Ještě že má tátu s babetou, který mu vozí kopačky na zápas, jinak by si ani nezahrál. Řeč je o Filipu Faitovi z Kaznějova

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 29. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Filip Fait z Kaznějova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě, v uplynulé sezoně to bylo jediné vítězství některého z hráčů Kaznějova. Čím si to vysvětluješ?
Děkuju za gratulaci. Celkem se divím, že jsem to zrovna já, hlavně nebýt jednoho spoluhráče, tak ani nevím, že jsem se tam dostal. A potom, co jsem se to dozvěděl, tak jsem to poslal do skupiny a nějak mi kluci vyhlasovali. Já si to nedokážu nijak vysvětlit, prostě první dobrej zápas.
Hned na úvod mám na tebe takovou nepříjemnou otázku. Býváš prý dost často drzý a urážlivý na to, že jsi v týmu nejmladší. To není dobrá vizitka. Co mi k tomu povíš?
Jo tak to je pravda, mám takovou blbou povahu no. Hlavně když se špatně vyspím, tak je to se mnou strašný. Vizitka to dobrá určitě není, ale myslím, že už jsem se trochu zmírnil a že kluci se to naučili zkousnout. Za to jim děkuji.
Často prý něco zapomínáš. Pověz nám o co se jedná a zda za to máš nějaké pokuty.
Jo to je pravda, často zapomínám na rozlišováky nebo na pití na trénink. A nebo se zapomenu omylem omluvit z tréninku. Ale taky se mi stalo, že jsem si na zápas zapomněl vzít kopačky, což se moc nevidí. Nebýt mého táty, který přifrčel na babetě, a přivezl mi je, tak bych ani nehrál.
Jako mladík máš jistě milou povinnost starat se o starší v podobě nošení pomůcek, míčů a tak dál. Jak se ti toto ve fotbale letité pravidlo zamlouvá?
Jo, to bylo ze začátku hodně náročné, ale po pár sprdnutí jsem si na to zvykl. Naštěstí teďka je tam pár mladších lidí, takže mě už se to naštěstí snad vyhne... Což jsem moc rád, že už to bude konečně na někom jiným.
Co studuješ a jak poctivý a úspěšný jsi student?
Studuji elektrotechnické učiliště na Skvrňanech a poctivý student úplně nejsem. Se školou mám problémy, protože jsem extrémně líný. Mým největším pomocníkem jsou taháky (směje se). Jinak bych se nedostal do třetího ročníku... A školu už bych nechtěl řešit, je to peklo.
Jak se budeš připravovat na novou sezónu? Stihneš začátek i průběh krátké letní přípravy?
Začátek sezóny jsem chtěl stihnout na 100%, ale bohužel jedem s kamarády na festival do Chorvatska, do Zrće. Pak jedu na vodu a do Itálie, takže budu rád, když stihnu alespoň pár tréninků, protože o to úžasné běhání nechci přijít. (směje se)
Prý jsi měl před pár týdny nabídku z jiného týmu krajského přeboru? Pověz nám detaily a jak jsi se rozhodl? A co by na přijetí nabídky řekli kluci z Kaznějova?
Nabídka tam byla, ale detaily si z dovolení necham pro sebe. No a na to co by řekli kluci z Kaznějova, si myslím, že by neměli dvakrát radost, že bych šel k nedalekému týmu z krajského přeboru. Hlavně můj táta by mě poslal do p*****. (směje se)
Jaký musíš splnit denní limit natrhaných kopřiv, abys dostal večeři?
Tak na takovouhle otázku, kterou jsi mi položil, si myslím, že ti mohli poradit jen dva lidi. Naštěstí to zatím zvládá můj táta sám, který miloval svoje kachny a husy. Bohužel už nejsou kvůli tomu, aby náš tým mohl podporovat o udržení v kraji, což se vydařilo, takže už asi nebudou, dokud budeme hrát přebor. Jinak já jsem nikdy netrhal trsy kopřiv, takže jsem většinou ohladu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.