Stará Bělá nestačila doma na Chlebičov


Branky


68. D. Kožík - 33. R. Kolig , 58. A. Korbel
20

Atraktivní souboj mezi dvěma útočně laděnými týmy sliboval zápas mezi Starou Bělou a Chlebičovem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí měli povedený vstup do zápasu, který mohli korunovat dvěma vstřelenými brankami. Strnad vyslal uličkou za obranu nabíhajícího Vidiševského, který se neúspěšně snažil přelobovat brankáře Kašného. Jeho lob stačil brankář Kašný lapit do náruče. Po rohu Lyčky hlavičkoval Vidiševský do tyče, akce pokračovala a z následné střely z úhlu zakončoval Dziža pouze do boční sítě. Pak už se ke slovu dostali i hosté z Chlebičova. Po rohu Koneczného stačila domácí obrana zablokovat dotírajícího obra Korbela. Lazecký pro změnu nedotáhl do zdárného konce centr Wiweger. Ujala se až akce po půlhodině hry, kdy si domácí obrana nepohlídala dlouhý aut Wiwegera a dobíhající Kolig uklidil míč hlavou do sítě - 0:1. V závěru první půle mohli hosté navýšit vedení na dvě branky, jenže Korbelova střela otřela pouze tyč ostravské brány.  

Ostravané měli opět dobrou pasáž po změně stran, kdy lépe kombinovaly, ale k nějaké vážnější šanci do bohužel pro ně nevedlo. Navíc po necelé hodině si nepohlídali další standardku hostů, kdy roh Koliga doputoval až k neobsazenému Korbelovi, jenž pohodlně dopravil míč do sítě - 0:2. Ostravané to naštěstí nezabalili a sympatickým přístupem dál bojovali. Po zásluze přišlo jejich snížení na rozdíl jedné branky. I oni docílili své trefy ze standardky, konkrétně po rohu. Ten zahrával Vidiševský, jehož nákop stačila obrana Chlebičova uklidit jen ke Kožíkovi, který pohotovou placírkou zavěsil kulatý nesmysl do sítě - 1:2. Následně se nad ostravským obzorem spustila pořádná průtrž z nebes a pro domácí, jenž vyznávají pěkný kombinační fotbal po zemi, bylo prakticky po zápase. Hosté se snažili ještě navýšit vedení nebezpečnými projektily Lazeckého či Wiwegera, ale gólman Prak je s přehledem pochytal. Chlebičov tentokrát venkovní zápas zvládl a připsal si první letošní body. 



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá
Kryštof Surovec (trenér): "Byl to zápas o prvním gólu. Kdybychom v úvodu zápasu dali branku, zápas by se nejspíše upínal jiným směrem. Bohužel jsme ho nedali. Především mě mrzí to, že jsem celou dobu hráče nabádal, že si musíme pohlídat standardky. Nakonec dostaneme oba dva góly právě z nich. Je škoda, že jsme nenavázali na úvodní vítězství z venku. Ale musíme uznat, že si Chlebičov šel více za vítězstvím"

SK Viktorie Chlebičov
Michal Schreier (trenér): "V úvodu jsme byli docela aktivní, ale pak přišla taková hluchá pasáž, kdy nás soupeř předčil a vypracoval si nadějné šance. Naštěstí jsme je ustáli a sami posléze udeřili. V zápase jsme se zaměřili na pozornou obranu a zkoušeli udeřit z brejku. Nakonec nám pomohly standardky. Po bouřce, která se ve druhém poločase prohnala, to už bylo takové spíše soubojové a dohrávalo jen z povinností. Chvílemi to bylo od nás až moc nervózní, ale šancí jsme si vypracovali více, tak i proto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě"



Počet diváků: 150. Rozhodčí: KUBÁČEK Vojtěch - LEŠKO Ondřej, PODRAZA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Martin Hanus
Tip experta: výhra domácích

Stará Bělá bude v příštím kole náš soupeř a na tento zápas se už nyní těším. Má mladý běhavý tým. V tomto zápase asi využije domácího prostředí, kde moc často neprohrává. I když i Chlebičov je nepříjemný a bude chtít napravit minulé zaváhání.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích