FOTO: Strunkovice si poradily s Prachaticemi, na čele mají už pětibodový náskok!


Branky


33

Blaník zůstává i po sedmém kole stoprocentní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Okresní derby v této skupině přinesl okresní derby a dobrý fotbal, který se čekal. Po letech se uskutečnilo toto velké derby, ale pro hosty úplně v jiné pozici. U Strunkovického letiště se zaplnilo parkoviště, tak, že pomalu nešlo kam zaparkovat. Na 300 diváků se přišlo o první říjnové neděli, která byla počasím ještě letní, podívat na fotbal.

 

Oba celky se na zápas důsledně připravily, ale Prachatičtí museli kvůli zraněním řešit některé posty, když do týmu zasáhala zranění a tak do branky musel nastoupit Matyáš Osvald a prošel křtem ohněm velmi dobře. Prachatičtí dřeli a celý první poločas byli domácím zdatným soupeřem. Strunkovičtí hráli svou nátlakovou hru, ale i Prachatičtí věděli, že největší nebezpečí hrozí od Romana Žurka a tak si ho přebírali. Strunkovičtí si v Mexiko aréně  vytvořili víc nebezpečných příležitosti, ale koncovka je zradila, hosté dobře bránili a Osvald v brance tým hostí podržel dobrými zákroky. Poločas skončil bez branek a zřejmě a to odpovídalo poměru sil na hřišti.

 

Druhý poločas

Druhý poločas začal lépe pro domácí. Ti hned z prvního útoku ukázali, že s výsledkem nejsou spokojeni a zahrozili, střela R. Žurka šla nad břevno a odstartovala tlak domácích. Ve 49. minutě již zahřmělo, domácí centrují do vápna, kde si nejvýš vyskočil Václav Páník a posílá hlavou domácí do vedení. Pro hosty docela sprcha.

 

 

Strunkovičtí se uklidnili a ovládli hru. Hosté, ne že by se netlačili před branku Vojtíška, ale ten neměl moc práce, neboť perfektní obrana hodně odvrátila, on sám pochytal vše, co na něj šlo, no a pro hosty byl totiž největší problém střelba. Prachatičtí pálili ze střední vzdálenosti a do vápna se dostávali jen po rohových kopech a to bylo málo. Domácí trenér Beneš zareagoval na hlídání Žurka a vyžadoval po hráčích změnu stylu, když to nešlo přes R. Žurka, hrálo se kolektivně a do vápna na Páníka, který byl nebezpečný a zaměstnával obranu Prachatických.  Kompaktní domácí kontrolovali hru, drželi míč a přenášeli hru ze strany na stranu a to stačilo. Jak plynuly minuty, ubývalo sil a domácí jich měli víc. V 69. minutě zahrávají domácí rohový kop a signál a la Krejčí zakončil Páník opět hlavou na zadní tyč a svým druhým gólem rozhoduje o bodech pro Blaník. Páník, který již koketoval s ukončením hráčské kariéry, na podzim ukazuje velmi dobrou formu a pro Blaník je dobře, že své rozhodnutí ještě přehodnotil.

 

Utkání se již dohrálo v klidu a Blaník vítězstvím jde do pětibodového trháku v čele tabulky. O pohodě nemůže být řeč u Prachatických, neboť ti touto porážkou padli na desáté místo tabulky.

 

 

AUTOR:Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Věděli jsme,že nás nečeká vůbec nic lehkého a to se hned od začátku naplňovalo,Prachatice více držely míč na noze a naše ojedinělé pokusy směrem dopředu končily na důrazné obraně hostů Dalo by se říci,že první poločas byly Prachatice v poli opticky lepší,ale bez vyloženě šance na obou stranách.Druhý poločas byl o něčem jiném a to hlavně z důvodu,že se nám povedlo ze standardní situace vstřelit první gól a hosté museli hru otevřít.Od té doby se nám dařilo zachytávat jejich rozehravku a podnikat útoky do jejich otevřené obrany. Bohužel žádný takový protiútok se nepovedlo dotáhnout do úspěšného konce,ale naštěstí nás opět zachránila standardní situace a v ní znovu Venca Panik a jeho druhý rozhodující gól. Jinak hosté působili velmi fotbalově, ale naše bojovnost a vůle jit si za vítězstvím byla silnější.

FK Tatran Prachatice
David Kováč (hráč): První poločas jsme plnili to, co jsme si v kabině řekli a troufám si říci,že to byl náš nejlepší poločas za poslední dobu. V obraně jsme byli jednotní a domácí jsme do velkých šanci nepouštěli. My jsme si dopředu taky pár šancí vytvořili ale furt od nás čekám víc. Je to takové bezzubé jako ostatně všechny zápasy od začátku sezony. První půle se nám povedla dle mého názoru. Jestli to má být pozitivum do dalších zápasu, tak alespoň nějaké z tohoto zápasu. Druhou půli jsme začali trochu s menším nasazením a podle mě jsme si mysleli, že ta výhra přijde opět sama. Jak napsal trenér Strunkovic, herně jsme byli asi lepší ale tou chutí po vítězství nás Strunkovice přejely. Hrajou jednoduchý fotbal ze zajištěné obrany a vychází jim to. Asi se budeme muset ponaučit a zjednodušit naší hru. Dostali jsme dva a ty samé góly a to prostě nejde, to si musíme pohlídat. Ke konci zápasu bych se vyjádřil jen krátce. Po zhlédnutí videa absolutně nechápu zákrok dotyčného na mě, kdy mě hlavou trefil ze strany do hlavy. Absolutně jsem to nečekal. Jako obránce jsem ještě takovýdle zákrok neviděl na hráče, kterej měl branku skoro za zády a míč v úrovni prsou. Kdyby se jen postavil tělem, myslím si, že by to vyřešil lépe. Určitě lépe pro mě.



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - V. Páník [-] , D. Zoubek [-] , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] , S. Pravda [-] , J. Žurek [-] , F. Funda [-] , M. Dvořák [-]

FK Tatran Prachatice
M. Osvald [-] - J. Rauscher [-] , P. Řezník [-] , V. Cais [-] (78. T. Balica [-] ) , O. Šváb [-] , I. Horák [-] , M. Babka [-] , A. Srch [-] (70. T. Kovář [-] ) , J. Luňáček [-] (46. F. Toušek [-] ) , J. Pravda [-] , D. Kováč [-]

ŽK: 24. P. Beneš - 16. J. Luňáček , 39. P. Řezník , 56. F. Toušek , 85. I. Horák .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 10. 2023 17:24
Utkání se dohrálo v klidu? Asi si dokážu představit klidnější konec zápasu. Bez absence záchranné služby a bez rozbité hlavy...

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

29. 9. 2023 08:26
výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Věřím domácím, ale bude to pořádný oříšek 2:1

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Prachatický tým je pro mne zatím velké zklamání. Domácí doma umí i když čekám velký boj. Derby jak se říká maže rozdíly a tak se u Blanice odehraje za mne šlágr kola se třemi body pro domácí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích