3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2023 14:00

13.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ohnivci ovládli šlágr kola s Tatranem


Branky


2. Q. Gabriel , 13. Q. Gabriel , 73. P. Šnídl (p.) - 48. J. Husák
11

Šlágr kola v Ohnivec aréně nabídl velmi zajímavou podívanou. Městečko přivítalo dosud první celek tabulky, kterým byl Tatran Rakovník. Hosté ale nezvládli specifické prostředí a malé hřiště, na kterém se nedostali do hry tak, jak by si představovali, a odjížděli bez bodu.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól posily

Sledovaný zápas odstartovala velmi rychlá branka po rohovém kopu. Hned ve 2. minutě dostal po standardce od rohového praporku až příliš prostoru Gabriel, který navázal na gólovou formu z předešlého a svého vůbec prvního zápasu v dresu Městečka a otevřel skóre utkání - 1:0. Netrvalo dlouho a vedení domácího celku bylo navýšeno. Gabriel dostal za obranu přesnou nahrávku, díky své rychlosti se dostal před obránce, pokryl si míč a pod Benešem přidal svůj pátý zásah ve dvou zápasech - 2:0.

 

Dominance Ohnivců pokračovala. Heger vysunul Šnídla, ale ten pálil v dobré pozici nad. Městečko bylo pánem na hřišti a soupeři dovolilo pouze kombinaci na jeho vlastní polovině. Tatran se snažil, ale do utkání se nemohl dostat. V závěru poločasu to byli znovu domácí, kteří měli šance. Otcovský vysunul do strany Čermáka, ale jeho střela na zadní mířila těsně vedle. V samotném nastavení prvního dějství nebezpečně pálil Šnídl, ale ani jeho pokus nezamířil mezi tři tyče.

 

První poločas, ve kterém se nenakopávalo, oba celky hrály po zemi a snažily se o kvalitní fotbal, nakonec skončil dvougólovým náskokem Městečka. Průběh zápasu sice mírně komplikoval měkký povrch, oba týmy se s ním ale statečně popraly a na férovku si to mezi sebou rozdaly. Kdo na utkání přišel, tak rozhodně nemusel litovat. A to před námi byla ještě druhá půle!

Jeden gól byl málo

Pokud se chtěl Tatran vrátit do zápasu, potřeboval rychlý kontaktní gól. A přesně to se rakovnickému celku podařilo. Na hřiště přišel za zraněného Doláka čerstvý Jan Beneš, který si ihned připsal asistenci, prodloužil centrovaný míč na zadní tyč k Jakubu Husákovi, který nedal Abrahámovi šanci - 2:1. V 55. minutě se musel do vzduchu vyšponovat Adam Beneš, když Jůna prodloužil autové vhazování Šnídla a míč mířil do šibenice. Na druhé straně se po centru Jana Beneše dostal do dobré pozice Kokšál, ale jeho hlavička mířila těsně vedle.

 

Po hodině hry se připomněl znovu velmi dobře hrající Jůna, ke kterému se dostal odražený míč po závaru a domácí hráč mířil z hranice šestnáctky těsně vedle. V 73. minutě přišel zřejmě rozhodující moment utkání. Stříleny centr Jůny zastavil Kokšál rukou a sudí Kozák nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si vzal Šnídl a i když Adam Beneš přečetl jeho úmysl, na razantní přízemní střelu po své pravé ruce nedosáhl - 3:1.

 

O pár minut později mohli domácí své vedení navýšit, ale Urbanovu hlavičku odvracel na brankové čáře Jakub Husák. Zbytek utkání, které nabídlo na okresní poměry velmi slušnou podívanou, už si Ohnivci pohlídali a získali zcela zaslouženě velmi cenný skalp dosud prvního celku soutěže!

 



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Robert Otcovský, hrající trenér: Proti Tatranu jsme chtěli hrát jinak než ostatní týmy a napadat jejich rozehrávku, což se nám vcelku dařilo a v první půl hodině se nám podařilo rozhodnout. Tatran byl na míči velmi silný, ale převážně na své polovině a moc šancí si nevypracoval. Do druhé půle jsme chtěli jít ze zajištěné obrany a v první čtvrt hodině neinkasovat, což se nám bohužel nepodařilo a soupeř rychle snížil. Ve zbytku zápasu toho ale Tatran moc neměl, my jsme pak měli k dispozici pokutový kop, ze kterého jsme přidali další branku. Zbytek utkání jsme si pohlídali a dotáhli ho do vítězného konce. Chtěli jsme porazit první tým soutěže, což se nám podařilo a jsme za to rádi. Takticky i herně jsme to zvládli, hráli jsme přesně to, co jsme chtěli hrát. Kluci makali a celý tým zaslouží za vítězství pochvalu.

TJ Tatran Rakovník
Adam Beneš, brankář: Věděli jsme, že nás v Městečku na menším hřišti nečeká nic lehkého, zejména jsme pak nechtěli inkasovat jako první, což se stalo hned při první standardce. Následně Městečko přidalo další branku, poté již bylo pro nás velmi složité proti takto zkušenému mužstvu něco udělat. I když se nám povedlo na začátku druhého poločasu snížit, tak domácí měli celou dobu hru pod kontrolou a nepouštěli nás do žádných šancí. V závěru přišel správně nařízený pokutový kop, který definitivně rozhodl o vítězi. Městečko bylo po celou dobu lepším a hladovějším týmem a zaslouženě vyhrálo.



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - V. Prokop [-] , Q. Gabriel [-] (83. Z. Kandler [-] ) , P. Šnídl [-] , J. Kučera [-] , V. Zelenka [-] , R. Otcovský [-] , M. Čermák [-] , J. Urban [-] , J. Jůna [-] , T. Heger [-]

TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - M. Kokšál [-] , D. Dolák [-] (46. J. Beneš [-] ) , A. Zaspal [-] , J. Husák [-] , J. Husák [-] (73. M. Havel [-] ) , M. Hájek [-] , M. Kučera [-] (78. B. Amauwah [-] ) , O. Jelínek [-] , L. Vondruška [-] , J. Kučera [-]

ŽK: 68. J. Kučera , 80. J. Jůna - 64. J. Husák , 72. J. Beneš , 82. M. Havel .
Hráči zápasu: T. Heger , J. Jůna , J. Urban , Q. Gabriel - J. Husák .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - ŠAROCH Jan, KNAP Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 18:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 10:52

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 10:28
Redakce Rakovník

Expert: Julie Ketmanová
Tip experta: výhra hostů

Tatran má na okresní přebor několik nadstandardních a rozdílových hráčů. Ovšem v Městečku to budou mít ztížené místní malou hrací plochou a touhou domácích hrát ofenzivní fotbal. I tak si s tím Tatran poradí a neztratí, i když to nebude mít zrovna jednoduché.

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 08:50
Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 15:50

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 07:14

Tip: výhra hostů