Robert HANZAL: Na jaře budu pokračovat ve Zlivi a věřím, že ho zakončíme oslavou postupu.

V posledním podzimním kole OP potvrdil tým SK Zlivi svoji podzimní dominanci ziskem plného počtu bodů na hřišti Žabovřesk po těsné výhře. K té velkou měrou přispěl i záložník Robert HANZAL, který vstřelil úvodní branku zápasu a díky ní se dostal i do nominace Sestavy kola. V té už to byla poměrně klasicky jasná záležitost a zlivský hráč získal jako další ocenění pro Hráče kola, tudíž přinášíme i zasloužený rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění Hráče kola. Jak by jste po posledním utkání zhodnotil své a týmové výkony?
Děkuji. Poslední utkání bylo pro nás těžké. Těžký terén, důrazný soupeř a malé hřiště. Nedostali jsme se k naší kombinační hře, která nám celý podzim přinášela úspěch. Ale utkání jsme zvládli úspěšně a to se počítá. Co se týče mých výkonů, hodnocení bych nechal na jiných. Můžu hodnotit výkony celého mužstva a ty, si myslím, byly většinu podzimních zápasů velmi dobré. Prezentovali jsme se na úroveň okresu dobrým fotbalem.
Trenér Tesař již několikrát zmínil, že střed zálohy je hodně o Vaší přítomnosti. Cítíte Vy osobně na hřišti tíhu zodpovědnosti a že je od Vás čekáno možná více, než od jiných ne tolik zkušených hráčů?
Tak to Martinovi děkuji :-). Neřekl bych, že je to tíha, ale spíš určitá zodpovědnost. Přece jenom se očekává od zkušenějších, starších hráčů, že tým nějakým způsobem povedou a potáhnou za vítězstvím. Ale samozřejmě to musí být podložené i výkony.
Ve fotbale nastal čas zimního odpočinku, což tedy svádí k hodnocení uplynulé části sezóny. Velkým tématem jsou neustále rozhodčí. Jaký je váš názor na jejich výkony ať už na jakékoli úrovni?
Řeknu to takhle. Jaká úroveň soutěže, taková úroveň rozhodčích. Nevadí mi, že rozhodčí udělá chybu, to je lidské, ale vadí mi ta arogance a svévole, kdy rozhodčí má defacto zápas ve svých rukách a je na jeho rozhodnutích, jak zápas dopadne. Nejde to ale samozřejmě generalizovat. Jsou rozhodčí lepší a horší. Víc bych se k tomu nevyjadřoval.
Kde jste zažil doposud nejlepší svá fotbalová léta, na které rád vzpomínáte a proč?
Jednoznačně v Soběslavi, kde se nám podařilo vykopat krajský přebor. A proč? Nejen, že ze Soběslavi pocházím, ale i proto, že tam byla skvělá parta a s většinou z mých spoluhráčů se potkáváme dodnes a z té skvělé nálady se nic nevytratilo. Musím říct, že v nižších soutěžích dělá parta minimálně 30% výkonu celého mužstva a na hřišti se to odrazí.
Nyní působíte ve Zlivi, jak se tedy cítíte zde a co Vás tam přivedlo?
Přivedla mě tam defacto náhoda. Chtěl jsem si ještě někde zahrát, kontaktoval jsem Pavla Boubala a během chvilky jsme se domluvili. Cítím se zde nadmíru spokojen. Zázemí, spoluhráči, tréninky, vše je tady nadprůměrné a myslím si, že by nám to mohly závidět týmy z vyšších soutěží.
Při působení v Soběslavi jste zmínil postup do KP. Je to zatím Vaše maximum, co jste v soutěžních zápasech odehrál?
Ne, není. Hrál jsem 2.ligu v Prachaticích , 3.ligu za juniorku Dynama ČB, divizi v bývalém Spartaku Sezimovo Ústí - dnešním Táborsku atd. Defacto jsem hrál vše od 2.ligy až po okres. Jediné, co mi chybí, je I.B a to se, doufám, příští léto se Zliví změní.
Jak to vypadá s Vaší fotbalovou budoucností?
:-D Na jaře budu pokračovat ve Zlivi a věřím, že ho zakončíme oslavou postupu. Když budu zdravotně v pořádku a žena mi to dovolí, rád by jsem ještě fotbal někde hrál. Kde a jak dlouho nechám osudu.
Jaké byly Vaše fotbalové začátky a kdo Vás nejvíce podporuje? :-)
Vyrůstal jsem v Soběslavi, k fotbalu mě přivedl táta a dá se říct, že mě i většinu naučil. Podporuje mě celá rodina, nejvíce pak má tchýně, táta a můj nejmladší syn Oliver, který oslavuje každou naši výhru nespoutanou radostí.
Věnoval jste se vždy jen fotbalu nebo bylo sportovních aktivit více, kde jste byl registrovaným členem?
Hrál jsem chvíli hokej nebo jsem vlastně chodil jenom bruslit. Fotbalu jsem se ale vždy věnoval nejvíc a nemusel jsem nikdy volit mezi dvěma sporty.
Máte za sebou bohatou fotbalovou kariéru, dokážete tedy popsat své fotbalové přednosti a naopak nedostatky, kterých jste si vědom? :-)
V mladším věku jsem těžil z dobré hry hlavou a myslím, že jsem byl gólový hráč s dobrým výběrem místa ve vápně. Nevadí mi tvrdost a ani já soupeře nešetřím. Podotýkám ale, že se nerad chválím. Nedostatků by asi bylo víc. Když to omezím na současnost, tak by jsem potřeboval zhubnout pár kilo, ale jde to těžce.
Standartní otázka našich rozhovorů nemine ani Vás. Máte oblíbený klub a nějaký hráčský vzor?
Real Madrid. Zinedin Zidane už dlouhou dobu.
No a v úplném závěru rozhovoru dostanete možnost komukoli cokoli sdělit, tak prosím, nyní patří prostor jen Vám :-)
Přeji všem a to nejenom fotbalistům, pevné zdraví a hodně štěstí. A závěrem bych rád poděkoval Jakubovi Slavíkovi a Václavu Fürstovi. A snad ještě jedna věc - SK ZLIV oleee!
Mockrát děkuji za čas, který jste věnoval rozhovoru a užijte si zimní fotbalovou přestávku.
Děkuji i Vám. Rádo se stalo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.