Jaroslav HRUŠKA: Ofenzivní hráč se ze mě stal až tady v Neplachově...

Dalším vítězem v anketě o Hráče kola se stala nyní už ofenzivní posila mužstva z Neplachova Jaroslav HRUŠKA, který o víkendu přispěl jednou brankou k domácí remíze s týmem Lokomotivy ČB "B". A nemůže tomu být jinak, než že níže přinášíme rozhovor s hráčem...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak by si zhodnotil váš zápas s Lokomotivou?
Na zápas s Lokomotivou jsem se hrozně těšil, protože jsem na Lokádě několik let působil a v létě jsem z ní přestoupil právě do Neplachova. Remízu bereme jako ztrátu, ale na druhou stranu jsme už v 7. minutě prohrávali 0:2, takže zaplať pánbůh za bodík.
Jsi tedy v Neplachově vcelku krátce. Jak si pochvaluješ místní zázemí, spolupráci s hráčským kolektivem a také vedoucí a trenéry?
Ano, jsem tady první sezónu, ale většinu kluků jsem znal už před přestupem a dost často jsem se na ně jezdil koukat, protože v týmu působí už delší dobu i můj starší brácha. Co se týče zázemí, tak momentálně hrajeme domácí zápasy v Dolním Bukovsku, protože hřiště v Neplachově bylo zbouráno kvůli výstavbě dálnice D3. Vypadá to, že v létě se budeme stěhovat zpátky do Nepu, kde by měla být dokončena výstavba nového placu, který už teď vypadá skvěle. Kolektiv je tady úplně super, jeden z hlavních důvodů, proč jsem právě do Neplachova šel. Všichni fungujeme jako jeden tým, po každém zápase nebo tréninku si v klidu sedneme a všechno důkladně s realizačním týmem a fanoušky probereme. Navíc o víkendech pravidelně vyrážíme na noční tripy, které dost často končí až v ranních hodinách (smích).
Proběhla nějaká speciální zimní příprava či soustředění pro tým?
Speciální bych úplně neřekl. Celý prosinec a leden jsme chodili hrát fotbálek do haly, poté jsme začali chodit 2x týdně na umělou trávu ve Veselí nad Lužnicí. Sehráli jsme pět přátelských utkání s týmy z vyšších i nižších soutěží a na začátku března jsme měli čtyřdenní soustředění v Přední Výtoni na Šumavě, kde musím vyzdvihnout výkony Hanze Šveců, který makal tak tvrdě, až z toho byl tři týdny nemocný (smích).
Jaké jsou Tvé ambice? Chtěl by ses v Neplachově usadit na delší čas nebo by ses nechal zlákat nějakou nabídkou k přestupu třeba do vyšší soutěže? :-)
Jsem v Neplachově nadmíru spokojen. Nějakou nabídku jsem před sezónou měl, ale pro mě není důležitý, jestli hraji kraj nebo okres, ale to jaká je parta a ta je tady super, takže není důvod dělat změnu. Chci se i nadále fotbalem bavit a mít z něj radost jako doteď. Vyšší soutěž bych si samozřejmě rád zahrál s Neplachovem, tak uvidíme, jestli se nám to v nejbližších sezónách povede, mančaft i zázemí na vyšší soutěž určitě máme.
Jakožto ofenzivní záložník případně útočník, hecujete se v týmu a dáváš si do sezóny nějaké individuální cíle, třeba počet vstřelených branek? :-)
Ofenzivní hráč se ze mě stal až tady v Neplachově, já měl na Lokádě vždycky spíš defenzivnější úkoly. Žádné individuální cíle do sezóny si nedávám, samozřejmě nějaký ten gól vždycky potěší, ale nemám určený počet gólů, které musím vstřelit. A že by jsme se nějak hecovali, kdo dá více gólů, to bych neřekl. Spíše je to vždycky hecování mezi ofenzivnějšími hráči proti těm defenzivnějším. Když udržíme vzadu čisté konto, jsou pak na tréninku víc slyšet ti, co hráli "vzadu" a když nastřílíme větší počet branek, tak je to naopak (smích).
O víkendu vyrážíte do Rudolfova, kde vás nečeká nic jednoduchého, jaký zápas očekáváš?
Ruďák má snad věkově nejmladší kádr v soutěži, takže čekám hodně běhavý zápas. Na podzim jsme "doma" vyhráli gólem v závěru, tak by to tak mohlo být i v neděli, vůbec bych se nezlobil. Zatím dostáváme úplně zbytečné góly, které soupeřům přímo darujeme. Věřím, že tímhle zápasem se to změní, zápas zvládneme ve všech směrech a odvezeme si 3 body, pro které si pojedeme.
Ani jsem se nezeptal, jestli sleduješ naše stránky a zapojuješ se do hlasování či tipování některé ze soutěží? :-)
Stránky sleduji už delší dobu a pravidelně. Je super, že se píše i o nižších soutěžích. Dozvídáme se hodně zajímavých příběhů z celé republiky. Já už hráče kola vyhrál potřetí, takže za mě jenom slova chvály. A když je v sestavě někdo jiný z našeho týmu, samozřejmě jsem v hlasování velmi aktivní.
V dresu Neplachova ale poprvé, takže Tě nemine nějaký příspěvek do pokladny? :-)
To určitě nemine, náš brankář Mára ( Marek Dvořák ) jako hlavní pokladník si momentálně mne ruce. Sám byl v hlasování velmi aktivní, za co mu chci moc poděkovat, ale nějakou slevičku bych uvítal (smích). A když jsem u toho děkování, tak to platí pro všechny, kteří si našli chvilku a ten hlasík mi poslali. Děkuju moc všem.
Jaký je tvůj oblíbený tým a případně nějaká fotbalová osobnost?
Jednoznačně pražská Sparta! Poslední sezóny nejsou úplně ideální, ale jsem si jistý, že se brzy vrátíme zase na špic. To se moc líbit nebude těm dvěma nebo třem slávistům, co v týmu máme. Jinak ve světě pečlivě sleduji Juventus a Real Madrid. Z osobností bych vybral Gennara Gattusa, to byl brousek a ze současných fotbalistů asi Maria Mandžukiče, Sergia Ramose a Paula Dybalu.
A než se rozloučíme, tak nám ještě prozraď, jak trávíš volný čas, když ne zrovna na hřišti? :-)
Baví mě celkově sport, často chodím běhat. Teď začne být lepší počasí konečně už, tak začnu jezdit na kole nebo někoho vyzvu na tenis, zájemců je hodně. Snažím se cestovat, pokud to čas dovolí. Třeba nedávno jsem se vrátil z Thajska, kde jsem nabíral sílu na jaro. Rád si pustím dobrý film nebo muziku a prostě jenom relaxuju. Ale nějaká aktivita nebo činnost se vyskytne každý den, takže zase tolik volného času nemám. Taky párkrát za sezónu s klukama vyrazíme na už zmiňovanou Spartu.
Takže Ti mockrát děkuji za bezva rozhovor a přeji, ať se daří :-)
Také mockrát děkuji a přeji fotbalunas.cz, ať šlape všechno jak má :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.