2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 17:00

22.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zavidov v oslabení dvakrát vyrovnal a v závěru přežil díky skvělému Štillerovi v brance klinickou smrt


Branky


12

V Senomatech se hrálo na okresní poměry velmi líbivé utkání, na které kdo přišel, tak rozhodně nemohl litovat. Oba týmy se prezentují technickým fotbalem bez nakopávaných míčů, a tak se bylo na co dívat. Utkání poznamenala brzká červená karta, kterou uviděl Diepold a zavidovská rezerva musela hrát více než polovinu zápasu v deseti...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzké vyloučení Diepolda

Od začátku zápasu bylo jasné, že se bude jednat o velmi pohledný a zajímavý zápas, k čemuž přispěly oba týmy. A hned první desetiminutovka nabídla po gólovce na obou stranách. Berani selhali ve finální fázi a branku svého soupeře ani netrefili. Rušněji bylo před senomatským brankářem. Přímý volný kop našel hlavu Korčáka, který donutil z blízkosti k důležitému zákroku Kučabu. V další střelecké pozici se objevil Vávra, ale jeho pokus zpoza vápna skončil těsně nad.

 

Blízko ke skórování byli po úvodní dvacetiminutovce hosté. Korčák posunul ze středu hřiště míč na Hanycha, toho v tandemu doplnil Krejčí a právě on zakončoval z těsné blízkosti, bohužel pro zavidovskou rezervu pouze do boční sítě. Hrálo se nahoru dolů a šance se střídaly na obou stranách. Do hostující šestnáctky vtrhnul jako uragán R. Hůla, ale pálil do ochranné sítě.

 

Na druhé straně našel Hanych nadýchaným centrem na zadní tyči Korčáka a Kučaba musel vytasit dobrý zákrok. Hra pokračovala a do úniku se dostal na druhé straně Vávra, vše ale uhasil včasným výběhem mimo pokutové území pozorný brankář Štiller. I on musel být neustále v pozoru. Kučaba si dlouhým nákopem málem připsal asistenci, míč propadl až k R. Hůlovi, který nebezpečně vypálil, ale zavidovský brankář předvedl skvělý reflexivní zákrok.

 

Na druhé straně po Hanychově centru pálil ze zadní vlny nabíhající D. Štiller, ale zařízení v dobré pozici netrefil, stejně jako jeho spoluhráč, který poslal svůj pokus vysoko nad. Čas plynul a přicházela další velká příležitost. Nepřesnou rozehrávku Hudáka přečetl rychlík Křivohlavý, posunul na Korčáka, ale vše zažehnal včasným výběhem Kučaba a i on vytasil skvělý zákrok!

 

Ve 43. minutě nastal klíčový moment utkání, ve kterém sehrál hlavní roli sudí Strouhal a zavidovský Diepold. Vávra se na útočné polovině z kruhu rozebíhal na dlouhý míč za obranu, ale při náběhu byl sražen zavidovským hráčem. Hlavní sudí nedovolený zákrok ohodnotil červenou kartou a svým rozhodnutím hostující celek vůbec nepotěšil...

 

O minutu později přišel velmi rychlý trest. Sailer přečetl špatnou rozehrávku, posunul míč na R. Hůlu, ten si jej navedl ke kruhu velkého vápna a jeho razantní pokus Štiller vyškrábnout nedokázal - 1:0. Gól do šatny jako z učebnice ale teprve přišel. Nejprve přežily Senomaty první rohový kop, po kterém hlavička jednoho ze zavidovských hráčů jen těsně minula branku, o chvíli později ale další roh tak slavně pro Berany nedopadl.

 

Domácí celek si nepohlídal při rohovém kopu Kloučka a tento sváteční střelec poslal hlavou první poločas do nerozhodného stavu - 1:1. Obrovské množství velkých šancí, červená karta a gól na obou stranách. První polovina zápasu snad nemohla nabídnout více!

Drama až do konce

I bez vyloučeného Diepolda vlétla hostující rezerva do druhé půle. Netrvalo dlouho a Zavidov byl blízko vedoucí brance. Klička Korčáka kolem Kučaby byla dlouhá, míč se ale dostal k Hanychovi, který ale nepropálil posledního obránce, který zabránil rychlému gólu! Na chvíli nastala s gólovkami pauza. Další takovou si vytvořil střídající mladíček Kyncl. K tomu se odrazil míč po rohovém kopu a pěknou střelou zpoza vápna protáhl Štillera, který nakonec zasahovat nemusel, neboť střela letěla jen těsně nad.

 

Senomaty postupem času začaly více a více využívat početní výhodu na hřišti a byly nebezpečné. Zavidov přečkal nebezpečný rohový kop a následně i samostatný nájezd Vávry ze strany. Toho výborně ustál brankář Štiller a vyhnal ho do velkého úhlu, ze kterého mířil senomatský kanonýr jen do boční sítě. V 71. minutě domácí početní výhodu zužitkovali gólem. Chyba při mezihře ve středu hřiště dovolila R. Hůlovi píchnout míč do náběhu Vávry, který postupoval tísněn obránci na branku a ve své další šanci se už nemýlil - 2:1.

 

O chvilku později mohli Berani vedení ještě navýšit. R. Hůla tentokrát poslal za obranu Kyncla, který mířil těsně vedle zadní tyče. Nedáš, dostaneš. A znovu z rohu! Od praporku poslal míč do ohně D. Štiller, ve vápně se nejlépe zorientoval Sekyra, který propálil vše, co mu stálo v cestě a zařídil druhé vyrovnání v oslabení - 2:2. Čas plynul a už to vypadalo, že utkání skončí nerozhodně.

 

Pár minut před koncem si ale vytvořili domácí tutovky, které doslova volaly po gólu. Nejprve si R. Hůla zakryl míč, který padal z velké výšky. Nechal si ho skočit, aby do něj mohl zpoza šestnáctky prásknout a donutit Štillera ke skvělému zákroku! Zavidovský brankář padavou střelu vytáhl s vypětím všech sil na roh. V nastavení přišlo další zakončení zpoza vápna, tentokrát byla ale střela Komína tečovaná, ale i na to dokázal zavidovský hrdina v rukavicích zareagovat a za pomoci břevna zabránit brance!

 

Do třetice to byl znovu Komín, který se v poslední minutě utkání proháčkoval středem hřiště a připravil loženku pro Vávra. Senomatský kanonýr ale ani tentokrát Štillera nepřekonal, zavidovský brankář vytasil další skvělý zákrok a nohou zlikvidoval stoprocentní šanci. Zavidovské béčko přežilo infarktový závěr a urvalo velmi cenný bod. V okresním přeboru bychom si jistě přáli více takových zápasů!



Ohlasy k zápasu


SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Myslím, že fotbal, který se hrál, mohl diváky uspokojit. Technický fotbal nahoru dolů, soupeř měl dobrou sestavu. My jsme k zápasu přistoupili daleko lépe než minulý víkend, hrálo se bez nákopů. Konečná remíza je zasloužená. Mrzí mě, že jsme si ale nepohlídali dvě situace, ze kterých soupeř vždycky vyrovnal, navíc jednou až v nastavení. V závěru jsme měli tři gólovky, kde nás ale vychytal brankář Štiller, i když mu tam jednou pomohlo břevno. S výkonem jsem spokojený, bod bereme, i když v závěru jsme to mohli rozhodnout.

FC 05 Zavidov B
Martin Havel, trenér: Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Kluky jsme připravili na styl soupeře, který to hraje přes Kokšála na Vávru se Žebrakovským, který ale nehrál. Celý zápas bohužel ovlivnila 43. minuta, když jsme dostali červenou kartu. Museli jsme přeskupit řady, někteří hráli na postech, na kterých normálně nehrají. Kluci se ale semkli, byli ukáznění a dokázali dvakrát vyrovnat, za což jim patří pochvala. I tak jsme tam měli tutovky, které jsme bohužel neproměnili. Senomaty měly na konci zápasu tři tisíciprocentní šance, které také neproměnily. Podržel nás i Maty v brance. Vzhledem k průběhu byla remíza zasloužená, i když po tom závěru, který jsme doslova přežili, byly k výhře blíže Senomaty.



Sestavy


SK Senomaty
O. Kučaba [-] - J. Vávra [-] , D. Hůla [-] , M. Sailer [-] , M. Hudák [-] , J. Kodeš [-] (74. J. Šnídl [-] ) , L. Mácha [-] (46. A. Kyncl [-] ) , M. Kokšál [-] , M. Komín [-] , R. Hůla [-] , M. Špidra [-]

FC 05 Zavidov B
M. Štiller [-] - M. Krejčí [-] , T. Korčák [-] , D. Štiller [-] , M. Horvát [-] (87. T. Urban [-] ) , J. Klouček [-] , R. Vanický [-] , J. Hanych [-] (63. A. Sekyra [-] ) , E. Pšenička [-] , J. Křivohlavý [-] , T. Diepold [-]

ŽK: 4. R. Hůla , 90. D. Hůla - 69. T. Korčák , 88. A. Sekyra . ČK: 43. T. Diepold .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: STROUHAL Jiří - KOC Filip (N), KRAUS Aleš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Radek Šnajdr
Tip experta: remíza

Vyrovnaný zápas skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích