ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Na třetí poločas se těší někteří víc než na samotný zápas!

Naše redakce vyzpovídala Daniela Kožíka ze Staré Bělé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zkuste si vzpomenout na své fotbalové začátky...Proč jste si vybral právě kopanou?
Ze začátku si hlavně pamatuji, na svůj první míč, se kterým jsem dokonce i spal místo plyšáků. Začal jsem hrát v osmi letech za FC Vítkovice. No já spíš chtěl hrát hokej, ale s mojí postavou jsem rád, že mě nakonec mamka dala na fotbal. I když kdo ví, třeba bych hrál lajnu s Jágrem :))
Popište svou dosavadní kariéru.
Jak už jsem říkal, začínal jsem ve Vítkovicích, kde jsem byl asi do třinácti let. Potom jsem šel do Staré Bělé. V šestnácti a v devatenácti jsem se mihnul v Hlučíně, ale nebyla to žádná sláva, tak jsem se vrátil do Staré Bělé.
Jak se vám líbí ve Staré Bělé? Jaká je tam parta a co jste říkali tomu, že jste dostali šanci dodatečně postoupit?
Ve Staré Bělé se mi moc líbí, jde vidět, že když ten fotbal dělají správní lidi tak to jde. Parta je tam výborná a těžko bych někde našel lepší, někdy ale kluci dodržují až moc poctivě pitný režim a já nestíhám jejich tempo, takže bych se měl polepšit :-). S některými se znám už z přípravky ve Vítkovicích. Navíc k nám došlo pár nových kluků, kteří taky skvěle zapadli. Za šanci jsme všichni rádi. Já se o postupu dozvěděl na dovolené, kde jsem byl se třemi spoluhráči, takže už jsem měl čas to oslavovat asi tři dny v kuse :-).
Jaké máte v I. A třídě ambice?
Já bych jí chtěl vyhrát, ale kluci v šatně říkali, že stačí do osmého místa tak asi stačí. Jako nováčci v soutěži bychom byli spokojeni kdybychom skončili v klidném středu, ať se pak nemusíme strachovat na konci soutěže, kdy zrovna rozhodčí nejsou moc ve formě. :)))
Na začátku sezony jste remizovali ve Štěpánkovicích, o což jste se zasloužil vyrovnávacím gólem. Byli jste s bodem spokojeni anebo jste chtěli vyhrát? Popište nám prosím svou trefu...
Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale s bodem jsme i tak spokojeni. Každopádně jich mohlo být klidně víc. Myslím, že za výkon ve druhém poločase jsme si je zasloužili. V první řadě jsem rád, že jsem vůbec nastoupil, protože poslední dny dovolené se na mě faraon pořádně vyřádil, ale stihl jsem se dát do kupy. Díky bohu za černé uhlí. :)) Branku jsem vstřelil po prodlouženém balonu od Marka Štěrby, který sice přes přípravu nabral minimálně deset kilo, ale na jeho výkonu to nic nezměnilo. Navezl jsem míč do šestnáctky, udělal kličku na střed klasické „Pojď sem, kam jdeš“ a vystřelil na přední tyč. :))
V příštím kole nastoupíte doma proti Krásným Loučkám. Předpokládám, že před vlastními fanoušky se budete chtít vytáhnout...
Já doufám, že jich přijde co nejvíce, když se tu po letech zase hraje 1. A třída. Určitě se budeme chtít vytáhnout, jak kvůli náročným fanouškům, tak kvůli třetího poločasu, na který se někteří těší víc než na samotný zápas. :))))
Na jakém postu se Vám nejlépe hraje?
Je mi to celkem jedno, rád hraji v útoku, na kraji zálohy nebo i ve středu zálohy. Občas se mi stane, že hraji v jednom zápase všechny tyhle posty. Já říkám trenérovi, ať mě hodí na defenzivní štít, že jsem nový Tomáš Galásek, ale on mi nevěří, tak snad mě tam někdy dá. Nejčastěji hraji krajního záložníka.
S kým by jste si chtěl zahrát v jednom týmu?
Určitě Cristiano Ronaldo, Milan Baroš a můj kamarád Jirka Houra.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým a čeho by jste chtěl ještě ve fotbale dosáhnout?
Baník Ostrava, pak i přesto, že první dres, který jsem dostal, byl Barcelona tak určitě Real Madrid a OGC Nice. No rád bych vyhrál zlatý míč, ale to už asi nestihnu, takže kdyby se v Bělé hrál krajský přebor, byl bych spokojen.
Co děláte ve svém volném čase?
Ve volném čase rád spím, sportuji nebo hraji play station.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.