Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.11.2015 14:00

14.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vysoká zachraňovala body proti Dobrušce v nastavení


Branky


0

Vysoká odjížděla na hřšitě Dobrušky s rolí favorita. Během zápasu se hostům nedařilo s touto rolí popasovat. Kombinace Vysoké byla často nepřesná a stereotypní. V závěru druhého poločasu viděli dva hráči Vysoké červenou kartu, přesto se hradeckému týmu podařilo vyrovnat a v penaltovém rozsřelu i zvítězit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nepřesvědčivý výkon Vysoké

Vstup do zápasu lépe vyšel domácím. Dobruška dokázala v úvodu odolat několika rohovým kopům Vysoké, aby v 8. minutě sama udeřila. Dlouhý nákop domácí zálohy nedokázali v osmé minuty zachytit obránci Vysoká, a do šance se tak dostal Aleš Hašek. Domácí střelec tváří tvář brankáři Menšlovi nezaváhal a poslal Dobrušku do vedení.

Vysoká častěji držela balon a kombinačně se snažila přejít přes obranu Dobrušky. Domácí fotbalisté byli přímočařejší, což ve 13. minutě názorně demonstroval Milan Jirásek. Domácí útočník vybojoval ve středu hřiště míč a okamžitě se rozhodl pro dalekonosnou střelu, kterou chtěl překvapit brankáře Menšla. Dalšího gólu se však v tomto případě domácí nedočkali.

Hosté se snažili vést své útočné akce přes střed hřiště, tam byl ale prostor pořádně zhuštěný, a Vysoká se proto příliš neprosazovala. Když se hosté rozhodli zaútočit po křídlech, končily jejich centry sražené na rohový kop nebo autové vhazování.

 

V 21. minutě přetlačil Aleš Hašek obránce Jaroslava Jelínka, který příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Hašek tak vybojoval míč, jeho zakončení ale skončilo vysoko nad brankou Vysoké. Defenziva Dobrušky působila většinu prvního poločasu kompaktním dojmem a nedávala hráčům Vysoké příliš vyložených příležitostí ke skórování. Ve 43. minutě ale hosté zrychlili hru dlouhou přihrávkou na rozběhnutého Jana Škvrňáka, který poslal prudký centr do vápna na Vojtěcha Bělku. Střelec Vysoké měl dostatek prostoru pro zakončení a vyrovnal. První poločas tak skončil nerozhodně 1:1. 

Vysoká zachraňovala remízu v nastavení

Ve druhém poločase Vysoká pokračovala ve svém držení míče. Akce hostů ale postrádaly přesnost, a proto je dokázala Dobruška ubránit. Výjimkou byla 57. minuta, kdy se po spolupráci s Josefem Homolkou dostal do zakončení Jan Škvrňák, jeho střela ale skončila pouze na spojnici domácí branky. O tři minuty později se ukázali domácí. Martin Bohuňovský si na pravém křídle zasekl balon, položil obránce Vysoké a poslal míč Aleši Haškovi. Útočník Hašek z voleje zamířil přesně do levého dolního rohu Menšlovy branky. Domácí se ze svého vedení radovali pouze pět minut. V 65. minutě totiž přišel z pravé strany střílený centr do pokutového území, který lehce tečoval Vojtěch Bělka, a míč se tak dostal za záda brankáře Jašky.

Dobruška nadále hrozila z rychlých protiútoků, při jednom takovém poslal v 75. minutě Aleš Hašek do úniku Jakuba Mikušíka. Záložník Dobrušky za hlasitého povzbuzování domácích příznivců: „Pojď Kubíčku,“ řítil na brankáře Menšla. Brankář Vysoké stačil proti unikajícímu Mikušíkovi vyběhnout, domácí záložník ale zamířil přesně a přízemní střelou k pravé tyči vrátil Dobrušce vedení.  

 

Situace Vysoké se ještě zhoršila v 82. minutě, kdy hned dva hráči hostů neudrželi nervy na uzdě a s červenými kartami opustili hrací plochu. Kolem rozhodčího posléze utvořil hlouček diskutujících hráčů, a zápas se tak na několik desítek vteřin proměnil v talk show. Tyto časové prodlevy hrály v konečném účtování paradoxně více do karet Vysoké, protože rozhodčí nastavil pět minut. V 92. minutě napřáhl ze třiceti metrů Vojtěch Bělka a jeho vysoký lob se snesl za záda brankáře Jašky. Zápas tak za stavu 3:3 dospěl do penalt. 

 

V penaltovém rozstřelu rozhodla hned první série, kdy za hosty proměnil Jan Škvrňák, ale domácího střelce Lukáše Žida vychytal Karel Menšl. V dalším průběhu rozstřelu už byli další střelci bezchybní, za hosty se trefili Martin Ptáček, Vojtěch Jílek, Vojtěch Bělka i Zdeněk Dušek. Za Dobrušku proměnili penaltu Marek Štětina, Jakub Mikušík a Aleš Hašek. Vysoká tak zvítězila v rozstřelu 3:5 a poslední zápas podzimu zakončila dvoubodovou výhrou. 



Ohlasy k zápasu



V první půli jsme tahali za kratší konec. Ve druhém poločase jsme získali územní převahu, vytvářeli si i šance, ale domácí byli pořád o krok vpředu. Paradoxně nám pomohlo dvojnásobné vyloučení, po kterém se nám podařilo v nastaveném čase potřetí v zápase vyrovnat. Poprvé jsme šli do vedení až při penaltovém rozstřelu. Naši střelci v něm zůstali stoprocentní, vedení jsme už udrželi, a získali tak cenné dva body do tabulky.



Sestavy


SK Dobruška
J. Jaška [-] - V. Malý [-] , F. Šotola [-] , P. Effenberk [-] , M. Štětina [-] - M. Bohuňovský [-] (95. J. Havlík [-] ) , J. Effenberk [-] , L. Žid [-] , J. Mikušík [-] - M. Jirásek [-] (46. R. Čopík [-] ) , A. Hašek [-]

FK Vysoká nad Labem
K. Menšl [-] - Z. Dušek [-] , M. Ptáček [-] , J. Jelínek [-] , J. Píša [-] - J. Podlipný [-] , P. Kafka [-] (93. V. Jílek [-] ) , P. Samek [-] (76. P. Kulhánek [-] ) , J. Škvrňák [-] - J. Homolka [-] , V. Bělka [-] -

ŽK: 80. R. Čopík , 96. A. Hašek - 82. J. Podlipný , 85. J. Píša , 97. M. Ptáček . ČK: 82. P. Kulhánek , 82. J. Podlipný .
Místo: Dobruška, tráva. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Andrýs Jan - PILNÝ Marek, MUCHA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.