2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 16:00

7.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mladé doma nezaváhalo


Branky


16

Poté, co chvalšinští fotbalisté o minulém víkendu ubránili své území a jsou na něm stále neporaženi, přisoudil jim los letošního ročníku venkovní dvojzápas, kde je v ani jednom případě nepřivítá vlídná náruč soupeře. V prvním případě se jednalo o SK Mladé, v jehož domovině se Sokolu dlouhodobě nedaří.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Navzdory všem prognózám chtěli Chvalšinští navázat na svou formu a v Mladém uloupit jakýkoliv bodový příděl. Do karet jim navíc mohl hrát fakt, že se místním fotbalistům momentálně přílišně nedaří, co se výsledků týče, jenomže úvodní rozehra začala psát zcela jiný příběh.  Domácí hráči do zápasu vstoupili o poznání lépe a zatímco se jejich soupeř spíše hledal, začalo Mladé tahat za delší konec pomyslného lana. A odměnou mu za to byla souhra v gólové situaci, kterou tvrdou a pro Vosejpku nechytatelnou ranou uzavřel Tomáš Linhart.  Chvalšiny se rázem ocitly v opačné roli, než tomu bylo v předchozích kláních, načež od brzké trefy doháněly deficit.

Ačkoliv se jim snaha upřít rozhodně nedala, k ničemu vážnějšímu to nevedlo a po dobu úvodního poločasu neměl místní brankář Černý potřebu jakkoliv zasahovat. Jedinou výjimkou byla střela z dálky, ta ovšem postrádala alespoň ohrožující parametry a to zcela výrazně. Mladé bylo na druhé straně zřetelně nebezpečnější, jenže tentokrát už defenziva hostí pracovala úspěšně a co neodvrátila ona, s tím si dokázal poradit Vosejpka. Oba soci tak odcházeli do kabin za průběžného stavu 1:0 a do druhé půle měli lépe nakročeno Českobudějovičtí.

Po změně stran bylo ve hře Chvalšin patrné jisté zlepšení. Hosté dokázali více operovat na útočné polovině, přesto měli možnosti k zakončení stále obtížné. Výsledek se i tímto vlivem překlenul neměnný přes hranici odehrané hodiny, než Mladé udeřilo podruhé. Krátký herní výpadek Sokola nabídl domácímu mužstvu kombinovat směrem dopředu, až se ve skvělé střelecké pozici ocitl kapitán Vojtěch Moudrý a minout cíl bylo pro něho téměř nemožné.

Dvoubrankové manko ale nebylo pro Chvalšiny propastné. Ty navíc měly možnosti k tomu, aby jej vymazali, jenomže s vyloženou příležitostí si Aust nedokázal dobře poradit a nadcházející nepřesné zakončení Kaprála bylo přílišně uchvátané. Ten si totiž nevšiml, že má dostatek prostoru nejen pro sebe, ale zejména nabízeného Fucimana v ještě lepší pozici. Konečné skóre 2:0 nese zásluhu zejména na Romanu Vosejpkovi, který ve druhém dějství předvedl řadu klíčových zákroků a hlavně díky němu zápas neskončil debaklem.

Sokol se tak vůbec poprvé v nové sezóně musel spokojit s nulovou efektivitou a poté, co rovných pět utkání v řadě neprohrál, zaznamenal v sedmém kole teprve druhou porážku. V příštím týdnu jej ale čeká ještě těžší zápas. V Českém Krumlově vyzve rezervu tamního Slavoje, jenž zaujímá vedení soutěže a hořkost porážky v pozici nováčka ještě nepoznal.



Ohlasy k zápasu


SK Mladé
Vojtěch Moudrý (kapitán): Nabuzeni dobrým výsledkem a předvedenou hrou z Českého Krumlova jsme měli od samého začátku utkání pěvně pod kontrolou. Chvalšiny jsme v prvním poločase nepustili do žádné větší šance, na dostřel branky se dostávali pouze sporadicky. Nakopávané míče jsme sbírali a neustále se tlačili do šancí. Jednu z nich vzal na sebe Tomáš Linhart, který dělovkou pod horní tyč nedal brankaři hostí žádnou šanci. Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně a pustili do hry Chvalšiny. Ty snad z jediné šance trefili boční síť. Následně přišlo uklidnění, když se na levé straně uvolnil Linhart a před prázdnou bránu naservíroval Moudrému. Pevně věřím, že se nám na kopačky vrátil klid a teď už budeme jen a jen stoupat tabulkou.

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Mladé je doma silné a nikdo to tam nemá jednoduché. Toho jsme si byli dobře vědomi, přesto jsme věřili, že máme na to, abychom zde něco urvali. Jenomže soupeř byl velmi dobře připravený, to je třeba uznat. Už od začátku zápasu bylo Mladé lepší na míči, mělo územní převahu a dělalo vítr v naší obraně. Nám se směrem dopředu nedařilo (zejména v první půli) téměř nic a ačkoliv jsme se po změně stran dostali do jistých pasáží, kdy bylo alespoň na vyrovnání, kromě vyšší kvality nám chybělo i to potřebné štěstí. Domácí ovšem vyhráli zcela zaslouženě. Slovy kapitána Michala Postla je jen na nás, abychom přijali jejich kvalitu a zápasový plán, který my jsme postrádali. Velkou měrou se na našem neúspěchu podílela i znovu lepená sestava, kdy absenci v obranném pilíři, byť kvalitně, zastupoval padesátiletý Láďa Lamač. Z rekreačního pobytu na Lipně nám přijel pomoct Pavel Postl a se zraněním do zápasu nastoupil Dominik Fuciman. Tímto jim jménem celého týmu patří velký dík a vyzdvihnout musím Romana Vosejpku, na němž je vidět obrovský progres. Eliminoval několik vyložených šancí soupeře a protože nám se vpředu ani jedinkrát nezadařilo, zejména jeho zásluhou jsme ze zápasu neodjeli s přibaleným bůrem. Osobně ale v prohře nevidím žádnou tragédii, přetrhli jsme šňůru pěti zápasů bez porážky a jednou to zkrátka přijít muselo. S týmem jsme ji hodili za hlavu a momentálně se musíme co nejlépe připravit na Krumlov, přestože už teď víme o dalších absencích. Věřím, že si s nemilou situací poradíme.



Sestavy


SK Mladé
J. Černý [-] - J. Kudlata [-] (84. M. Zemek [-] ) , T. Kočvara [-] , P. Šimek [-] - R. Kneys [-] , V. König ml. [-] , V. Šafrata [-] (78. J. Vokáč [-] ) - T. Linhart [-] , V. Moudrý [-] (88. J. Linhart [-] ) - M. Blažek [-] , F. Červený [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - P. Sluka [-] , M. Postl [-] , M. Babinský [-] , L. Lamač [-] , P. Postl [-] - J. Decarli [-] , V. Aust [-] , R. Kaprál [-] - D. Fuciman [-] (76. M. Sivák [-] ) , V. Decarli [-] (46. J. Klíma [-] ) -

Hráči zápasu: V. Moudrý , T. Linhart - R. Vosejpka .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Trkovský Tomáš - BRODSKÝ Ondřej, BUŘIČ Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Lukáš Ardó
Tip experta: výhra hostů

Těžký zápas na tipování, Chvalšiny jsou celkem ve formě, takže asi 2.

Tip: výhra domácích