Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2024 17:00

17.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedm branek, tři červené karty a neproměněná penalta. Union po zimní pauze překvapil favorita ze Lhoty


Branky


48. J. Adlt , 88. M. Bečaver , 90. M. Paul - 19. L. Holka , 43. R. Červeňák , 59. L. Stach , 76. L. Stach
17

Union zůstal na podzim za očekáváním, naopak Lhota se pyšnila velmi dobrou formou. V Chlumčanech se ale Lhota probouzela ze zimního spánku příliš dlouho a odhodlaní hosté svého soupeře nakonec nachytali na švestkách, i když dohrávali v devíti hráčích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod utkání jakoby předznamenal jeho další vývoj. Jako první se v prvních minutách ocitl v šanci Stach, jeho pokus však po odrazu od obou tyčí v brance neskončil. Když pak nemířil přesně ani Červeňák, dočkali se hosté branky až ze třetího pokusu. Radost jim ale vzal zdvižený praporek rozhodčího. V tu dobu už se dostala do zápasu i Lhota. Za aktivitu v úvodních minutách, ale byli přeci jen odměněni hosté. V 19. minutě si nejdůrazněji ve vápně počínal David Kalaš, od kterého se míč odrazil k Holkovi. Ten se dlouho nerozpakoval a jeho premiérový gól v dresu Unionu byl na světě. Aby toho nebylo pro opařené domácí hráče málo, byl o chvíli později ve vápně faulovaný Janda. Zodpovědnost na svá bedra vzal Stach, ale jeho projektil musela zastavit až síť za brankou. Zaváhání kanonýra hostů, ale napravili hráči Unionu tesně před pauzou, když odvrácený dlouhý aut do vápna vrátil zpět do ohně Douša, k jeho štěstí našel přímo kopačky Červeňáka, který měl dostatek času na zpracování i přesné zakončení. Nečekanou komplikací pro hosty byl minutu po druhé brance zkrat Kryvorota. Ten po vypadajícím nedovoleném zákroku skončil na zemi společně s protihráčem, kterého následně ve frustraci nakopl do zad. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta.

 

I když na menší umělce početní převaha nehraje takovou roli, měli domácí hráči ideální mpuls k tomu, se zápasem něco udělat. Snažení lídra tabulky vzalo za své hned ve 48. minutě. Hosté propadli ve středu hřiště a volnější cestu k brance tak měl Adlt, který se odhodlal ke střele, na kterou naštěští pro domácí brankář nedosáhl. Zdálo by se, že bylo vše připraveno na pohádkový obrat. Lhota držela míč a pod vědomím dostatku času si budovala půdu pro následující tlak. Union se ale nepoložil a obrancům Lhoty i nadále zatápěl. Prsty v tom měl především Stach, který se až nečekaně jednoduše dostával do rychlých kontrů. Úspěšnost v nich měl však větší než při možnosti pokutového kopu, když po dvou přesných přihrávkách Červeňáka zamířil v 59. a 76. minutě dvakrát přesně. Vypadalo to tak čtvrt hodiny před koncem na klidný závěr. V tom se ale ještě děly věci. Začalo to v 88. minutě, když se v nepřehledné situaci a souboji s hostujícím brankářem prosadil Bečaver. Tři body, které už hosté drželi téměř v obou rukách, se jim náhle začali třást ještě více v 90. minutě. Na rozdíl jediné branky snížil Marek Paul. V rámci šestiminutového nastavení bylo tedy zaděláno na pořádné drama. Nervy na uzdě v 93. minutě neudržel Fikerle, který v přerušené hře strčil Červeňáka. Po následné strkanici inkasoval červenou kartu i druhý jmenovaný, který si prvotní střčení nenechal líbit. Emoce způsobené nervózním závěrem pak naštěstí pro oba celky vychladly včas.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lhota B
Libor Novák, hráč: Odehráli jsme bohužel nejhorší zápas v sezóně. Výkon našeho celého mužstva byl bohužel podprůměrný a důrazně hrající soupeř trestal naše chyby. Doufám že v příštím týdnu podáme výrazně lepší výkon a navážeme na podzim.

TJ Union Plzeň
Petr Starý, vedoucí: Máme hodně zraněných, sestavu lepíme jak se dá a v prvním kole nás čekal lídr soutěže – to nebyly moc příjemné vyhlídky. Ale v úvodu jsme dokázali Lhotu hodně zaskočit, byli jsme jasně lepší a po čtvrthodině to klidně mohlo být 3:0. Šance jsme nevyužili, hra se vyrovnala, ale litovat jsme nemuseli, do poločasu jsme zaslouženě vedli o dva góly. Ale taky zaslouženě jsme šli do deseti a bylo jasné, že druhý poločas bude těžký, zvlášť, když Lhota krátce po přestávce snížila. V jiných podobných zápasech bychom se možná složili, ale ne tentokrát. Dál jsme bojovali, na malém hřišti nebyla početní nevýhoda tolik znát a protože jsme dokázali využít chyb soupeře, vedli jsme po dvou brejcích Stacha už 4:1. Lhota se nevzdala, dvěma góly v závěru se dostala na dostřel a v dlouhém šestiminutovém nastavení měla velký tlak, ale ustáli jsme ho a i když jsme přišli ještě o jednoho vyloučeného hráče, cenné tři body jsme uhájili. Mrzí nás jen ty červené karty, které v dalších kolech ještě zvýrazní problémy se složením sestavy.



Sestavy


TJ Sokol Lhota B
M. Riška [-] - Z. Paul [-] (46. D. Fikerle [-] ) , M. Šindelka [-] , J. Eliášek [-] (72. V. Sulek [-] ) , M. Kotrch [-] , L. Novák [-] , M. Cink [-] , J. Brož [-] (46. M. Bečaver [-] ) , J. Adlt [-] (72. M. Paul [-] ) , L. Výškrabka [-] (52. D. Fictum [-] ) , J. Záhrobský [-]

TJ Union Plzeň
M. Haase [-] - R. Červeňák [-] , L. Stach [-] (86. Y. Mokhtari [-] ) , J. Pachner [-] , L. Holka [-] (79. O. Cajthaml [-] ) , D. Kryvorot [-] , A. Janda [-] , J. Douša [-] , D. Kalaš [-] , O. Jakoubek [-] , P. Kalaš [-]

ŽK: 23. J. Eliášek - 12. L. Stach , 41. R. Červeňák . ČK: 93. D. Fikerle - 45. D. Kryvorot , 93. R. Červeňák .
Počet diváků: 15. Rozhodčí: MAREŠ Martin - KRÁL Tomáš, KERAMIDAS Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Daniel Kořenek

Expert: David Tobrman
Tip experta: výhra domácích

Jasná 1, tady není vůbec o čem.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích