Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2019 17:00

18.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Mladý tým Rudolfova "B" zvládl domácí zápas s Horní Stropnicí na jedničku


Branky


21

K dalšímu domácímu zápasu nastoupila rezerva Rudolfova proti soupeři z Horní Stropnice. A to s cílem vrátit hostům podzimní porážku a prodloužit domácí neporazitelnost. Také prodloužit jarní vítěznou šňůru v domácím prostředí na 3 zápasy. Vybojovat 3 body a udržet se bodově s čelem soutěže. Předsevzetí se nakonec podařilo splnit. Tentokrát domácí nastoupili v kompletní béčkové sestavě s dorostenci a jedinou posilou z A-mužstva, také velmi mladým útočníkem Vojtěchem Vejvarem, který v poslední době v rudolfovském áčku nedostává tolik příležitostí. Do branky se vrátil uzdravený David Keřka, v průběhu první půle naskočil do hry ještě ne zcela doléčený Jaroslav Machovec a v druhé půli nastoupil po delší době do hry také Radek Tyrpák.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Horní Stropnice držela po půli nadějný výsledek

Domácí začali sice aktivně a tlakem, ale hosté hráli velmi chytře a důrazně, postavili před svým pokutovým územím obranný val, ze kterého vyráželi do ojedinělých, ale za to velmi nebezpečných brejků. Domácí hráli celý poločas do plných, což mladému mužstvu nesedí. Sice si vytvářeli hodně standardních situací, které však nedokázali zužitkovat, nebo když si lopotně dokázali vypracovat gólovku, tak je buď vychytal hostující brankář P. Josefík nebo nastřelili boční tyč či branku minuli. Hostující mužstvo mohlo být odměněno za svůj bojovný a obětavý výkon vedoucí brankou v 15. minutě, kdy rudolfovští na několikrát vykopávali míč prakticky z brankové čáry a o několik minut později mohl domácí potrestat v šanci důrazný J. Haňur, ale svou šanci neproměnil. Zhruba od 30. minuty domácí hráči začali hostující fotbalisty výrazněji přehrávat, ale vedoucí branku se jim vstřelit také nepodařilo. Takže se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle byla už plně v režii domácích fotbalistů

 

Konec poločasu byl již v režii domácích a hostům začaly evidentně docházet síly. Na to chtěli ve druhé půli rudolfovští fotbalisté jednoznačně vsadit. V sestavě udělali trenéři několik změn, jak vystřídáním tak i prohozením několika postů, změnili systém na ortodoxní 4-4-2 a tentokrát si vše perfektně sedlo. Také byla o přestávce v kabině malinká bouřka, což mělo spíše za úmysl vnést klid na domácí kopačky, aby hráči na hřišti prodali to, co mají natrénováno a co fotbalově umí. Také aby víc vysunuli pressing, hru zpřesnili, roztáhli hřiště a byli důrazní v koncovce. Zlepšený výkon domácí hráči potvrdili vedoucí brankou hned ve 46. minutě, kdy napadáním donutili soupeře k chybě, kombinací se dostali do pokutového území, kde se prosadil individuální akcí Martin Kocina a futsalovým zakončením propasíroval míč na přední tyči - 1:0. Za dalších pět minut v 51. minutě prakticky stejnou akci hráči zopakovali, tentokrát Martin Kocina zakončoval na delší tyč a bylo to - 2:0. Tyto dva rychlé góly prakticky rozhodly o výsledku a dalším vývoji utkání. Od tohoto okamžiku existovalo na hřišti prakticky pouze jedno mužstvo. Domácí začali hosty ze Stropnice jednoznačně přehrávat a vytvářet si velké množství gólových šancí a hostujícímu mužstvu zcela odešly jak fyzické, tak i psychické síly. Prakticky se hrálo na jednu branku a hosté se na polovinu soupeře dostávali jen velmi sporadicky a branku za celý poločas vůbec neohrozili. Z velkého množství šancí domácí v dalším průběhu utkání proměnili pouze tři, kdy v 63., 77. a v 88. minutě zvyšoval hattrickem na konečných a vítězných - 5:0, nejlepší střelec týmu Jaroslav Machovec, který se do sestavy vrátil po zranění a posunul svoji statistiku vstřelených branek na číslo 12. Po průběhu hry v prvním poločasu je konečný výsledek k hostům až celkem dost krutý, ale po průběhu druhé půle pro domácí zcela zasloužený.

 



Ohlasy k zápasu


SK Rudolfov B
Petr Hlubocký ( vedoucí ) a Josef Dvořák ( trenér ): Po nevýrazném výkonu a prohře s T. Sviny B v minulém kole, jsme si chtěli napravit reputaci v domácím zápase s mužstvem hrajícím o záchranu z H. Stropnice, kde jsme na podzim o gól prohráli. Tentokrát jsme byli po velmi dlouhé době kompletní a měli k dispozici to nejlepší. Navíc z A-mužstva jednoho pendla. Takže jsme očekávali jednoznačnou výhru a ta se nakonec dostavila. Získali jsme tři body a prodloužili domácí neporazitelnost. Ze tří domácích zápasů na jaře máme 9 bodů se skóre 8:0, takže spokojenost. Ale první poločas opět nebyl podle našich představ, byli jsme v mnoha situacích zbrklí a nedůrazní, opět jsme vyprodukovali až moc chybiček v defenzivní činnosti a jen se štěstím jsme v první půli neinkasovali. Soupeř se do té doby, než mu došly fyzické síly, prezentoval snaživým a důrazným fotbalem. Ale ve druhém poločase jsme už hostující mužstvo jednoznačně přehráli a konečný výsledek hovoří zcela jasně. A to jsme ještě mnoho jasných tutovek zazdili… Ale je to o zkušenostech, vyhranosti a také moc dobře víme, na čem musí chlapci zapracovat a kde nás, zejména ve venkovních zápasech, tlačí bota a kde musíme přidat. To nás hned čeká příští venkovní zápas, kdy zajíždíme na vedoucí Olešník B. A-mužstva hrají vzájemný zápas již v sobotu, tak uvidíme, v jaké sestavě domácí rezerva nastoupí proti nám na krásném hřišti v Temelíně. Už se na ten pažit těšíme a pokusíme se samozřejmě zvítězit a zkušené mužstvo domácích přehrát našimi zbraněmi. Ale je nám jasné, že nás čeká velmi těžké utkání. Přáli bychom našim mladíkům, aby za rezervu Olešníka nastoupil David Lafata a mohli si proti takovému superšpílerovi zahrát! To se ale zcela určitě nestane, tak věříme, že se v sobotu na něj dojedou alespoň podívat a zároveň povzbudit naše A-mužstvo v dalším důležitém zápasu KP.




Sestavy


SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - M. Žoček [-] , J. Tušl [-] , P. Irmiš [-] , P. Kryeziu [-] - V. Dvořák [-] , M. Kocina [-] , A. Janura [-] , F. Peiger [-] - V. Vejvar [-] , M. Sládek [-]

TJ Hraničář Horní Stropnice
P. Josefík [-] - R. Brousek [-] , D. Chovanec [-] , J. Kunágl [-] , M. Vrobel [-] , P. Brousek [-] , R. Valíček [-] , J. Holej [-] , J. Haňur [-] , M. Fajfrlík [-] , V. Bušta [-]

Hráči zápasu: M. Kocina , J. Machovec .
Místo: Rudolfov. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hučík Marek - KRÝDL Petr (N), SZYPULA Lešek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Miroslav TRESSL
Tip experta: výhra domácích

Domácí určitě na svém hřišti zvítězí. Za mě jasná 1.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích