1:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.05.2023 18:00

22.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Utkání mezi Lhotou a Tachovem zastínily výrazné chyby asistenta s praporkem


Branky


27

Tachovský celek v sobotu slavil po vítězství nad rezervou Petřína titul mistrů krajského přeboru a do nadcházejících zápasů trenér Pták sliboval dát větší prostor náhradníkům. Oproti přechozímu zápasu tedy nastoupili od začátku tři hráči, když nebudeme počítat brankáře Langra, jenž se se svým kolegou pravidelně v bráně střídá, kteří povětšinou dostávají prostor až po změně stran. To trenér Nykles měl trošku větší komplikace se sestavou a ač soupiska vypadala zaplněně, doslova vyškrábl hráče i ze lhoteckého béčka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní šance Lhoty a chyba Sirového v neprospěch domácích

Po úvodním hvizdu se Tachov ujal aktivity a úvodního tlaku, který však i přes slibné přihrávky kolem malého vápna nebyl správně zakončen a naopak kontrovali domácí. Švehla ve 4. minutě převzal míč na středu hřiště, udržel na zádech soupeře a vyslal do náběhu Jiřího Eliáška, který hned prvním dotekem napálil míč do sítě. Na začátku 9. minuty se pak za obranu Tachova hnal Adam Vlček, který přelstil ofsajdovou past o dobrý metr, přičemž by pokračoval se Švehlou sám na brankáře Langra. Ale pomezní Sirový vystavil neprávem domácím hráčům stopku. V 11. minutě pak zahrozili domácí potřetí velmi vážně, Křížek vyslal do koncovky Švehlu, ale ten místo střely z první uvnitř vápna si míč ještě přiklepl a následně byl dostihnut hostujícím Sloupem.

 

Když se Tachov po chvilkovém zmatku v zadních řadách oklepal, vyslal Lanfranchi dělovku, která orazítkovala břevno. Tachov pak byl blízko srovnání ve 25. minutě. Standardní situaci na hranici šestnáctky domácí ubránili, ale na následnou dorážku Vejvodou byl Bláha krátký. Avšak ho zachránilo břevno, stejně jako po hlavičce Šrouba, který rovněž mířil do brankové konstrukce. Další nebezpečnou standardku ve 30. minutě už Bláha jistě vyrážel ven. Hosté se ale přeci jen dočkali. Ve 35. minutě byl vyslán za obranu po pravé straně Sloup, který našel z druhé vlny nabíhajícího Dehibise Nievese a mladíček si střelou z první poradil na výbornou. Ve zbytku poločasu se už nic výrazného nestalo a oba celky se tak odebraly do kabin za nerozhodného stavu.

 

Další chyby Sirového, tentokrát v neprospěch Tachova

Ve 48. minutě dostal Hudec za obranu míč od Slámy, který se vyrojil do samostatného brejku mezi domácími obránci, ale sudí Sirový praporek zvedl. Jestli se o postavení mimo hru jednalo nebo ne, není možné ani z kamerového záznamu posoudit, ale bylo to těsné. Do pěkné šance se na druhé straně hnali i domácí, ale na přízmní centr ze strany byl nakonec Švehla krátký. Pravděpodobně i kvůli zranění zadního stehenního svalu, který jej do dlouhého výpadu nepustil a následně musel střídat. V 57. minutě se hbitým zákrokem blýskl Langr, když do poslední chvíle vyčkával na povedený lob za obranu od Nejdla, na který se natahoval Křížek, ale k teči nakonec nedošlo. Po následném rohu se nešťastně zapletl sudí Pena do nacvičené rozehrávky Lhoty, která nakonec tedy nedopadla dle představ, ale i to se občas i jinak velmi dobře rozhodujícímu sudímu stane.

 

Na straně Tachova následně došlo ke střídání, když na hřiště přišli zkušení Šuranský s Habartem, kteří měli oživit hru směrem dopředu. O chvíli později však došlo na středu hřiště ke srážce domácího hráče s Mrázem z Tachova, který nakonec hostující hráč odkulhal za čáru a trenér Pták musel zadat úkol nahradnímu brankáři Landrgottovi, který pro toho utkání měl dres s číslem 10, aby se rozhýbal. Zanedlouho totiž už putoval na hřiště. Než se ale dostal do hry, tak v 73. minutě opět pan Sirový zvedl praporek pro neexistující ofsajd, naštěstí ale nedošlo ke kvalitnímu zpracování míče, takže tato situace nemusela tachovany tolik mrzet. Na obou stranách se pak vystřídaly oba útoky v šancích, ale ani jeden neskóroval.

 

Hra se ve zbytku zápasu odehrávala zejména mezi vápny a blížícím se koncem zápasu přibývalo také více faulů, za účelem kouskování hry. Chvilku před koncem pak došlo k drobné šarvátce mezi soupeři na půlící čáře, kterou ale sudí Pena spravedlivě odměnil žlutou kartou na obě strany. V poslední minutě zápasu, před avizovaným tříminutovým prodloužením, měli pak hosté možnost rozehrávat volný přímý kop z 20 metrů. Secvičenou akcí se za obranu dostal Lukáš Hudec, který vstřelil gól. Ovšem praporek asistenta Sirového byl opět nahoře a tentokrát bohužel pro Tachov špatně. Hudec měl do ofsajdového postavení dobré 3 metry, možná více. Výsledkem pak byla jen žlutá karta pro střelce regulérního gólu, za protesty na adresu asistenta rozhodčího. Domácí fotbalisté se pak pročekali k závěrečnému hvizdu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lhota
Petr Nykles, trenér: Bod být nemusel, ale ono se to semlelo jedno s druhým... V první půli tam byly tuším dva momenty, kdy nám to sudí Sirový také zvedl úplně nesmyslně a možná připravil o jasnou gólovku, kdy v jednom případě šli dva naši hráči sami na brankáře. Ta poslední situace možná byla nepřehledná s ohledem na množství lidí, kteří se tam rozbíhali, ale myslím, že v ofsajdu Hudec nebyl. I když by to pro nás bylo dost kruté, protože kluci fakt makali. Navíc před zápasem jsem měl 5 náhradníků, když jsem přišel na sraz a když začal zápas, tak jsem měl dva a to ještě šel na konci na hřiště můj asistent Humeník, aby se alespoň trochu proběhl. Museli jsme sáhnout do béčka a jednoho kluka, se přiznám, jsem ani pořádně neznal. Přišel kdyby náhodou a nakonec odehrál celý zápas, protože musel. A klobouk dolů, všichni to odmakali, i když se pět lidí hlásilo od 60. minuty o střídání (směje se). Pomohlo nám, že soupeř chtěl hrát fotbal, to se hned každému hraje lépe a i ta motivace porazit prvního je větší, než bychom měli v jiném zápase. Ve druhé půli nás soupeř více zamkl, byl více na míči, ale myslím, že neměli moc tutovek. To jsme možná měli my víc, ale nic už jsme neproměnili. Jinak k soupeři velká čest, nejsou na vrchu tabulky neprávem, mají spoustu situací nacvičených a jsou to výborní fotbalisté. Myslel jsem jen, že přijedou možná s ještě více hráči z lavičky, jak avizoval trenér do médií. Jinak jim ale chyběli z předchozího zápasu snad jen dva hráči a tři kluci kteří nastoupili do základu, pravidelně nastupují do hry po výměně stran, občas také od první minuty. Takže si myslím, že k nám ještě ve výrazně pozměněné sestavě nepřijeli. To možná s úsměvem mohu dodat já, že jsem měl hráče z "autobusové" lavičky (směje se). Na oslabení se tedy nikdo nemohl vymlouvat. Naše musím ještě jednou pochválit, že to odmakali a zaslouženě si vybojovali bod.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Dali jsme příležitost hráčům, kteří v průběhu jara neměli takovou minutáž. Zároveň jsme chtěli, aby si někteří hráči doléčili svá zranění... V úvodu jsme byli častěji na míči, domácí spoléhali na dlouhé míče do naší obrany. Ujali se vedení, když nás potrestali za nedůslednost při bránění a ujali se vedení po pěkné, rychlé akci. My jsme na to reagovali změnou systému. Vytvořili jsme si několik slibných příležitostí, z jedné z nich jsme po krásné kombinaci vyrovnali. Měli jsme i trochu smůly, když jsme potom dvakrát orazítkovali břevno... Druhý poločas jsme měli výraznou převahu, domácí obětavě bránili, ale stále jsme věřili ve vítězství. Nakonec nás o něj okradl asistent rozhodčího, který nám v samotném závěru po skvěle zahraném signálu odmával ofsajd, který nebyl ani náhodou. Je to vidět i na videu. Odmávat takový ofsajd, když za naším hráčem byli dva obránci o cca 4 metry, to není žádná sporná situace, to je prostě úmysl. Doufal jsem, že tohle již máme za sebou, ale jak je vidět, není to tak. Tohle je zmar a i vzhledem k tomu, že stejný člověk nás o body okradl již potřetí, tak pro něj nemám žádnou omluvu a nechci ho potkat už ani v obchoďáku. Jinak, Lhotě přeji, aby se jí dařilo, hrát u nich na tom malém hřišti není příjemné, domácí to tam umí. Areál mají krásný, prostředí příjemné, i vtipné fanoušky. Tak jim přeji do závěrečných bojů vše dobré.



Sestavy


TJ Sokol Lhota
V. Bláha [-] - L. Výškrabka [-] , V. Sulek [-] , P. Suda [-] , V. Suda [-] , L. Nejdl [-] - O. Kotrnoch [-] , A. Vlček [-] - M. Švehla [-] (53. J. Adlt [-] ) , J. Eliášek [-] (76. J. Jaroušek [-] ) , D. Křížek [-] (91. J. Humeník [-] ) -

FK Tachov
M. Langr [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] , J. Šroub [-] , T. Vejvoda [-] , G. Nieves [-] (58. J. Šuranský [-] ) , L. Hudec [-] , G. Lanfranchi [-] , J. Viterna [-] , V. Mráz [-] (76. P. Landrgott [-] ) , Z. Sloup [-] (58. T. Habart [-] )

ŽK: 82. L. Výškrabka , 85. J. Adlt , 91. A. Vlček - 91. J. Šuranský , 92. L. Hudec .
Počet diváků: 69. Rozhodčí: Pena Miroslav - SIROVÝ Václav, SLADKÝ Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Adam Heller
Tip experta: výhra hostů

Tachov potvrdí roli favorita.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů