4:3
(3:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2024 16:30

13.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lásenice si doma poradila s rezervou Suchdola, oba týmy dohrávaly v deseti


Branky


25. M. Šperl (p.) , 34. M. Šperl , 42. P. Biernat , 77. P. Kodada - 8. T. Koranda , 11. J. Vetrák , 88. T. Koranda
19

Tento zápas byl klasický první jarní - nevyzpytatelný. Suchdol přijel v solidní sestavě s rychlými mladíky v útoku. Domácímu Rapidu chyběli dvě mladé opory - Matyáš Pospíšil a Adam Doležal a zkušený Luboš Punda a o berli chodící Sláva Bednář (odbyl si premiéru jako trenér). Jinak disponoval vlastně kompletním kádrem doplněným o dva šikovné dorostence.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Divočina v první půli, pět branek a dvě červené karty

Začátek byl pro domácí v nových krásných bílých dresech naprosto hororový. Po strašných chybách to bylo 0:2 již v úvodní čtvrthodině, když se trefili Tomáš Koranda a Jan Vetrák. Byly to tedy kiksy jako ze špatného snu. Poté se rozběhali v útoku Demeter se Šperlem a začali motat hostující obranu. A když to nešlo finalizovat po centrech ze stran, tak se ve 25. minutě Matěj Šperl pustil s míčem u nohy do pokutového území středem a vykoledoval si faul, pokutový kop sám bezpečně proměnil - 1:2. Pak došlo k několika obrovským závarům před suchdolskou brankou, především po cizelérsky zahraných rozích Tomášem Blažkem, kdy hráči Rapidu nebyli schopni z jakékoli pozice dostat míč za čáru, jednou dokonce míč po odrazu od tyče po čáře jel asi čtyři metry, než ho uklidil obránce do bezpečí, což potvrdil ostřížím zrakem situaci kontrolující asistent rozhodčího Roman Bicek. Za devět minut po penaltě ale bylo vyrovnáno po pěkné útočné akci, když finální parádní přihrávku z pravé strany po obejití dvou obránců nasměřoval Honza Demeter opět na Matěje Šperla, který dva metry před kasou nezaváhal - 2:2. A ve 42. minutě dokonce velmi aktivně hrající Rapid již vedl, když se prosadil Pavel Biernat - 3:2. Tomu ale vydrželo být hrdinou okamžiku jen tři minuty, kdy jeho pouť zápasem skončila po červené kartě, kterou dostal za udeření soupeře po faulu na svou osobu. Asi se bál, že mu před minutou vyloučený host Vaněk, který si pustil pusu na špacír, nenechá teplou vodu ve sprše. Takže přesilovka domácích měla jepičí život.

Lásenice bere tři body

Druhý poločas byl v režii hostů, kteří bojácné domácí přehrávali, ale bez gólového efektu, nutno podotknout, že i se štěstím pro Rapid, když několikrát výborně zasáhl Kodym. Ale do své obvyklé provozní teploty se dostával Petr Kodada, který nastoupil ve 46. minutě do dlouhé době a byl opět klidnou silou v útočné fázi. Po jeho přihrávkách se dostávali do dobrých akcí Pavlovský, Šperl a hlevně Demeter, který šel sám na brankáře, udělal mu kličku a...přestřelil prázdnou bránu. Potom se v tutovce objevil ani ne sedmnáctiletý benjamínek v týmu, první zápas po přestupu hrající pravý bek Dan Jon. Po krásném centru z leva se objevil naprosto sám před odkrytou bránou, ale míč místo placírkou trefil holeňo-lýtkem a meruna skončila asi deset metrů vedle hostující svatyně. Pak přišel čas Petra Kodady, který perfektně odhadl úmysl stopera Suchdolu a jeho vyčíhl jeho malou domů a tváří v tvář nebohému Kanděrovi ho z dvaceti metrů lobl (přece nepoběží ve svém věku až do šestnáctky) a mohl slavit po delší odmlce zase vstřelení branky - 4:2. No a posledních patnáct minut bylo pro lavičku a diváky domácích peklo, protože to, co muselo její osazenstvo shlédnout, bylo na infarkt. Suchdol se hrnul na útočnou polovinu tak vehementně, že prakticky nepustil Rapiďáky na tu svou. Spousta rohů, autů, centrů - až to muselo přijít a Tomáš Koranda po úniku z pravé strany chladnokrevně snížil na rozdíl jednoho gólu - 4:3. Rozhodčí se rozhodl nastavit tři minuty, takže těch pět od vstřelení kontaktní branky bylo znovu nervy drásajících. Opět asi šest rohů, naštěstí pro bílo-zelené dobře odbráněných. Takže velká úleva s posledním hvizdem pana Petra Šťastného.

Autor: Petr Boček



Ohlasy k zápasu


TJ Rapid Lásenice
Petr Boček (vedoucí mužstva): Vyzdvihnout za výkon v domácím dresu zaslouží především tři borci - jednoznačně nejlepší hráč na hřišti Matěj Šperl, který nejen že vstřelil dvě branky, navíc si vybojoval penaltu a od začátku do konce neúnavně napadal, po vyloučení Biernata a po zasunutí na kraj zálohy ještě bránil, skluzoval a zakládal útočné akce. Dalším je Petr Kodada, který vnesl do hry klid a velkou kvalitu v předfinální a finální části, jeho přihrávky mezi obránce do běhu především na Demetera, byly skvostné. A třetím do party chválených je Dan Jon, který po svém příchodu na hřiště ve 28. minutě pomohl uklidnit obrannou fázi a hlavně díky své fyzičce dokázal i podpořit ofenzivu viz jeho zavírání prostoru při útočné akci zmíněné výše v reportu. Bude zajímavé, jak bude hra vypadat, až nastoupí z levé strany obrany maratonec Matyáš Pospíšil a zprava Dan, mohlo by to vypadat již jako moderní fotbal. Díky třem bodům pro Rapid a dalším výsledkům je tabulka v horních dvou třetinách vzácně vyrovnaná. Příští týden zajíždí láseničtí na horkou půdu Kunžaku, kterému podlehl v zimním poháru, takže věřme, že se tato historie nebude opakovat.




Sestavy


TJ Rapid Lásenice
L. Kodym [-] - V. Voráček [-] , T. Blažek [-] , M. Šperl [-] , P. Biernat [-] , J. Demeter [-] , P. Medek [-] , P. Janeček [-] , J. Kandl [-] , P. Boček [-] , V. Mlejnek [-]

Sokol Suchdol nad Lužnicí B
V. Kanděra [-] - J. Koranda [-] , K. Trmal [-] , J. Vetrák [-] , T. Koranda [-] , M. Havelka [-] , M. Břenek [-] , J. Vaněk [-] , C. Cardozo [-] , D. Kreim [-] , D. Míka [-]

ŽK: 68. G. Fiala , 70. J. Demeter - 4. M. Havelka , 21. J. Vaněk , 45. J. Vetrák , 90. C. Cardozo . ČK: 45. P. Biernat - 44. J. Vaněk .
Hráči zápasu: D. Jon , M. Šperl .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Petr - BICEK Roman, BROŽ Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Zkusím remízu, záleží jak se hosté sejdou a Lásenice doma umí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů