1:3
(1:1)
42. J. Boček
72. J. Boček (p.)
81. J. Boček
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 16:00

16.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Horažďovice vezou tři body ze Štěnovic


Branky


37. M. Kokoška - 42. J. Boček , 72. J. Boček (p.) , 81. J. Boček
16

Horažďovice v 16. kole vyhrály ve Štěnovicích 3-1. Vyrovnaný první poločas vítěze nepřinesl a obě mužstva vstřelila po jedné brance. Po změně stran se dvakrát prosadil hostující Boček, čímž zkompletoval hattrick, potvrdil výborný individuální výkon a svému týmu zajistil první tři body na jaře. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas

Domácí tým nastoupil ve třetím zápase v odlišné sestavě a od prvních minut to bylo na hřišti vidět. V úvodní půlhodině měli domácí navrch a vytvořili si několik nebezpečných šancí, které ale neproměnili. Postupem času Horažďovice zápas vyrovnaly a přesnou kombinací dostaly soupeře pod tlak. I přesto vstřelili první branku domácí, ve 37. minutě se objevil v dobré pozici Kokoška a přesným zakončením překonal brankáře. Hosté se snažili o rychlé vyrovnání a nakonec se jim to podařilo, Ve 42. minutě zužitkoval dobrý balón Boček a s přispěním teče jednoho z obránců vyrovnal na 1-1. 

Hostující Boček zkompletoval hattrick

Druhý poločas už nebyl z pohledu diváka tak atraktivní, hosté hráli více na míči a dále se snažili především o přesnou kombinaci. Fotbalisté Štěnovic ovšem hýřili dobrým pohybem a soupeřův tlak úspěšně rozbíjeli. V 72. minutě se jeden z domácích hráčů provinil nedovoleným zákrokem v pokutovém území a hostům byla přiřknuta penalta. K pokutovém kopu se postavil Boček a svým druhým gólem v zápase upravil skóre na 2-1. O devět minut později bylo na straně Horažďovic ještě veseleji, po rychlém brejku se potřetí v zápase prosadil Boček, čímž potvrdil výborný individuální výkon. Horažďovice poprvé na jaře naplno bodovaly a ze Štěnovic si odvezly výhru 3-1. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Štěnovice
Václav Stuch, hráč: Tak třetí jarní kolo za námi a konečně můžeme říct, že to z naší strany byl dobrý výkon. Trenér zamíchal sestavou a díky posunutí Milana Kokošky a Michala Bočka na hrot jsme konečně byli nebezpeční i dopředu a prvních 30 minut jsme byli rozhodně nebezpečnější než hosté. Vytvořili jsme si i několik šancí, z kterých jsme využili jen jedinou paradoxně už v době, kdy jsme byli pod tlakem hostujícího mladého a podle mne velice perspektivniho týmu, který svůj závěrečný tlak využil gólem do šatny na 1:1. Druhý poločas už nenabídnul tak zajímavou podívanou, byl to spíš boj o střed hřiště bez větších šancí, kdy byli hosté více na balónu a vytvářeli si mírný tlak, který jsme rozbíjeli díky dobrému pohybu celého týmu. Zápas rozhodla správně nařízená penalta (na jaře už 5., asi náš největší problém), poté jsme ještě po naší chybné rozehrávce inkasovali třetí gól z brejku a bylo rozhodnuto. Tentokrát jsme byli soupeři důstojným soupeřem a řekl bych, že prohra je i trochu smolná. Pokud takový výkon zopakujeme v Pačejově, tak by jsme mohli konečně i bodovat.

FK Horažďovice
Miloš Boř, trenér: Do třetice se to povedlo. Po úvodní remíze, domácí prohře, jsme naplno bodovali ve Štěnovicích. Na těžkém podmáčeném terénu se výhra nerodila lehce. V úvodu poločasu jsme se snažili o přímočaré kombinace, kterými jsme chtěli překonat obranu domácích. Těžký terén tomu ale moc nepomáhal, většinu útoků jsme vedli středem hřiště, kde soupeř postavil nepropustnou hráz. Štěnovičtí po zisku míče dlouhými nákopy hledali své útočníky, které jsme většinou zastavovali nedovoleně, a tak jsme jim věnovali mnoho standardních situací. Po jednom takovém brejku a špatné komunikaci v zadních řadách soupeř rozvlnil naši síť. K naší velké radosti jsme odpověděli tím nejlepším způsobem, kdy Honza Boček s přispěním teče obrany překonal brankáře a krátce poté se šlo do kabin. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji, více jsme využívali krajní prostory a bylo otázkou času, kdy zlomíme odpor soupeře, kterému docházely síly a po hodině hry se prakticky hrálo na jednu branku. Náš tlak zesiloval. Při jenom průniku do vápna byl faulován Marek Mlnařík. Míč si na značku pokutového kopu postavil Honza Boček a nemýlil se. Na třetí branku jsme nečekali dlouho. Honza Boček utekl po levé straně a střelou na zadní tyč dovršil svůj hattrick.



Sestavy


TJ Sokol Štěnovice
Z. Minařík [-] - . Koželuh [-] , M. Fabián [-] (63. T. Fink [-] ) , J. Lederer [-] (60. O. Kopecký [-] ) , J. Šimek [-] (68. P. Kopecký [-] ) , M. Boček [-] , J. Jůza [-] , F. Pelouch [-] , M. Kokoška [-] , M. Matoušek [-] , J. Tomašek [-]

FK Horažďovice
J. Karásek [-] - M. Lojík [-] , T. Jůda [-] , M. Šašek [-] , J. Boček [-] , A. Rojt [-] , J. Pivnička [-] , P. Klečka [-] (88. Z. Krotkovský [-] ) , O. Šabek [-] (85. Š. Urban [-] ) , M. Mlnařík [-] , A. Faltys [-]

Hráči zápasu: J. Boček .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Křen Jiří - LODL Petr (N), BARTHELDY Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Keňo

Expert: Jan Kadlec ml.
Tip experta: výhra hostů

Dal bych Horažďovice, protože Štěnovice se dlouhodobě trápí a jsou na sestupových příčkách, věřím hostům.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů