2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2023 17:00

1.kolo, Divize A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tachovský trenér Pták: Prakticky za každou chybu draze platíme. Při domácím utkání nic jiného než výhru nelze brát


Branky


19

První kolo Divize A nám rovněž přichystalo zajímavý souboj mezi domácími Hořovicemi a navrátilcem do divizní soutěže- Tachovem. Papírově vzato jasný souboj se ale nikterak jednoznačně nevyvíjel, a o body se bojovalo doslova do poslední minuty. Byli to ale právě fotbalisté Hořovic, kteří se mohli radovat ze zisku prvních bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Euforii Tachova vystřídalo drama

Úvodní minuty přinesly hned dva fotbalové pohledy. Technicky vzato se moc hezký fotbal nehrál, neboť hra se skládala spíše z mnoha osobních soubojů, které povětšinou končily faulem. Tato situace ale naopak mohla být poměrně lákavá pro diváky, kterých na úvodní utkání sezóny dorazilo kolem sto dvaceti.


Rozložení sil v utkání samotném nebylo žádným překvapením. Hořovice se od úvodních minut hnaly dopředu, a kontrolovaly hru. Celý úvodní tlak měl ale jeden podstatný problém- neproměnění hned několika šancí, které mohly domácím zajistit poměrně pohodlné vedení. Svou šanci tak dostali hosté, kteří se prosadili hned z první, a na dlouhou dobu jediné, šance. Pavel Kořínek tak poslal nového člena divizní rodiny do vedení.


Domácí se ale velmi rychle navrátili na řekněme požadovanou herní linii a v devětadvacáté minutě se o vyrovnávací branku postaral Michal Záluský. Jho trefa tak oba celky odsoudila k poločasové remíze.

Utkání rozhodl Mareš, Tachov dohrával v deseti

Jakkoli hostujícímu celku nelze upřít obrovskou chuť do hry, byli to opět domácí, kteří ve druhé půli kontrolovali průběh hry. Bylo tak vlastně jen otázkou času, kdy se podaří domácím dostat do vedení. Jejich chvíle přišla v osmasedmdesáté minutě, kdy svou trefou rozhodl utkání Jiří Mareš.


Pro Tachov to ale nebyla zcela ztracená situace, a ke konci utkání se nováček pokoušel o vyrovnání. Faktem ale je, že celé toto snažení v samotném závěru zkomplikovala červená karta, kterou v osmaosmdesáté minutě obdržel Roman Umanskyi.


Domácí tak mohli oslavit zisk prvních bodů v letošním ročníku, naproti tomu Tachov na své premiérové body stále čeká.



Ohlasy k zápasu


SK Hořovice
Jiří Mareš: Začali jsme aktivně a s chutí, jak jsme chtěli. Od začátku jsme měli míč pod kontrolou a soupeř spoléhal hlavně na brejky. Svoje první šance jsme nedali a soupeř, jak to tak bývá, udeřil ze své první a vlastně i poslední střely na branku. Naštěstí jsme rychle vyrovnali do poločasu. Druhá půle byla podobná s tím, že soupeř šel do deseti po faulu posledního hráče, takže červená bez debat. Dařilo se nám dostávat do šancí nebo přečíslení, bohužel jsme dnes finální fázi řešili velice špatně a tak rozhodnutí přišlo až v 78. minutě po hezké akci a po straně a přihrávce před bránu. Konec jsme si už celkem zkušeně pohlídali a bereme zasloužené tři body. Na můj vkus to utkání mělo skončit větším rozdílem než jen 2-1, protože šancí jsme měli hodně. Snad jsme si góly schovali do dalších zápasů a navážeme na dnešní vítězství i v dalších zápasech.

FK Tachov
Jaroslav Pták: První poločas byl vyrovnaný, moc hezký fotbal se nehrál, spíše to bylo o bojovnosti, soubojích a častému přerušování kvůli faulům. Nám se podařilo vstřelit branku, ale poměrně brzy jsme po pěkné akci domácích inkasovali. Druhý poločas výrazně ovlivnilo vyloučení našeho hráče, když jsme hasili rychlý protiútok domácích. Naši hru to směrem dopředu výrazně omezovalo a tak nás domácí tým začal přehrávat. Chtěli jsme získat alespoň bod, víceméně jsme se jen bránili. Domácím se však podařilo vstřelit vítěznou branku 10 minut před koncem. Závěr už si domácí pohlídali. V sestavě jsme měli dva hráče se zkušenostmi z divize, a je to znát. Ti ostatní sice mají snahu, jsou šikovní a pracovití, ale nyní na vlastní kůži poznávají, jaký kvalitativní rozdíl, je mezi KP a divizí. Tady prakticky za každou chybu draze platíme. Na druhé straně jsme v oslabení sahali po bodu, bohužel, jedeme s prázdnou. Musíme se připravit na domácí zápas, nic jiného než vítězství ani nemůžeme chtít..



Sestavy


SK Hořovice
O. Beran [-] - F. Čapek [-] (69. O. Bělohlávek [-] ) , L. Landa [-] , L. Vostárek [-] , N. Wacker [-] (14. T. Kos [-] ) , M. Záluský [-] (75. Š. Šíma [-] ) , J. Mareš [-] , M. Kuška [-] , L. Puchmertl [-] , T. Hlídek [-] , R. Vokůrka [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - R. Umanskyi [-] , D. Frank [-] (86. V. Mráz [-] ) , K. Semenov [-] , P. Sláma [-] , T. Vejvoda [-] , J. Šroub [-] (14. J. Brejcha [-] ) , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , J. Viterna [-] , M. Braun [-]

ŽK: 55. R. Vokůrka , 61. J. Mareš , 89. T. Kos , 92. O. Bělohlávek - 52. R. Umanskyi , 59. J. Viterna , 75. M. Braun , 79. D. Frank . ČK: 56. K. Semenov , 88. R. Umanskyi .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: POLENA Jiří - JAKL Tomáš, GUNITŠ Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Dominik Síbr

Expert: Matěj Rybař
Tip experta: remíza

Divizní stálice a nováček. Bude to velice zajímavý zápas, v Hořovicích se nehraje nikomu dobře, ale bude asi remíza.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích