Brankář Hořic Jiří Mašek: Poprvé jsem přišel do kabiny a prej nazdar táto

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě. Výhra nad Libčany pro vás byla velmi důležitá a přispěl jste k ní skvělým výkonem, věříte že záchranu urvete?
Děkuji, samozřejmě že věřím v záchranu! V zápase s Libčany jsme podali týmový a bojovný výkon, hodný boje o záchranu. Samozřejmě se k nám přiklonila i štěstěna, kterou jsme v posledních zápasech moc neměli. Libčany jsou kvalitní soupeř, mám tam pár kamošů a chtěl jsem jim to trochu znepříjemnit. Gólman je v bráně od toho aby něco chytil a mě to zrovna trefovalo (směje se).
Do Hořic jste přišel před touto sezónou z Hradecké Slavie, proč jste se pro tento přesun rozhodl?
Věk je jen číslo, pravdou je, že ve Slávce už jdou jinou cestou a já jsem se jim do té koncepce nehodil. Samozřejmě mě to docela mrzelo, ale to je realita. Dostal jsem nabídku od tehdejšího trenéra Lukáše Čížka a neváhal jsem ani minutu. Hořicím tímto moc děkuji, musím říci že kluci v kabině mě okamžitě přijali, je pravdou že jsem dostal hned přezdívku. Poprvé jsem přišel do kabiny a prej nazdar táto (směje se). Musím říct, že tam jsem moc rád!
Když se vrátíme ke Slavii, jak hodnotíte jejich premiérovou sezónu v Divizi?
Musím to rozdělit na podzim a jaro. Na podzim, tedy vstup do soutěže měli famozní. Po zranění kapitána Toma Kabeláče se herní projev malinko zadrhl. Druhá polovina soutěže až tak úspěšná nebyla. Je asi pravda, že je týmy lehce načetly a o to těžší to kluci měli. Když máš mladý tým tak výkyvy vždy přijdou, ale kluci se s tím perou statečně a věřím, že v další sezoně to budou kácet!
Působíte i jako fotbalový trenér, jak vás tato pozice baví?
Tak tohle je to, co mě moc baví! Dělám to už nějaký pátek a moc mě baví, jak to je kreativní a musím se neustále učit a zdokonalovat, protože i pozice brankaře i fotbal jako takový se neustále mění.
V mládeží jste působil i v FC Hradec Králové, chodíte na nový stadion a jak hodnotíte tuto sezónu, která možná skončí tak, že se v Hradci po dlouhé době budou hrát alespoň předkola poháru?
Je to pecka, když můžu chodím. Klukům držím palce, aby to v Boleslavi klaplo a hrály se tady zase poháry.
I ve 49-ti letech, se stále držíte v dobré kondici a chytáte nejvyšší krajskou soutěž, poraďte mladším fotbalistům, jak toho dosáhnout?
Hlava, kolektiv ve kterém hrajete, dřina, dřina, dřina, regenerace a skvělá rodina, která mě nechá furt blbnout. Musíš to milovat!
Co rád, děláte když zrovna nehrajte fotbal?
Rodinka a koukám na fotbal (směje se).
Co berete za svuj největší sportovní úspěch a máte ještě nějaký cíl, kterého byste chtěl dosáhnout?
Trenér brankařek v repre. Cílů mám hodně, ale ty si nechám jako svůj motor. Děkuji a SPORTU ZDAR!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.