2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2023 10:00

3.kolo, Divize A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Divizní Příbram opět táhnuta A-týmem: O výhře nad Tachovem rozhodli hráči ze soupisky Áčka!


Branky


22

Třetí kolo Divize přineslo souboj mezi domácí Příbramí, která letošní ročník odstartovala velmi dobře, a Tachovem, který ještě nedosáhl na jediný bod. Toto utkání tak mohlo být pro divizního navrátilce další možností na získání bodů, a nutno uznat, že se to tachovskému celku dařilo velmi dobře. Neúspěch spočíval v příbramské tradici, která zahrnuje „vylepšení sestavy“ o několik hráčů z A-týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný poločas

Jakkoli Příbram do svých řad povolala sedm hráčů, kteří mají ligovou smlouvu, si Tachov nevedl vůbec špatně. Poločasové střetnutí to bylo velmi vyrovnané, a tak hosté jednoznačně prokázali, že hrát s papírově silnějším soupeřem je možné.


Do utkání ale vstoupili lépe domácí, kteří se dostali v páté minutě do vedení zásluhou Theodora Andronikoua, jednoho z hráčů, který se vyskytuje na soupisce A-týmu. O vyrovnání se postaral ve dvacáté minutě Kyrylo Semenov, a vrátil tak hostům naději na body.


Do konce první půle se žádné další drama nekonalo, a tak vyrovnaný poločasový stav byl pro oba týmy poměrně schůdným výsledkem.

Utkání rozhodl další z Áčka

V jedenapadesáté minutě přišla druhá branka Příbrami, která tak definitivně pohřbila šance Tachova na první body. Autorem branky se stal Nkwinga Winny Loic, který rovněž pravidelně nastupuje za druholigový tým.


Bez nadsázky by se tak dalo říci, že Příbrami velmi pomohla typická „Česká chytrost.“

Porušení pravidel? Ne! Ohýbání? Bezesporu ano!

Pro celkový kontext je nutné zmínit, že Příbram neporušila žádné z pravidel. Zásadní problém je totiž ve výkladu, který udává povinnost před sezónou určit základní jedenáctku týmu. To v praxi znamená, že do A-týmu mohu nominovat jedenáct hráčů, kdežto do B-týmu klidně dvacet, a tyto hráče později točit.


Znamená to tedy, že, opticky vzato, hráči B-týmu pravidelně nastupují i za A-tým, který ale na svých oficiálních stránkách tyto hráče vede na soupisce jak A-týmu, tak B- týmu. Statisticky se ale rázem dovtípíme toho, že mnozí hráči tohoto pomyslného „béčka“ odehrají mnohem více minut za A-tým.


Nejedná se tedy o bezprecedentní porušování pravidel, ale o jakousi Českou lidovou tvořivost, která se s námi táhne minimálně od zrodu Haškovo Švejka. Jakkoli tak nelze mluvit o podvodu, můžeme zcela jednoznačně prohlásit, že tento postup je přinejmenším neetický, a kazí tak snahu všech celků o celoroční Fair Play.



Ohlasy k zápasu



FK Tachov
Jaroslav Pták: Odjíždíme smutní, protože jsme minimálně na jeden bod měli, měli jsme i více příležitostí, takových šest, či sedm. Oni ale měli tři, z čehož dvě proměnili, což je velká škoda. Obě branky jsme dostali v nástupu do poločasů, což se nám nepodařilo. Podle mě to byl minimálně remízový zápas. V zakončení jsme ještě nezkušení, nestálo při nás štěstí, a domácí brankář předvedl skvělý výkon. Kluci se ale přesvědčili o tom, že můžeme hrát i proti například sedmi klukům, kteří mají ligové smlouvy, a jsou v Áčkovém kádru. Kvalitní kluci. Ani přes to jsme s nimi nehráli druhé housle. Na příští zápas se připravíme o to poctivěji, a určitě bude chtít nějaké body odvézt.



Sestavy


FK Příbram B
V. Smrkovský [-] - J. Čížek [-] , W. Nkwinga [-] , T. Andronikou [-] , F. Čejka [-] (70. M. Procházka [-] ) , E. Antwi [-] , J. Štěpánek [-] (60. M. Šurýn [-] ) , C. Biricz [-] , L. Lisý [-] (44. V. Makarchuk [-] ) , V. Jelínek [-] , A. Kareš [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - K. Semenov [-] (75. G. Nieves [-] ) , D. Frank [-] (75. J. Horváth [-] ) , P. Sláma [-] (88. J. Brejcha [-] ) , D. Bulaiev [-] (87. Z. Sloup [-] ) , M. Šoul [-] , P. Kořínek [-] , J. Viterna [-] , V. Mráz [-] , R. Umanskyi [-] , T. Vejvoda [-]

ŽK: 81. A. Kareš - 86. G. Nieves .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šálková Helena - ŠPINDLEROVÁ Zuzana, HESSOVÁ Tereza.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Dominik Síbr

Expert: Lukáš Karlíček
Tip experta: remíza

Tachov bude chtít získat první body, proto si myslím že bude remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích