V Lužné se urodilo


Branky


0

V utkání hrála prim domácí dvojice Šnajdr - Vejvoda a diváci, kterých dorazilo při slunečném sobotním odpoledni půl druhé stovky, se měli rozhodně na co dívat. Celkově padlo v derby Lužné proti Lišanům devět gólů a těmi šťastnějšími byli nakonec domácí fotbalisté.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lišany přijely na sobotní derby do Lužné naladěny na vítěznou notu. A nebylo se čemu divit, v zádech totiž měly dvě úspěšně zvládnutá utkání, ve kterých si připsaly vždy plný bodový zisk. Poslední dokonce proti rezervě rakovnického SK, kterou soustředěnou hrou překvapivě obraly o body na domácím hřišti. V derby se ale ukázalo, že jen z minulých zápasů se žit nedá. A procitnutí bylo pro Lišany navíc pořádně kruté. Mohou děkovat Řepkovi v bráně, že neodjely nakonec s dvouciferným přídělem.

 

Obrázek celého utkání se začal rodit velice záhy po jeho začátku a prim v něm hrála především dvojice domácích Šnajdr - Vejvoda. Hosté měli od začátku problém vůbec udržet míč na svých kopačkách, natož pomyslet na větší ohrožení branky domácího Maška.  Pomalejší stoperskou dvojici hostů trápila rychlost a pohyb forvardů Lužné a první gól byl tak jen otázkou času.  V 7. minutě se skóre měnilo poprvé. Rychlý Šnajdr předložil před bránu míč Vejvodovi a ten neměl problém poslat míč za Řepku. Stejný rukopis nesla většina dalších šancí i gólu. Útočníci Lužné rychlostně překonali svoje bránící protějšky a servírovali míče před bránu na neobsazené spoluhráče. Druhý gól padl v 31. minutě, na konci pěkné akce byl tentokrát Šnajdr. Ostatní šance domácích se podařilo Řepkovi zlikvidovat a jeho spoluhráči mu mohli v kabině o poločase děkovat, že alespoň výsledkově budou mít ve druhém poločase ještě o co hrát.

 

Lišany otevřely sympaticky hru, ale odnesly to pěti góly

Do druhé půlky šli hosté se snahou se zápasem ještě něco udělat, což obzvlášť po jeho jednoznačném průběhu  první pětačtyřicetiminutovky bylo velice sympatické. Mobilizovali všechny síly, otevřeli hru, ale kýžený efekt to nepřineslo. Lišany měly oproti první půlce sice lepší pohyb a dařilo se jim více držet míč, ale branky dávali dál jen domácí. Konkrétně Šnajdr góly v 56. a 64. minutě rozšířil svojí zápasovou bilanci na tři přesné zásahy.  Teprve pak se urodilo i na straně hostů. Nejprve v 65. minutě Jelínek využil rohový kop a snížil na 4:1. Poté v 71. Žalud těžil z laxního přístup obránců Lužné a stáhnul skóre na rozdíl dvou branek. Žádné větší drama se ale nekonalo, protože minutu po druhém gólu Lišan vrátil komfortní  třígólové vedení zpět na stranu domácích Ambrůžek, to běžela 73. minuta. Do konce utkání se prosadili ještě v 77. minutě Vejvoda a tři minuty před koncem pečetil vysokou výhru domácích svým čtvrtým gólem v utkání Šnajdr. Po devadesáti minutách tak svítilo na výsledkové tabuli pro hosty nelichotivých 7:2. 

Několik sporných situací v utkání rozhodně potvrdilo fakt, že účast laiků místo delegovaných pomezních rozhodčích není dobrá úspora nákladů, obzváště při početné divácké kulise.   



Ohlasy k zápasu



SK Lišany
Václav Švelch: Zodpovědnost při bránění, kterou jsme se prezentovali v předchozích dvou vítězných zápasech, byla ta tam. Celý zápas jsme nenašli recept, jak uhlídat výborně rychlostně vybavené duo luženských útočníků Vejvoda – Šnajdr. Navíc nám chyběli rychlonozí hráči V. Hamouz a Bagi a naši, zejména starší střední obránci, bohužel neměli ve sprinterských soubojích s luženskými hroty žádnou šanci. Ve druhé půli nám nezbývalo nic jiného, než otevřít hru a na rozdíl od půle první jsme alespoň „hráli fotbal“. 20 min. před koncem se nám podařilo snížit na 2:4, ale domácí téměř okamžitě odpověděli pátým góĺem a k dosažení výrazného vítězství jim pak stačilo zodpovědně bránit a trestat naše ztráty brejky do otevřené obrany.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: STROUHAL Jiří - KLECANDA Zdeněk (N), RYSKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.