Aleš Hiemer: Vždy jsem hrál s mnohem staršími kluky

Hlasování o nejlepšího hráče předešlého kola mělo poněkud překvapivého vítěze, když všem vytřel zrak teprve devatenáctiletý Aleš Hiemer z Mokrých Lazců. Talentovaný fotbalista si ovšem výhru bezesporu zaslouží, protože se v sobotním derby dvěma góly postaral o porážku Suchých Lazců.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste přijal zprávu o svém vítězství? Jak velkou radost vám udělala, a sledoval jste samotné hlasování?
Popravdě jsem hlasování sledoval snad každou hodinu a radost mi výhra udělala velkou, protože to bylo mé první vítězství a zároveň první nominace do sestavy kola.
Kdo vás podporoval a čím teď v kabině obdarujete své spoluhráče?
Hlasy šly přes kabinu, po kamarády až rodinu. Určitě budu muset donést láhev něčeho dobrého, kluci mi to rádi připomenou.
Do naší nominace jste se dostal díky vydařenému zápasu v Suchých Lazcích. Můžete čtenářům krátce zhodnotit sobotní derby? Cítil jste třeba, vzhledem k soupeři, vyšší motivaci než obvykle?
Hodně nám pomohl gól hned na začátku utkání. Hrozili jsme převážně z brejků a hráli tak, jak jsme si v kabině řekli. Suché Lazce nehrály vůbec špatně, jen jim chybělo štěstí v koncovce. S výsledkem jsme určitě spokojeni. Určitě to byl pro nás výjimečný zápas a věděli jsme, že nic jiného než tři body nebereme.
V předcházejících zápasech jste pouze střídal. Kdy jste se dozvěděl o tom, že nastoupíte a jaký jste měl ze svého výkonu pocit? Byl to váš nejlepší zápas mezi muži?
Sestavu jsem se dozvěděl před zápasem a věděl jsem, že musím podat dobrý výkon, což si myslím, že se mi podařilo. I když jsem dvakrát skóroval, tak si myslím, že jsem odehrál už i lepší utkání, než bylo tohle.
Na výhře 2:0 jste měl lví podíl, protože jste vsítil obě branky. Můžete prosím popsat oba gólové momenty?
První branka padla zkraje šestnáctky, kdy jsem až příliš jednoduše obešel dva protihráče a poté jsem zakončil na vzdálenější tyč. Druhý gól přišel po centru Pavlíka Galvase, kdy jsem z voleje, trochu se štěstím, umístil balon taktéž na vzdálenější tyč.
V příštím kole doma narazíte na Chlebičov. Co víte o tomto soupeři a uvidíme vás opět v základní sestavě?
Myslím si, že Chlebičov má na víc, než se topit ve druhé polovině tabulky. Hosté jsou dost nevyzpytatelným týmem, takže se na ně musíme dobře připravit. Jestli budu v základní sestavě, záleží na koučovi. Snad se dobře vyspí. (smích)
S devíti body se zatím nacházíte na osmé příčce tabulky. Jste s tímto umístěním spokojení?
Určitě spokojení nejsme, protože byly minimálně dva až tři zápasy, které jsme měli zvládnout lépe.
Jak moc Mokré Lazce limituje velká marodka? Kdo vám nejvíce chybí a jaké vůbec máte v soutěži ambice?
Poslední zápasy jsme měli improvizovanou sestavu, ale myslím si, že se s tím pereme statečně. Nejvíc nám ovšem chybí Dušan Půda, kterého zatím skvěle zastupuje Peťa Drozd. Chtěli bychom se pohybovat ve vyšších patrech tabulky. Myslím si, že tým na to máme stavěný.
Vy jste odchovancem Mokrých Lazců. Pokuste se zavzpomínat na své začátky. Kdo vás k fotbalu přivedl a jak se vám tento sport zalíbil?
Když mi byly čtyři roky, tak jsem si kopal o fasádu baráku. K lazeckému fotbalu mě přivedl můj dosavadní kamarád a spoluhráč Adam Novák, když mi bylo asi šest let. Pamatuji si, že jsem hrál s klukama o pět až šest let staršíma, tehdy ještě přes celé hřiště, jelikož jsem byl první z mého ročníku, kdo začínal hrávat fotbal.
V mládežnickém věku jste pravidelně nastupoval v dresu Kravař. Jak se vám tam líbilo a co zatím považujete za svůj největší fotbalový úspěch?
Na Kravaře mám jen dobré vzpomínky. Byla tam parádní parta a náš ročník 99 byl jeden z nejlepších vůbec. Za největší dosavadní úspěch považuji vítězství Krajského přeboru starších žáků za Kravaře v sezoně 2013/14.
Čeho chcete ve své kariéře dosáhnout? Nelákal by vás návrat do Kravař, které hrají stejnou soutěž a navíc disponují mnohem kvalitnějším zázemím?
Takový menší fotbalový sen jsem si splnil, a to být v základní sestavě a dát gól před domácími fanoušky. Chtěl bych jednou zkusit vyšší soutěž, ale až na to budu připravený. Momentálně se v Mokrých Lazcích cítím dobře a jsem spokojený. Pokud by o mě Kravaře stály, určitě bych to zvážil, ale nemyslím si, že taková nabídka příjde.
Kde se na hřišti nejlépe cítíte a proč? Jaký post preferujete?
Zvykl jsem si hrát na křídle, předkopnout si míč a běžet o sto šest.
Jak moc jste si musel zvykat na dospělý fotbal? Pokuste se najít největší rozdíly oproti dorostenecké kopané…
S dospělým fotbalem jsem začínal pomalu už v patnácti letech, takže adaptace byla o něco jednodušší. Hra je sama o sobě hodně fyzicky náročná, hlavně co se osobních soubojů týče.
Jaký je váš oblíbený fotbalista a zamilovaný klub?
Můj oblíbený fotbalista je Fernando Torres a doslova milovaný klub Chelsea FC.
Jaké máte koníčky?
Rád si vyrazím ven s partou, sleduju seriály a kromě fotbalu se věnuji také mé přítelkyni.
Předpokládám, že ještě studujete. Kde chodíte do školy a jakému povolání se chcete v budoucnu věnovat?
Už bohužel nestuduji, pracuji jako ošetřovatel v Rehabilitačním centru v Hrabyni.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.