R. Shuba 14.
1:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2024 17:00

22.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj jarních komet zvládla lépe Lužná


Branky


16

Jak Jesenici, tak i Lužné se na jaře velmi daří. Oba celky se prezentují zajímavým fotbalem, na jejich hru se dá dívat a nyní změřily síly proti sobě. Výhodu domácího prostředí měla Jesenice, ale Lužná se po zimní přestávce vrátila silnější a větší hřiště pro ní není problémem. Zajímavý a místy vyrovnaný zápas nakonec ovládla Sparta, která si v závěru vzala vedení a v posledních momentech ho pojistila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dorostenecká souhra

Lužná do zápasu vstoupila aktivně a snažila se najít recept, jak překonat jesenickou obranu. To se hostujícímu celku místy dařilo, ale akce nebyly dotaženy do zdárného konce, a tak udeřili domácí. Ve 14. minutě Emelianov našel autovým vhazováním Shubu, ten se proháčkoval přes dva bránící hráče do vápna a z úhlu obstřelil Kopřivu na zadní tyč - 1:0.

 

Inkasovaná branka hosty nepoložila a ti nadále pokračovali ve svém herním projevu. Zajímavé akce byly k vidění na obou stranách, ale skóre se prozatím neměnilo. Konec prvního poločasu se blížil a těsné vedení do kabiny Jesenice neudržela. Akci dvou mladíků z luženské líhně započal Pospíšil, který vedl míč středem hřiště a posunul jej na Stehlíka. Ten si navedl míč směrem k vápnu a střelou na zadní tyč překonal Flajšingra - 1:1. O poločasové pauze tak mohly oba tábory vymýšlet plány do zbývající části zajímavého utkání.

 

Klíčový gól kapitána

Zápas byl pro oba celky do druhé půle otevřený a bylo jen otázkou, kdo ho strhne na svou stranu. Jesenice vsadila na týmový výkon, ale proti stál velmi těžký soupeř, který je stejně jako domácí celek příjemným překvapením jara. Znovu byly k vidění zajímavé akce na obou stranách a další branka visela ve vzduchu. Místy se jevila Lužná jako o něco dravější a lepší celek, který se nakonec kýženého vedení dočkal.

 

Běžela 76. minuta a v jesenické šestnáctce nastal po centrovaném míči závar. Míč se odrážel, létal vzduchem, až nakonec dopadl směrem ke kanonýrovi R. Pokornému. Ten nic nevymýšlel, práskl do něj a dělovkou rozvlnil síť - 1:2. Domácí se hnali za vyrovnáním, čas ale hrál v jejich neprospěch. Jesenická zadní vrátka ve snaze dosáhnout vyrovnávací branky byla tak otevřená, že toho Sparta využila ještě jednou. V samém závěru dostal J. Vejvoda míč za obranu a proměnil samostatý nájezd na Flajšingra - 1:3.



Ohlasy k zápasu


FC Jesenice
Petr John, kapitán: Pro nás to byl důležitý zápas. Předvedli jsme dobrý výkon, ale Lužná byla o něco lepší a nakonec zaslouženě vyhrála. Lužná byla nejkvalitnějším týmem, proti kterému jsme na jaře zatím hráli. Soupeř byl atletičtější a fotbalovější. Utkání nakonec rozhodla branka Pokorného po nepřehledné situaci, po které šla Lužná do vedení a to už nepustila.

TJ Sparta Lužná
Adam Špička, předseda: Zápas dvou týmů, kterým se na jaře daří. Jesenice dobře posílila a my jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. Byli jsme nuceni udělat z důvodu zranění nějaké změny v sestavě, ale kdo nastoupil, rozhodně nezklamal. První poločas jsme začali dobře. Dobře jsme kombinovali a scházelo tomu jen proměnit nějakou šanci. Soupeř ale potrestal náš nedůraz a dostal se do vedení. Naše hra byla stále stejná a nakonec se nám do poločasu podařilo vyrovnat. Velké hřiště nám díky dobré fyzičce vyhovovalo, což se nakonec také ukázalo. Podařilo se nám vstřelit dva góly a získat tak další důležité tři body. Pohled na tabulku je o hodně veselejší a my teď musíme potvrdit body doma, kde hostíme Hředle B.



Sestavy


FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - P. Kotek [-] (46. K. Pros [-] ) , J. Vávra [-] , A. Emelianov [-] , P. Pošta [-] (69. J. Kočička [-] ) , R. Shuba [-] , P. John [-] (78. J. John [-] ) , R. Bešík [-] (74. V. Bouda [-] ) , D. Halámek [-] , J. Mutínský [-] , M. Kovář [-] (82. J. Pfejfer [-] )

TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - P. Mezei [-] , J. Vejvoda [-] , R. Pokorný [-] , J. Špička [-] , J. Stehlík [-] (84. P. Benda [-] ) , J. Staněk [-] , F. Hornof [-] , M. Pokorný [-] (59. J. Reger [-] ) , V. Pospíšil [-] (69. V. Svoboda [-] ) , R. Grill [-]

ŽK: 85. J. Mutínský - 28. P. Kopřiva .
Hráči zápasu: J. Staněk , J. Stehlík .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - BROUM Tomáš, LIPRT Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Týče
Tip experta: remíza

Oba týmy se na jaře výkonostně i herně zvedly. Očekávám bojovné utkání bez vítěze.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů