Míra Šedivý

Reportáž

FOTO: Rezerva Rudolfova si tentokrát poradila s týmem Srubce


K dalšímu domácímu utkání nastoupila rezerva SK Rudolfov proti sousedovi v tabulce TJ Slavoj Srubec, dalšímu zkušenému mužstvu, které mělo před tímto zápasem o jeden bod více a bylo v tabulce před svým soupeřem. Po excelentním výkonu a vysokém vítězství v minulém utkání v Temelíně chtěli domácí výkon i výsledek zopakovat, prodloužit domácí vítěznou sérii utkání a oplatit srubeckým porážku z podzimu 2:4. V základu domácích nastoupili 4 hráči, kteří o den dříve odehráli prakticky celé utkání za A-mužstvo v záchranářském souboji KP v Roudném a tři dorostenci, kteří měli v nohou dopolední utkání KP staršího dorostu v derby proti Loko Č.B, a na střídání byl připraven mimo trenéra J. Dvořáka jen jeden zdravý hráč… Bohužel toto je ale všeobecný trend a stav výkonnostního fotbalu v mnoha klubech na téhle úrovni. Do sezóny domácí vstupovali s kádrem 22 hráčů a nyní soutěž budou horko těžko dohrávat v plném počtu… Dodatkem od domácích trenérů: ,, Nejvíc nás hlavně trápí úbytek mladých hráčů, kdy Vám například v zimní přestávce prakticky bez udání důvodu skončí pět hráčů, z toho tři osmnáctiletí dorostenci, které klub koupí za dost velké peníze a on je fotbal údajně přestane v osmnácti letech „uspokojovat a naplňovat“… To naší starší generaci bývalých hráčů fakt hlava nebere ! A nad tímto stavem a podmínkami výkonnostního fotbalu by se měli všichni odpovědní lidé z fotbalového svazu, krajů a ministerstva zamyslet a začít opravdu vážně něco dělat. Fotbal nejsou jen ligová mužstva a vznikající akademie… Za pár let by se totiž mohlo stát, že ty slavné akademie nebude kým naplnit! ´´


Reportáž

FOTO: Mladý tým Rudolfova "B" zvládl domácí zápas s Horní Stropnicí na jedničku


K dalšímu domácímu zápasu nastoupila rezerva Rudolfova proti soupeři z Horní Stropnice. A to s cílem vrátit hostům podzimní porážku a prodloužit domácí neporazitelnost. Také prodloužit jarní vítěznou šňůru v domácím prostředí na 3 zápasy. Vybojovat 3 body a udržet se bodově s čelem soutěže. Předsevzetí se nakonec podařilo splnit. Tentokrát domácí nastoupili v kompletní béčkové sestavě s dorostenci a jedinou posilou z A-mužstva, také velmi mladým útočníkem Vojtěchem Vejvarem, který v poslední době v rudolfovském áčku nedostává tolik příležitostí. Do branky se vrátil uzdravený David Keřka, v průběhu první půle naskočil do hry ještě ne zcela doléčený Jaroslav Machovec a v druhé půli nastoupil po delší době do hry také Radek Tyrpák.


Reportáž

FOTO: Rudolfov "B" si připsal další domácí vítězství, tentokrát nad Neplachovem


K dalšímu mistrovskému utkání nastupovali v domácím prostředí hráči Rudolfova proti mužstvu TJ Sokol Neplachov, který byl v tabulce o dvě příčky výše s náskokem dvou bodů. Soupeři chtěli domácí oplatit podzimní porážku, zvítězit a dostat se v tabulce před něj. Bohužel se museli obejít opět bez několika hráčů. Z důvodu zranění ruky nemohl nastoupit do branky gólman David Keřka, který nastoupil v poli a v brance ho zastoupil hráč Filip Peiger, dále se v týdnu zranil Jaroslav Machovec a ze studijních důvodů nemohl opět nastoupit stoper Radek Tyrpák. Na lavičce byl připraven do hry zdravý prakticky jen trenér Josef Dvořák, který odehrál zhruba 20 minut v prvním poločase a to mimochodem velmi dobře. Naštěstí pro domácív průběhu první půle dorazila posila z A-týmu Roman Vo Son, který naskočil do hry od 30 minuty a podal velmi dobrý výkon.


Reportáž

Těsná výhra domácí Hluboké "B" nad rezervou Rudolfova


Po herně vcelku nevydařeném, ale výsledkově úspěšném, prvním domácím mistrovském utkání jarní sezóny, proti TJ Sokol Žabovřesky, nastoupili hráči Rudolfova "B" proti rezervě TJ Hluboká nad Vltavou. S cílem podat o 100 %  kvalitnější výkon než minulý víkend, pokusit se urvat tři body a posunout se tabulkou vzhůru.


Reportáž

Derby mezi Rudolfovem "B" a Úsilném skončilo bez vítěze


Po dvou venkovních utkáních bez získaného bodu Rudolfov "B" v domácím utkání přivítal mužstvo SK Úsilné, nedalekého souseda. Jednalo se o pikantní derby utkání po mnoha letech a návrat několika bývalých hráčů, kteří v současné době oblékají dres SK Úsilné. A také několika současných funkcionářů SK Úsilné, kteří v rudolfovském klubu kdysi hráli a také trénovali. Utkání se hrálo před velmi slušnou diváckou návštěvou a kulisou, kdy se na derby přijelo podívat i velké množství fanoušků hostujícího mužstva, kteří zaslouží pochválit za velmi korektní a přátelské chování. Do rámce utkání zapadl i rozhodčí pan Krčín Zdeněk, který utkání odřídil bez jediné vážné chyby a s velkým přehledem. Jedinou kaňkou tohoto derby bylo bohužel velmi podmočené a rozbahněné hřiště, které utrpělo újmu již v sobotu při utkání domácího A-mužstva v KP se Slavojem Č. Krumlov a po tomto derby je takřka v žalostném stavu.


Reportáž

FOTO: SK Rudolfov B doma rozstřílel TJ Sokol Římov 7:2


V desátém kole OP přivítala rezerva Rudolfova na domácí půdě hráče TJ Sokol Římov, který byl před tímto utkáním na 9. příčce tabulky se ziskem 8 bodů. Domácí jistě chtěli prodloužit sérii vítězství a potvrdit získané body z venkovního zápasu ve Zlivi a zopakovat velmi dobrý výkon z tohoto utkání. Pokusit se tak posunout opět tabulkou vzhůru a atakovat přední příčky. Rudolfovští nastoupili opět v jiném složení, zejména obranné řady, ale v jinak silné sestavě s několika pendly z A-týmu. Hráčům z Římova se naopak při výjezdech na cizí hřiště vůbec nedaří a ve 4 venkovních zápasech doposud nezískali ani bod.