Daniel KOČER: Jankov je jedna velká fotbalová rodina. Lepší klub si nelze přát.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, jímž je nadějný mladý fotbalista teprve 19-ti letý Daniel KOČER. Hráč, který pendluje mezi A-týmem Jankova a místní rezervou se v tomto kole trefil do branky Úsilného, když se objevil v základní sestavě právě B-týmu Jankova a jeho trefa i výkon v zápase mu vynesla nejen nominaci do Sestavy kola, ale následně se stal díky vašim hlasům i Hráčem kola. S tímto sympatickým fotbalistou vám přinášíme rozhovor níže...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Překvapilo Tě, že ses objevil v nominaci na Hráče kola?
Popravdě řečeno, nic takového jsem nečekal. Myslím, že v zápase v Úsilném podalo víc kluků výborný výkon, například Honza Šindelář nebo Matěj Prediger. Nominace si vážím.
Vzhledem k tomu, že nastupuješ i za A-tým, nemáš už s podobnou nominací zkušenost? :-)
V sestavě kola jsem před tím byl asi jen jednou nebo dvakrát. Moc se do podobných nominací nedostávám :-D
Jak se Ti líbí a jak jsi spokojený v jankovském oddílu?
Jankov je jedna velká fotbalová rodina. Lepší klub si nelze přát. Vedení nám poskytuje výborné podmínky a skvělé zázemí. Jak v Áčku, tak i v Béčku máme výbornou partu. Jen ty výsledky by v obou týmech mohly být lepší, zvláště v Béčku, kde si myslím, že na to, jaké tam máme hráče a jak se prezentujeme na hřišti, tomu kolikrát neodpovídají. Pro mě osobně je ale radost tady hrát, i když se mám od kluků ještě hodně co učit. :-)
Jsi velice mladý hráč, ale přesto máš už zkušenosti i z jiných mužstev nebo jsi věrný domorodec? :-)
K fotbalu mě přivedl taťka, který je pro mě můj největší fotbalový vzor. Začínal jsem v přípravce u nás v Lipí, která se však chvíli na to rozpadla. A tak jsem šel hrát do sousedního Jankova. Tam jsem hrál od přípravky po žáky, než si mě vytáhlo SKP, kde jsem strávil pět let. Poté jsem se vrátil, i díky panu trenérovi Čechovi, zpátky do Jankova.
A kdo Tě nejvíce podporuje na Tvé fotbalové pouti? :-)
Nejvíc asi taťka. Jezdí na všechny zápasy a snaží se mi vždy poradit, co zlepšit nebo kde bych měl naopak ubrat. Podle něj jsem až moc zbrklej, což mi ale říká více lidí. :-D
Vím, že Tvá sestra bývá často na Tvých zápasech a zásobuje naše stránky spoustou krásných fotek, za což alespoň touhle cestou moc děkuji. :-) Pohybují se kolem fotbalu i jiní členové Tvé rodiny třeba v nějaké klubové funkci?
To je pravda. Natálka je v tomto ohledu velmi nadaná. Chodí na školu, kde se fotografování věnuje každý den, ale ze všeho nejvíc ji baví fotografovat právě fotbal. U nás doma je fotbal základ. Táta hrával celý život za Lipí, kde je nyní členem výkonného výboru. Děda to ve fotbale dotáhl nejdále, v mládeži hrál ligu a za muže hrával divizi. Před vojnou měl dokonce nabídku od pražské Dukly. Jednou bych se mu chtěl alespoň trochu vyrovnat :-)
Co považuješ za svůj největší sportovní zážitek? :-)
Těch je více. Ale mezi těmi, kterých si moc vážím, by byl určitě můj první start v základu za jankovské áčko, jelikož to bylo v divizi proti Roudnému a před plným stadionem. Druhý určitě vítězství jihočeského poháru s dorostem SKP, kdy se mi podařilo ve finále vstřelit vítězný gól. A třetí největší zážitek by byl zápas za TJ Lipí proti prvoligové Příbrami. I když jsme prohráli 14:1, byla to náramná zkušenost.
Byly v Jankově před sezónou vytyčeny nějaké cíle?
Vedení, my hráči a samozřejmě i fanoušci bychom se nejraději vrátili zpátky do divize. Avšak i díky kvalitě, jakou oplývá letošní ročník kraje, by to byl nesmírně složitý úkol. I přes to jsme si řekli, že chceme bojovat o nejvyšší příčky. Nejlépe do třetího místa. Vím, že to na jaře bude ještě velký boj, ale věřím že máme kvalitu na to, tenhle cíl splnit. Co se týče Béčka, po průběhu podzimu byl hlavní cíl, nedostat se na sestupovou příčku, což se nám podařilo. Na jaře ale nechceme nic zachraňovat na poslední chvíli, ale naopak se dostat v tabulce co nejvýš.
S kým z týmu si nejvíce rozumíš?
Vycházím skvěle se všemi. Máme v kabině výbornou partu. Ale nejvíce asi s klukama v mém věku, s Honzou Komárkem, Martinem Popelkou a Martinem Hüttnerem. Hráli jsme spolu v dorostu a teď i v mužích. Známe se už dlouho, možná i proto k sobě máme blíž. :-)
No a jak u Tebe bude probíhat zimní příprava? Budeš cílit jen na týmovou přípravu nebo i nějaký individuál? :-)
Už se těším na pauzu, kterou si užiju. Přípravu bychom měli začít někdy v lednu, takže do té doby se budu snažit maximálně jen tak udržovat v kondici. Ale nic se nesmí přehánět. :-D
Sleduješ web fotbalunas.cz a jaký je na něj Tvůj názor? :-)
Web sleduji hodně. Myslím, že je skvělé, když se takovouto cestou podporuje vesnický fotbal. Nejvíc mě ovšem těší, když si můžu přečíst něco o Jankovu nebo o Lipí. :-)
No a na závěr patří prostor Tobě, takže nyní můžeš, komukoli chceš, něco vzkázat. :-)
Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, co jsou mi oporou v mém sportovním životě. Ať mému taťkovi, tak převážně mým trenérům Maxovi a Kadlecovi, kteří mi věří a díky kterým mám stále chuť na tréninku makat a zlepšovat se. A samozřejmě všem mým spoluhráčům, pro které platí to samé. :-)
Veliká paráda a byla radost dělat takový rozhovor. Moc děkuji za Tvůj čas a přeji Ti, aby měla Tvá fotbalová i životní éra vzestupný směr :-)
Já vám také moc děkuji. :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.