David Moša: V Chlebičově jsem maximálně spokojen

Zřejmě poprvé v historii naší ankety o nejlepšího hráče kola zvítězil dvakrát po sobě stejný fotbalista. Tento mistrovský kousek se nyní povedl mladému záložníkovi Davidu Mošovi z Chlebičova, který si další nominaci vysloužil dvěma trefami do sítě Darkoviček. Protože obdržel více než osmdesát procent hlasů, tak jsme s ním znovu udělali rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak moc jste překvapený, že jste opět vyhrál v naší anketě? A hecoval jste nějak hlasování anebo jste spíše kamarádům říkal, ať upřednostní někoho jiného?
Překvapený určitě jsem. Samozřejmě jsem to nečekal, ale známí a kamarádi, kteří hlasovali minulý týden, tak hlasovali i tentokrát.
Někteří vaši spoluhráči už naznačili, že to budete mít hodně drahé. Co jste přinesl posledně a co si pro ně přichystáte nyní?
Minulý týden se to neobešlo bez lahvinky, a jelikož se blíží konec sezony, tak budeme mít závěrečný večírek, na který určitě donesu opět něco ostřejšího.
Víkendový mač s Darkovičkami se vám hodně povedl. Zkuste se k němu ještě krátce vrátit…
Zápas jsme začali hodně aktivně. Hned jsme se dostali do spousty šancí. Jenže jsme si nechali dát zbytečný gól a tím se soupeř dostal trochu do hry. Kdyby první poločas skončil větším brankovým rozdílem, nikdo by se nedivil. Druhá půle byla spíše taková údržbová. Hráli jsme to, co nám stačilo a soupeř hrozil pouze z brejků.
Můžete prosím popsat oba vaše gólové momenty?
První gól jsem dal po výborné přihrávce od Metyho (František Metelka), který mě viděl, jak si nabíhám kolem stopera do otevřené obrany. Já naznačil a vystřelil ke vzdálenější tyči. Druhý gól padl po rychlém autu na Bohyho (Tomáš Boháč), který se s míčem otočil a ve skluzu mi balon posunul na první tyč, kde jsem si z druhé strany naběhl a zakončil pravou nohou.
V posledních týdnech se vám opravdu hodně daří. Cítíte teď životní formu?
O životní formě bych rozhodně nemluvil, jelikož si myslím, že mám ještě spoustu fotbalových let před sebou. Momentálně se na hřišti cítím fajn a plním pokyny trenéra Swiecha. Hlavně jsem rád, že se mužstvu daří a jsme tam, kde jsme.
V neděli odpoledne uzavřete sezonu zápasem v Kravařích. Berete podobná derby prestižněji anebo jako jakékoliv jiné utkání? Jak si věříte na tohoto soupeře?
Samozřejmě vnímám, že je to derby, ale já se ho budu snažit brát tak, jako každý jiný zápas. Spoustu kluků z Kravař znám, protože jsem s nimi vyhrál krajskou soutěž dorostu. Doufám, že si na toto utkání udělá čas spousta lidí a dorazí na stadion. Věřím, že to bude zajímavé utkání, které chceme vyhrát a uzavřít tak sezonu vítězstvím.
Příští týden nastoupíte v přípravném zápase proti prvoligovému Slezskému FC Opava. Jak se těšíte na tento fotbalový svátek?
Těším se hodně hlavně na to, jak si porovnáme síly s prvoligovým mužstvem. Snad za Opavu nastoupí všichni z A týmu. Jelikož je toto utkání charitativní, tak doufám, že se vybere co nejvíce peněz pro dobrou věc.
Co vy a další sezona? Vaše výkony určitě vzbudí ohlas? Už jste domluvený s Chlebičovem na pokračování anebo pomýšlíte na vyšší soutěž?
O tom vůbec nepřemýšlím. V Chlebičově jsem maximálně spokojen. Nic mi zde nechybí.
Jaké máte plány pro léto a soutěžní přestávku? Chystáte se někde relaxovat na dovolené?
Celá rodina si jedeme odpočinout do Chorvatska. Letní přestávka je krátká, tak musím využit každou volnou chvíli na relaxaci.
V předchozích týdnech proběhla finále v Evropské lize i Lize mistrů. Komu jste fandil a jaké se vám tyto zápasy líbily?
Jsem fanouškem Realu Madrid, tudíž jsem nefandil nikomu. Jen jsem to moc přál Čechínovi (Petr Čech) k jeho rozlučce. Obě utkání jsem viděl, ale moc mě nenadchly. Čekal jsem to napínavější, a taky mi tam chyběla bojovnost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.