TOP 200 KANONÝRŮ ROKU - Kanonýr z I.B třídy slaví! Natřel to prvoligovým střelcům i Lafatovi

0

Sestavili jsme žebříček nejlepších kanonýrů českých trávníků sezóny 2023/24! Detailně sledujeme dění od první ligy až po čtvrté třídy, ale jak najít nejlepší střelce z celé republiky? Podívejte se, jak dopadlo srovnání kanonýrů napříč všemi soutěžemi!

Abychom mohli jednotlivé soutěže České republiky a jejich kanonýry vůbec porovnat, stanovili jsme koeficienty obtížnosti dle úrovně soutěží a podle nich přesné trefy fotbalistů přepočítali do celkového žebříčku kanonýrů.

 

KOEFICIENT:

1. liga - 3,1

2. liga - 2,5

ČFL, MSFL (v tabulce jako 3. liga) - 2

Divize - 1,6

Krajský přebor - 1,4

1.A třída - 1,2

1.B třída - 1,1

Okresní přebor - 0,9

III. třída - 0,8

IV. třída - 0,7

 

A jaké tedy je pořadí nejlepších střelců sezóny 2023/2024 od 1. do 201. místa? To naleznete přehledně v galerii!

 

Střeleckým králem roku je MATOUŠ NOVOTNÝ. Kanonýr Dobříkova vstřelil v pardubické I.B třídě sk. B 62 gólů (celkem jich jeho tým dal 123, na Novotného tak připadá polovina gólové produkce mužstva). Vzhledem ke stanovenému koefientu nasbíral Novotný 68,2 bodu. Díky naší kartě hráče si můžete prohlédnout, jak Novotný sypal gól za gólem. Na podzim dal 34 branek, na jaře jich přidal 28. A to ještě ve dvou zápasech na hřišti chyběl!

 

Na pozici druhého nejlepšího střelce se na jaře prostřílel VIKTOR KADLEC, který za Roudné nasázel 40 gólů v krajském přeboru a získal tak 67,2 bodu, ke koruně pro krále střelců ČR mu tak scházela jediná trefa.

 

Bronz bere další borec z I.B třídy. DOMINIK DVOŘÁK z ústeckých Žitenic se radoval 60x, získal tedy 66 bodů.

 

Na pátém místě skončil nejlepší střelec první ligy Václav Jurečka. A jak si můžete prohlédnout ve fotogalerii, do nejlepší dvoustovky střelců ČR se vešel i David Lafata, který hraje v krajském přeboru, nebo Václav Kadlec.

 

 

Stejně tak v galerii naleznete tabulku kanonýrů dle absolutního počtu nastřílených branek, bez úprav jednotlivými koeficienty. Mezi nejlepší absolutní střelce jsme vybrali všechny, kteří nastříleli více než 30 branek. V tomto měřítku je rekordmanem JAN DOSTALÍK z 1. FC Poruba ze III. třídy Ostrava-město (72 gólů!).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou