém kole soutěže se tým TJ Slavoj Pacov B představil na hřišti Obrataně a zvítězil 3:2. Svým výkonem se na tomto úspěchu podílel Radek Vítámvás, který zahrál skvělé utkání, ve kterém si připsal jednu branku a asistenci na vítězný gól. Zaslouženě se proto stal hráčem 7. kola soutěže OP Pelhřimov. Nyní si zde můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství nad Obrataní a poté k vítězství v anketě o hráče kola. Jak hodnotíš samotné utkání s Obrataní a váš vstup do soutěže?
Děkuji za gratulaci, nejdříve bych chtěl pozdravit všechny příznivce fotbalu a poděkovat za podporu. Utkání v Obratani má vždy specifický náboj, je to prostě sousedské derby s výbornou diváckou atmosférou, myslím, že jsme byli lepším týmem, snažili jsme se být na balónu a hrát kombinační fotbal. Obrataň hrozila hlavně z brejku, naše vítězství je troufnu si říct zasloužené. Soutěž jsme nerozjeli úplně špatně, škoda dvou vyšších porážek, začleňujeme mladé hráče, což je někdy výkonnostní problém.
Se vstupem do soutěže souvisí také především atmosféra v kabině. Došlo k nějakým výrazným změnám v kádru po nucené pauze, zapříčiněné situací kolem nemoci covid-19?
Tuhle situaci nemůžu přesně posoudit, poněvadž jsem se do Pacova vrátil po 3 letech teď na podzimní sezónu.
Teď k tobě. Za jakého fotbalistu se považuješ? Jaké jsou tvé přednosti a naopak jaké by si zmínil slabiny?
Slabiny, nemohu o nich hovořit, byla by to rada pro mé soupeře (smích), celkově si myslím, že jsem technicky a rychlostně slušně vybaven. Snad jsem i zarputilým hráčem, který nevypustí souboj.
Také by mě zajímalo na jakém hřišti se ti doposud hrálo nejlíp a naopak zda máš nějakého neoblíbeného soupeře, nebo právě hřiště, které ti nevyhovuje.
Rád hraji na větších hřištích s dobře udržovaným trávníkem, hrací plochy podobné te pacovské jsou pro mě ideální, naopak menší drnaté hřiště není úplně to pravé.
Kterému týmu v české lize fandíš a proč?
Bez váhání SPARTA, je to srdeční záležitost od malička, ač to teď není úplně ono, několik desetiletích si drží v naší lize standard v top 3, což ostatní týmy nedokázali.
S tím souvisí také otázka jak tipuješ umístění v české nejvyšší soutěži. Obhájí Slavia titul, nebo překvapí někdo jiný?
Velmi nerad, ale musím přiznat, že letos asi ještě Sparta na titul nedosáhne, zároveň na Letné vidím celkové zlepšení, Slavie ztrácí svou suverenitu, což dává všem sparťanům pro blízké období velkou naději. Samozřejmě může vzlétnout nějaká kometa, třeba v Ostravě nebo v Hradišti udělali velký kus práce.
Které úspěchy ve své kariéře řadíš na nejvyšší příčku?
Moje úspěchy jsou staršího data, z dob žákovských a dorosteneckých. Uspěl jsem na výběru Sparty U10, hráli jsem ligu dorostu za Táborsko , osamostatnění a pracovní vytížení pak přeřadilo fotbal do zábavové pozice. Doufám že se nám v Pacove do budoucna nějaký úspěch podaří, ale teď zde byla hubená léta.
Máš nějaký vzor, nebo oblíbeného sportovce? Případně osobnost, která není ze sportovního světa?
Vlastimil Mareš, Filip Jílek a v neposlední řadě Eden Hazard, jehož styl fotbalu hlavně když hrál v Chelsea byl úžasný . Přestup do Realu mu kvůli častým zraněním výkonnostně ublížil, ale prostě takový hráč mi sedí
Kdybys měl vybrat vtipálka, dříče a leadera kabiny, tak o které hráče by se jednalo?
Parádním komickým číslem pacovského fotbalu je Petr Petrů, ten je opravdu zábavný. Dříčů, kteří na sobě hodně pracují? Tak to jsme my všichni (smích), ale vyzdvihl bych Honzu Přibyla a Jardu Pražáka, ty opravdu jdou přes 100 %. A náš leader je jednoznačně hrající trenér Luděk Šlechta, jehož slovo platí a my ho prostě bereme.
V dalším kole čeká Pacov domácí utkání s dosud suverénními Černovicemi. Jak se na toto utkání připravujete a jaký tipuješ průběh utkání
Největší favorit na výhru soutěže, velmi kvalitní kádr takže s nějakým bodem asi moc počítat nemůžeme, uvidíme jak bude vypadat naše sestava, pro mladé kluky to bude určitě kolotoč, trénujeme , do zápasu půjdeme jako do každého jiného, nic specifického.
Závěrem se zeptám… Kde myslíš, že v závěru skončí TJ Slavoj Pacov B?
Chtěli bychom se pohybovat v klidném středu, na top 5 určitě nemáme
Děkuji za rozhovor...
Já vám taky děkuji a přeji všem hráčům, ať se jim vyhýbá zranění a jsou usměvaví a v pohodě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.