Matěj Fikrle se rozpovídal třeba o tom, jak na soustředění v Sušici gentlemansky doprovázeli holky domů, aby si to další den za odměnu odběhali

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Matěj Fikrle, kapitán Rapidu Plzeň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po podzimu a zimní přípravě to vypadalo, že budete až do konce sezóny v boji o nejvyšší příčku. Co se stalo, že tomu tak nakonec není?
Je to tak, ambice určitě na titul byly, ale bohužel jsme vůbec nechytli začátek jarní části a následně si nechali utéct jak Vejprnice, tak i Petřín.
Co čekáš od sezóny následující?
Upřímně čekám velmi vyrovnaný a kvalitní krajský přebor, myslím si, že každý zápas bude takové menší finále. A naše ambice budou i nadále titulové, postupové.
Dozvěděl jsem se o tvé časté velké potřebě před nebo po fotbalu. Ale toalety v klubech nebývají mnohdy moc vlídné. Co bys ostatním ze své zkušenosti nebo přesvědčení poradil, když to na tebe v nich přijde?
Já osobně doporučuju si zajít na toaletu, těsně před zahájením nějaké té společenské akce, lépe řečeno před městem. Ale když už je nezbytně nutná taková potřeba, tak si dojít někam do fastfoodu, určitě bych vyloučil místa jako jsou například zastávka trolejbusu nebo park za Plazou.
Trenér Jiskra o tobě občas mluví jako o nevlastním synovi. Jak mu k tobě vzniklo takové pouto a plynou z toho pro tebe nějaké výhody?
Tak toto pouto vzniklo když mi bylo nějakých 13-14 let a trenér Jiskra mě kontaktovat, zda bych nechtěl jít hrát za Rapid. Tak jsem šel a nějakým způsobem jsem se mu zalíbil, asi svou náturou, kterou on měl nejspíš podobnou.(směje se) Myslím si, že máme k sobě vzájemný respekt a dokážeme společně táhnout za jeden provaz.
Na letním soustředění v Sušici jste pomáhali uklízet stoly do 3 do rána a trochu jste protáhli večerku. Nebo jak to tenkrát bylo?
Tak na každém soustředění si vyčleňujeme poslední večer pro stmelení party a přivítání nováčků. Tento večer tomu nebylo jinak, klasický rozjezd na stadionu a následný přesun na Santos. Bohužel jsme tam loni nevychytali koncert DJe Michala, což nás mrzelo, ale následně jsme si to náramně užili. Bohužel večerka nebyla na večeři určena a byla pouze dopsána do týmové skupiny 20 minut před samotnou večerkou, což už bylo stejně pozdě. A proto jsem zavolal “taťkovi” (trenér Jiskra) a snažil se mu přiblížit situaci, bohužel se mi to nepodařilo a následnou zprávu budu mít snad dokonce života v hlavě, kdy Čerňa poslal do hráčské skupiny “Zbynďa zuří”. My jsme samozřejmě všichni zúčastnění slušně vychovaní a pomohli jsme místním brigádnicím s úklidem stolů a doprovodili je domů. A poté jsme se snažili nepozorovaně dostat do postelí. Další den jsme si odběhali 10x100m a byli všichni spokojení.
Bude se to opakovat?
Já bych řekl, že určitě ano. Trenéři to nějak zkousnou a my si to kdyžtak zase odběháme, ale teda od pana Myslivečka a Čerta čekám opět pochvalu a následný příběh o tom, jak to dělali za jejich éry oni. (směje se)
V městských klubech znáš často většinu osazenstva. Je to prý kvůli tomu, že jsi jako mladší trávil hodně času na táborech. Je to pravda?
Tak na tábor jsem jako malý jezdil a samozřejmě tam bylo vždy spousta dětí a lidí, takže ano, pár známostí z tábora občas potkám. Každopádně kdo nikdy nejezdil na tábory je Martin Černický, který se to teď očividně snaží dohnat a chce většinou slyšet veškeré zážitky z tábora od mých kamarádů, spíše kamarádek.
Jednou prý padlo v kabině přirovnání "stoper jako fík". Pověz o tom něco, je to pochvala nebo urážka?
Stoper jako Fík se táhne od zápasu v Nýrsku, kde jsem zaskakoval na pozici stopera. Bohužel každý den není posvícení a tento zápas skončil 1:0 pro domácí, po mé chybě z prvního poločasu. Myslím si, že každý stoper si prošel nějakým svým dnem blbec, protože týden na to se chytlo stoper jako Jílas a nyní po zápase s Vejprnicemi se chytí stoper jako Kořen.
Jak se u vás v minulosti volil kapitán? Jsi právoplatně zvolený, nejsou na to občas nějaké námitky?
Poslední volení kapitána bylo před dvěma lety opět na letním soustředění v Sušici a od té doby se nikdo neozval, že by chtěl změnit kapitána. Hlasování dopadlo jasně a nikdo z kluků neměl námitky, teda z kluků z realizačního týmu. (směje se) Kluci z kabiny to kousali těžce, ale myslím si, že to už přijali.
V minulosti jsi prostřídal pár účesů i pěstoval řádný knírek. Do jakého formátu to plánuješ v dohledné budoucnosti?
Upřímně sám nevím, v plánu je shodit mulleta na dovolené na Zrčích, kde by vzali nůžky a strojek do teplých Jéža s Čerňou, ale nějak se mi nechce přijít o poslední vlasy, které mám. Takže ještě uvidíme.
Podědil jsi také rodinné sázkařské geny?
Takové sázkařské geny podědit nejdou, protože tipy, které má děda Figula, má jen on. V tomto směru je bezkonkurenčně nejlepší. Takže kdybyste někdo chtěl nějaký tip na EURO, napište mi a já vám dám od dědy 2, 3, 4, 5 možná i 6 jasných tipů. Každopádně děda je našim věrným fanouškem a troufám si říct, že celý tým ho za to obdivuje. Doufám, že nás bude nadále obohacovat svou energií a nadšením jako tomu bylo nynější sezónu. Samozřejmě, když k tomu přidá něco ze svého statistického či strategického pohledu, budeme jedině rádi.
Jsi jeden z kotelníků, kteří chodí podporovat B-tým. Jak vášeň pro podporu béčka vzplanula a přivlastňujete si také nějaké zásluhy na postupu béčka do 1.B třídy?
Určitě bych si rád s klukama, kotelníkama, připsal nějaké zásluhy, protože jsme se snažili jezdit i na venkovní zápasy. Ze začátku jsme to brali jako takovou střízlivějící akci po náročném večeru, byli jsme rádi na vzduchu. Následně se z toho stala vášeň.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.