Jiřice na Maratonu kousaly jen do přestávky, ve druhé půli již tempu domácích nestačily


Branky


4. T. Jeřábek , 31. Z. Pahr , 47. L. Máca (p.) , 62. B. Růžek , 86. L. Máca - 18. J. Rohovec , 38. P. Příhoda
1

V minulé sezóně platilo, že v zápasech mezi Maratonem a Jiřicemi padá hodně branek a také že vítězí hostující tým. Ve čtvrtém kole Poutník ligy platilo jen to první, zápas o pelhřimovské pouti skutečně nabídl brankovou úrodu, ale tentokrát se z vítězství radovalo domácí mužstvo. Jiřice zanechaly v Pelhřimově dobrý dojem hlavně v první půli, kdy s favoritem držely krok. Po přestávce ale již byla herní kvalita na kopačkách Maratonců, kteří třemi góly po pauze rozhodli o osudu zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jiřice dvakrát odpověděly na branky Maratonu, první půle skončila nerozhodně

Všeobecně se očekával jednoznačný válec zkušenými hráči nabitého Maratonu, kdy nemělo být otázkou kdo vyhraje, ale o kolik vyhrají domácí. Ti potvrdili prognózy již ve čtvrté minutě, kdy si T. Jeřábek naběhl za obranu, převzal přihrávku, která prošla mezi obránci, udělal kličku gólmanovi Jiřic a zkušeně zavěsil. Jiřice se ale nezalekly a začaly hrát aktivně. V 18. minutě kopaly roh, na přední tyč si naběhl J.Rohovec a hlavou nedal brankáři Maratonu šanci. Zanedlouho se ten samý hráč ocitl v další gólové příležitosti, ale tváří v tvář brankáři Váchovi neuspěl a trefil těsně vedle tyče. V 31. minutě nabídl T. Jeřábek luxusní přihrávku za obranu Z.Pahrovi, který se v těchto situacích nemýlí. Jiřice byly i podruhé v celkem krátké době schopny odpovědět, kdy po pěkné kombinační akci zavěsil z velkého vápna pod břevno Petr Příhoda. První poločas byl jak herně v poli, tak na šance vyrovnaný. 

Po přestávce už na hřišti kralovali zkušení mazáci z Pelhřimova, Jiřice odjely s nepořízenou

Druhá půle ale přinesla již očekávaný průběh hry, kdy domácí postupně převzali otěže zápasu a herně utkání ovládli. Již v 47. minutě dostali Jiřičtí od sudího po faulu výhodu, nicméně takovou, že hráč s míčem ve výhodě mířil přímo do trojice hráčů domácích. Následně balon putoval kolmicí do jiřického vápna, kde Z.Pahr svedl souboj s brankářem, ze kterého resultovala penalta. K té se postavil L.Máca a poslal gólmana Zabloudila na druhou stranu.  Na další branku se čekalo do 62. minuty, kdy si na přetažený centr naběhl B.Růžek a hlavou uklidil míč do brány. Dále poté pokračovala převaha Maratonu, kterou domácí naposledy zúročili v 86. minutě, kdy L. Máca po kombinaci bombou pod břevno uzavřel skóre utkání.



Ohlasy k zápasu



SK Jiřice
Stanislav Sadský - sekretář: Po poločase jsme si říkali, že se s domácími nechá hrát, protože se překvapivě skutečně dalo. Druhý poločas už Maraton zařadil vyšší stupeň a my přestali stíhat. Zkušenost se prostě projevila.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠENIGL Jiří - HERNA Václav (N), SADSKÝ Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 8. 2016 11:29
Hráč, Administrátor klubu, Fotograf - SK Jiřice | Vysočina | Pelhřimov
Pokud ve 46´ je z "výhody" pro Jiřice penalta pro Maraton je to smutné, nehledě na to, že chybu ihned po odpískání pokutového kopu přizná a pan NErozhodčí Šenigl. Člověk by to ještě vzal, chyba se stát může a rozhodčí se za ni omluvil a uznal ji, ačkoliv to nic nezměnilo na to, že jsme prohrávali 3:2. Smutné je, že za 10min se v pokutovém území odehraje souboj naprosto bez balónu, po kterém mohl a hlavně měl svoji chybu odčinit a pískat jasný pokutový kop pro Jiřice. Bohužel se tak nějakým záhadným způsobem nestalo. Smutné rozhodující okamžiky zápasu za vyrovnaného průběhu.