Nabídka z Tatranu je lákavá, ale teď se všichni soutředíme na naší připravu, chceme postoupit, říká roztocký Petr Maršík

Útočník Roztok nám přiblížil své fotbalové ambice a tvrdou přípravu, kterou teď se spoluhráči podstupuje. Varoval také týmy ze špičky III. třídy, že je na jaře chtějí pořádne potrápit a promluvit do postupových bojů.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po podzimní části jsou Roztoky na šestém místě s celkem výrazným odstupem od špičky, jak jste s tím spokojeni?
Spokojeni určitě nejsme, máme velké ambice. Chceme postoupit do II. třídy, jsme mladí hráči, ale chybí nám zkušenosti, přesto věříme že se nám to na jaře podaří dohnat.
Umístění je jedna věc, ale jak bys zhodnotil celkový projev týmu?
Sezónu jsme začali výborně. Hráli jsme technicky dobře fotbal, ale v utkání s Branovem se zranil Venca Krůta a následně jeho bratr, obránce Tomáš. Jejich ztráta odstartovala propad tabulkou.
Když se ale podíváme na výsledky utkání s týmy, kteří jsou v tabulce před vámi, většinu z nich jste porazili. Jak si to vysvětlujete?
To je jednoduché, když jdeme do zápasu proti lepšímu týmu jsme více vyhecovaní a hrajeme lépe, plus fakt že se hraje dobře proti lepším hráčům. Naopak proti horším začneme hrát jejich hru a ambice zapomeneme v šatně.
Jaký zápas byl podle tebe na podzim nejtěžší?
Určitě s Kroučovou, sice jsme si odvezli 3 body, ale byly vybojované.
Popravdě jsem čekala, že bude tvoje odpověď Branov. Navíc jsem zaslechla zvěsti o neadekvátním chování rozhodčích, jaký je na to tvůj osobní názor?
S Branovem to bylo hlavně velké zklamání, měli jsme hodně nevyužitých šancí, já sám jsem měl ke konci tutovku, kterou jsem nedal, ale zároveň nám rozhodčí v druhé polovině znemožňovali hvizdem píšťalky dokončit akce. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu. Kdo byl přítomen, tak viděl na vlastní oči, jak okatě to probíhalo a jsem přesvědčen, a nebudu sám, že výsledek byl znám už před výkopem.
Nechme výkony rozhodčích, kteří to nemají leckdy jednoduché. Kdo si myslíš, že postoupí do okresního přeboru?
Tipuji Kroučovou nebo Lubnou, potom si myslím, že máme šanci my, protože jak už jsem zmínil, budeme tomu teď dávat maximum. Chceme vyhrát zápas s Kroučovou a pak dělat samozřejmě body v každém dalším utkání.
V tabulce střelců je s devíti vstřelenými góly i Matěj Pudil, koho považuješ ty za nejlepšího hráče týmu?
Tak pokud musím vybrat jen jednoho a neřeknu sebe (smích), je to právě Matěj. Jak už si sama řekla, nastřílel nejvíce gólů, je rychlý, hbitý a pro tým velmi užitečný.
Jak tedy probíhá příprava, když máte poměrně velké cíle?
Přípravu jsme začali 26.1., úterky posilujeme, čtvrtky s míčem, sobotu běhání. V březnu nás čeká soustředění. Makáme na bojovnosti, fyzičce a zakončení, což bylo naší slabinou po celý podzim.
Už jste odehráli přátelské utkání s Kolešovicemi, můžeš nám přiblížit průběh?
V první polovině jsme Kolešovice přejeli, pak ale přišla zranění dvou hráčů, takže jsme hráli v devíti. Útoky tedy zintenzivněly a padaly góly do naší branky a zápas skončil remízou. Být v plné sestavě, tak jsme s přehledem vyhráli, což nám zatím stačí jako odpověď, že v trénincích jdeme správným směrem.
Proslýchá se, že by si mohl změnit dres a ukázat se v týmu Tatranu?
Ano, tuhle nabídku jsem dostal z B týmu Tatranu, zatím ještě zůstanu v Roztokách. Sám na sobě jsem hodně zamakal a individuálně dělám vše pro to, abych se zlepšil. Pokud mě i přesto nebude nechávat trenér více hrát, o přestupu budu vážně uvažovat. Uvědomuji si, že by to zabíralo více času, který teď věnuji přítelkyni, ale každý fotbalista chce vyzkoušet vyšší soutěž.
Děkuji za rozhovor a přejeme týmu, aby se mu podařilo dotáhnout na špičku tabulky a třeba se i poprat o vytoužený postup.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.