2:1
(0:1)
24. A. Klepáček (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ludgeřovice otočily duel s Albrechticemi


Branky


16

Letošní soutěžní ročník zahájil sobotní duel mezi Ludgeřovicemi a Albrechticemi. Bojovný zápas dvou týmů, které stále ještě budují nové základní sestavy, rozluštily pokutové kopy. I díky nim dokázal domácí tým otočit nepříznivé skóre a slavit první letošní vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté byli aktivnější a zaslouženě vedli

Ludgeřovice zažily během letní pauzy pořádnou obměnu kádru, když téměř celá základní sestava loňské sezóny se rozprchla do klubů v okolí. Hodně citelná bude především ztráta kanonýra Zbořila, bez kterého si budou muset v týmu poradit a najít za něj adekvátní náhradu. Zcela nově vybudovaný tým se v prvním poločase ještě hledal. Ani Albrechtice na tom nejsou s kádrem o mnoho lépe, z podstatné části se musejí spoléhat na své odchovance z dorostu. I tak byly v první půli herně lepší, ale do nějak extra vyložených šancí se nedostávaly Naopak únik domácího Deklevy po uličce Rodka volal po gólu, jenže hosty podržel gólman Štencek. Do vedení šly po zásluze Albrechtice. Domácí bek Kravčík fauloval ve vápně, za což Klepáček trestal a gólem z penalty otevřel skóre. Jejich vedení mohl navýšit Tomášek, ale s nabídnutou šancí nenaložil efektivně. 

 

Dvě penalty zajistily výhru domácím

Po změně stran se domácí tým z Ludgeřovic konečně dál do kupy a odhodlal k větší aktivitě. Nic jiného mu koneckonců nezbývalo, chtěl-li pomýšlet na bodový zisk. Pomohly mu k tomu hlavně změny v sestavě, kdy dravé mládí rozhýbalo bitevní pole. K němu se připojil i zkušený a do sestavy navrátivší matador Pěntka, který povede svůj tým jako hrající trenér. Tyto změny očividně domácím prospěly. Rázem byly na hřišti aktivnější a začaly soupeře kousat. Po nenápadné střele Kostelanského se rozezvoněla tyčka. Ani hosté nezůstali v ústraní, hned několikrát se jim nabízela možnost brejků, ale s těmi moc dobře nenaložili. V několika příležitostech selhal Tomášek, kterému nebylo v zápase přáno. Ludgeřovice si nakonec svou zarputilostí a poctivou dřinou dokráčely pro body. K nim jim dopomohly dvě penalty, které vzešly z hloupých faulů protivníka ve vápně. U první penalty měli domácí obrovský kus štěstí. Rodek trefil pouze břevno, nicméně míč se odrazil ke Kostelanskému a ten doklepával. Za několik minut kopal Kostelanský druhou penaltu a tu už s přehledem proměnil a zajistil domácím cenné vítězství. Pro Albrechtice to byla velmi trpká porážka.

 

Pikantní duel pro domácího kouče

Pro domácího hrajícího trenéra Michala Pěntku měl duel obzvlášť zajímavý scénář. Nejen, že si poprvé v životě zakusil, jaké to je koučovat své ovečky ze střídačky. Rovněž ukázal, že kopačky na hřebík ještě pověsit nehodlá, na hřišti byl zajisté přínosem. Ale zároveň se musel smířit se sázkou, která s ním byla před zápasem uzavřena. Pokud v zápase zvítězí, musí se smířit s tím, že jeho dlouholetý plnovous půjde dolů. A jak to dopadlo už víme. Na výsledek sázky se můžete podívat v přiložené fotodokumentaci. 



Ohlasy k zápasu


TJ Ludgeřovice
Michal Pěntka (hrající trenér): "Vítězství určitě potěší, ale víme, že každý zápas takové štěstí mít nebudeme. Až se střetneme s herně vyspělejšími manšafty, bude to jiné kafé. Prodělali jsme obrovskou obměnu kádru a stále se nový tým ještě vyvíjí. To bylo vidět v prvním poločase, kdy jsme se na hřišti hledali. Ale ve druhém jsme zabojovali a zápas otočili. Chci kluky pochválit, jak se k tomu za nepříznivého stavu postavili. Doslova jezdili po zadku a žrali trávu a i to byl nakonec klíč k úspěchu"

FK Město Albrechtice
Zdeněk Partyš (hrající trenér): doplníme



Sestavy


TJ Ludgeřovice
T. Hájek [-] - J. Kusák [-] (58. M. Svoboda [-] ) , P. Večerek [-] (46. D. Pompa [-] ) , T. Gellner [-] , M. Rodek [-] , J. Vrabec [-] , V. Ratajský [-] (80. O. Schoffer [-] ) , A. Dekleva [-] (46. O. Smolka [-] ) , L. Kravčík [-] , F. Kostelanský [-] , A. Rozehnal [-] (46. M. Pěntka [-] )

FK Město Albrechtice
M. Štencek [-] - J. Hrabovský [-] , V. Foldyna [-] , V. Tomášek [-] , M. Čanecký [-] , M. Šupák [-] , A. Klepáček [-] , Z. Partyš [-] , A. Snokrot [-] , A. Sotorník [-] , P. Varga [-]

ŽK: 25. J. Kusák , 58. M. Pěntka - 67. P. Varga , 81. A. Klepáček .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: GROSSMANN Kevin - ŽÁČEK Marek, GAJDUŠEK René.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Adam Korbel
Tip experta: výhra hostů

Slyšel jsem, že z Ludgeřovic odešlo dost hráčů a asi už to nebude tak kvalitní tým, jak býval. Myslím si, že zde zvítězí hosté.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů